Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

141 expert vragen

 1. Private lease occasion dealers

  Gevraagd op 15 oktober 2019

  Ik heb uw website bezocht ivm informatie mbt private lease occasion. Veel is me wel duidelijk en ik begrijp dat een keurmerk toch wel belangrijk is bij een leasemaatschappij. Als deze er niet is, wil dit dan gelijk zeggen, dat het een onbetrouwbare of slechte maatschappij betreft? Op de sites met keurmerk gaat het mn over private lease voor nieuwe auto's.

 2. Buitenlands kenteken

  Gevraagd op 14 oktober 2019

  Ik heb een auto met Grieks kenteken die ik in Griekenland gebruik. De auto staat op mijn naam en is in Griekenland onlangs gekeurd (KTEO). Ik wil de auto voor een paar maanden meenemen naar Nederland om de onderkant te laten behandelen. Ben ik onderweg volgens de normale voorwaarden verzekerd.

 3. Occasion kopen

  Gevraagd op 30 september 2019

  Op zoek naar een jonge occasion meestal voor kleine ritten, gemiddeld 10-15 km. Totaal per jaar 15000 km. Voorkeur voor dieselmotor. Goede keuze? Wat zijn de voor- en nadelen.

 4. Servicebulletin niet in NL geldig

  Gevraagd op 29 september 2019

  Gezien er geen reactiemogelijkheid is op een vraag ben ik genoodzaakt een vervolgvraag hier te stellen. Wat mij onduidelijk is in het antwoord is waar ik me op moet beroepen als mijn geschil met de fabrikant is.

 5. Auto slepen

  Gevraagd op 9 september 2019

  Ik heb pech met mijn auto en zou het graag naar de garage willen laten slepen. De auto staat in Zoetermeer en moet naar Den Haag. Is dit mogelijk?

 6. 22 juli j.l auto

  Gevraagd op 6 september 2019

  Ik heb 22 juli 2019 met een dhl auto gereden en heb mijn lidmaatschapsnummer gebruikt ipv die van ARVAL waaronder dhl een leasemaatschappij heeft en daar zit ook de ANWB bij. Nu krijg ik zelf minder service met mijn eigen auto. Ik wil vragen of u dit kunt terugdraaien en het kunt vragen aan ARVAL.

 7. Auto.nl

  Gevraagd op 23 augustus 2019

  Eerst twee vragen over auto.nl: Hebben jullie al ervaring met of een recensie over auto.nl? Ze zeggen een samenwerkingsverband te zijn van Louwman en de Broekhuis Groep. Is dit idd zo? Dan een vraag over een nieuwe auto kopen in het buitenland (Duitsland). Levert dat wat op?

 8. Huurauto later inleveren (Sunny Cars)

  Gevraagd op 19 augustus 2019

  Ik heb zojuist mail van Transavia ontvangen dat onze retourvlucht voor 21 november 2019 is gewijzigd van vertrek 10.45u naar 20.20u Hierdoor zou ik de huur auto later in willen leveren dan vooraf geregeld. Ik kan helaas nergens in mijn ANWB vinden hoe ik dit het beste aan kan pakken/of er kosten hieraan verbonden zijn. Auto gehuurd via ANWB.

 9. Aankoop auto Citoën

  Gevraagd op 23 juli 2019

  Ik heb nieuwe auto gekocht bij Citroën dealer. Na sluiten van de koop (mondeling) deelde de verkoper mij mee dat hij helaas geen auto kon leveren. Wat nu? Email verzonden en hem aansprakelijk gesteld, maar wat zijn mijn rechten?

 10. ANWB hulp

  Gevraagd op 21 juli 2019

  Ik neem de auto van vader mee op vakantie krijg ik dan wel hulp als ik pech krijg onderweg? Mijn vader is net zoals ik ook al jaren lid van de ANWB .