Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

Meer dan 1000 expert vragen

 1. Boete tol Hongarije

  Gevraagd op 7 april 2020

  Ben met mijn camper/bestelbus naar Hongarije geweest. Bij de grens tol betaald voor personenauto. Dezelfde dag en de dagen erna gefotografeerd. Krijg van Euro Parking Collection 3 keer een boete voor hetzelfde feit namelijk te weinig tol betaald. Ik heb 1 keer betaald vanwege hetzelfde feit en een brief geschreven met uitleg waarom. Hoe en waar kan ik bezwaar maken als EuroParkingCollection geen bevredigend antwoord geeft.

 2. Bezwaar boete te weinig afstand Duitsland

  Gevraagd op 2 april 2020

  Ik heb uit Duitsland een bekeuring gekregen wegens onvoldoende afstand houden. Ik heb ook een Zeugenfragenbogen ontvangen. Kan ik bezwaar indienen en moet ik een ingevulde Zeugefragenbogen terugsturen.

 3. Boete Italië

  Gevraagd op 30 maart 2020

  Ik heb een Italiaanse boete ontvangen. De brief was afkomstig van een incassobureau. Ik heb de incassokosten al betaald. Kan ik deze nog terugvorderen van het incassobureau. En welke kosten moet ik verplicht betalen.

 4. Boete verkeersovertreding in Frankrijk

  Gevraagd op 30 maart 2020

  Een snelheidsovertreding in nov2019 heb ik niet betaald omdat we de brief vonden bij thuiskomst in maart 2020. Moeten we nu wachten op een aanmaning of kan ik zelf nog iets doen.

 5. Verkeersboete uit Spanje

  Gevraagd op 30 maart 2020

  Hoe lang blijft een boete geldig uit Spanje. Ik krijg er een binnen die al meer dan 3 maanden geleden is begaan.

 6. Boete snel rijden

  Gevraagd op 26 maart 2020

  Heb een boete voor te hard rijden 100 ik reed 141 km/h en een rijverbod van een maand. Nu krijg ik een brief dat ik mijn rijbewijs op moet sturen. Is dat niet raar.

 7. Terugbetaling Duitse boete

  Gevraagd op 26 maart 2020

  Ik kreeg een boete uit Duitsland en het bedrag overgemaakt maar dit bedrag werd op mijn rekening teruggestort zonder uitleg. Wat kan de reden van de terugstorting zijn.

 8. Gent LEZ

  Gevraagd op 17 maart 2020

  Ik kreeg een boete van 150 euro omdat ik onaangemeld in de zogenaamde LEZ Gent had gereden. Hoe had ik dat kunnen weten en gaat de ANWB hier actie op ondernemen.

 9. Verkeersboete dd 8-2-2018 Italië

  Gevraagd op 5 maart 2020

  Mijn broer, inmiddels overleden, heeft een verkeersovertreding gemaakt. Vandaag 5 maart 2020 krijgen we een dwangbevel tot betaling terwijl er nooit eerdere correspondentie geweest is.

 10. Fout in adres bekeuring Engeland

  Gevraagd op 2 maart 2020

  Ik heb een bekeuring toegezonden gekregen uit Engeland, hier staat een foutje in mijn adres. Moet u deze boete toch betalen.