Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

214 expert vragen

 1. Moet ik boete uit Italië betalen?

  Gevraagd op 31 december 2019

  Overtreding begaan in 2016. Geen bekeuring gekregen van Italiaanse overheid. Call2collect zegt geen bewijs te kunnen overleggen van aangetekende brief en reduceert daarom tot oorspronkelijk bedrag. M.I. is de boete verjaard.nl meer dan 360 dagen na vaststelling Bovendien is de tenaamstelling niet correct (er staat geen voorvoegsel: van voor mijn naam. Moet ik toch (met bezwaar) betalen ?

 2. Herhaling zelfde boete Spanje

  Gevraagd op 26 december 2019

  Op 8 oktober een verkeersboete verstuurd vanuit Spanje en later ontvangen. Op 21 oktober betaald o.v.v. dossiernr. Datum en betalings kenmerk. Op 10 december exact dezelfde boete verstuurd vanuit Spanje en wederom later ( 23oktober ) ontvangen met exact dezelfde gegevens. Betalingsgegevns nogmaals gecontroleerd en alle betaal gegevens zijn correct ingevuld. Hoe nu te handelen?

 3. Boete Italie

  Gevraagd op 23 december 2019

  Na ruim 2 jaar ontvangen wij vanuit Italië een boete van 206 euro, maar daar bovenop komen ook 310 euro aan invorderingskosten. Het gaat om een verkeersovertreding in Florence, gemaakt met onze huurauto. Wel hebben wij de administratiekosten vanuit het verhuurbedrijf ontvangen. Dit hebben wij destijds betaald. Wij hebben echter nooit eerder de boete ontvangen. Ook is het adres niet kloppend op de brief. Wat nu te doen? Hoe kunnen wij aantonen dat wij nooit eerder de boete hebben ontvangen? Wij willen de boete wel betalen, maar natuurlijk niet de invorderingskosten van ruim 300 euro.

 4. Parkeerboete met alleen een QR-code

  Gevraagd op 23 december 2019

  Op 15 november jl. heb ik in Luxemburg een parkeerboete ontvangen. De bon zat onder de ruitenwisser. Deze bon was volledig Franstalig en onderin staat een QR-code om de betaling van € 49,- mee te voldoen. Deze QR-code wordt echter niet herkend via mijn telefoon. Mijn vraag is nu wat te doen. Het is toch gebruikelijk om een formele boete thuis te ontvangen met alle gegevens om de betaling te verrichten?

 5. Verkeersboete Italië

  Gevraagd op 23 december 2019

  Wij kregen vrijdag een brief van een incassobureau Call2collect in de bus met daarin een verkeersboete die wij begaan zouden hebben in Italie in 2016 (!). Deze boete hebben wij echter nooit ontvangen van de Italiaanse autoriteiten, we zijn dan ook erg geschrokken, niet in de laatste plaats door het bedrag. Ik heb op jullie site al best wat informatie over het incassobureau gevonden wat erg geholpen heeft, maar ik heb toch nog wat aanvullende vragen: Als wij van het incassobureau de originele boete toegestuurd krijgen waar we inmiddels om gevraagd hebben, kunnen we dan niet om dit incassobureau heen en rechtstreeks de boete betalen aan de Italiaanse autoriteiten? Als we het incassobureau niet betalen, krijgen we dan automatisch van het CJIB een boete thuis gestuurd? In de brief van het incassobureau staat een specificatie van de kosten, kunt u aangeven welke we nou echt betalen moeten? - Overtreding - Administratiekosten lokale overheid - Behandelingskosten Multiservizi - Kosten voor internationale incasso

 6. Appen in stilstaande auto

  Gevraagd op 22 december 2019

  Wanneer je toch een bekeuring krijgt,voor appen achter het stuur met telefoon in de hand bij stilstaande auto bijvoorbeeld voor stoplichten of in de files,wat dan te doen,volgens mij trek je altijd aan het kortste eind als je het laat voorkomen.

 7. Boete voor parkeren op invalideplaats

  Gevraagd op 20 december 2019

  Ik ben vanmiddag met mijn moeder van bijna 95 meegeweest om de nodige boodschappen voor Kerst in te kopen. Ik kan niet zeggen dat ze invalide is maar alles gaat wel wat moeizamer en trager en ze heeft extra tijd en ruimte nodig met in en uitstappen. Het was druk en bovendien regenachtig en ik heb de auto geparkeerd op een invalide parkeerplaats om het mijn moeder zo comfortabel mogelijk et maken. Maar ik heb geen kaart voor een invalideparkeerplaats. Toen we terugkwamen van boodschappen doen had ik een bekeuring van 380 Euro achter de ruitenwisser. Heeft het nog zin om dit aan te vechten? Voor dit geval met mijn moeder was het heel toepasselijk om gebruik te maken van de invalideparkeerplaats.

 8. Boete uit Italie nooit ontvangen

  Gevraagd op 19 december 2019

 9. Boete in Basel terwijl wij er zeker niet zijn geweest

  Gevraagd op 16 december 2019

  wat nu te doen?

 10. Hoge boete uit Zwitserland

  Gevraagd op 15 december 2019

  Wij hebben na ruim 5 maanden na onze vakantie een brief gekregen dat ik 17km te had heb gereden waar je 50 mocht blijkbaar. Wij dachten dat we er 70 mochten.