Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

543 expert vragen

 1. Auto.nl

  Gevraagd op 23 augustus 2019

  Eerst twee vragen over auto.nl: Hebben jullie al ervaring met of een recensie over auto.nl? Ze zeggen een samenwerkingsverband te zijn van Louwman en de Broekhuis Groep. Is dit idd zo? Dan een vraag over een nieuwe auto kopen in het buitenland (Duitsland). Levert dat wat op?

 2. Verkochte boot niet opgehaald

  Gevraagd op 20 augustus 2019

  Ik heb in mei 2019 mijn boot verkocht. Ik heb het geld ontvangen. De boot mocht nog even op mijn oude ligplaats blijven liggen. De koper heeft hem nog niet opgehaald en blijkt niet per email of telefoon bereikbaar. Wat kan ik doen en wat mag ik doen?

 3. Huurauto later inleveren (Sunny Cars)

  Gevraagd op 19 augustus 2019

  Ik heb zojuist mail van Transavia ontvangen dat onze retourvlucht voor 21 november 2019 is gewijzigd van vertrek 10.45u naar 20.20u Hierdoor zou ik de huur auto later in willen leveren dan vooraf geregeld. Ik kan helaas nergens in mijn ANWB vinden hoe ik dit het beste aan kan pakken/of er kosten hieraan verbonden zijn. Auto gehuurd via ANWB.

 4. Gevolgschade gedekt door Bovag?

  Gevraagd op 17 augustus 2019

  Op vakantie hebben wij onze net bij abd Nissan voor 25000 eur gebruikt gekochte Nissan x Trail die door bovag is verzekerd op de oprit van het door ons gehuurde huis gezet. Even later kijken we uit het raam en blijkt dat de auto van de helling is gerold waarbij hij gestopt werd door een muurtje. De achterbumper is kapot en de parkeersensoren en er is een scheur in de plasticschaal aan de binnenkant van de achterklep. Het blijkt dat het mechanisme waardoor de handrem wordt geactiveerd zodra de auto wordt uitgezet door de start/stop knop ineens niet meer functioneert.

 5. Mag autodealer btw terugvragen?

  Gevraagd op 02 augustus 2019

  Ik had auto gekocht bij dealer maar wil nu teruggeven aan garage maar garage vraagt of ik effe btw van auto kan terugbetalen.

 6. Is ANWB hulp door mijn lidmaatschap verzekerd als meerijder voor een niet lidmaat?

  Gevraagd op 01 augustus 2019

  Ik ben lid en rijd met mijn schoonzus mee op vakantie die geen lid is. Wanneer we pech krijgen kan ik dan mijn lidmaatschap gebruiken?

 7. Vignet aangevraagd

  Gevraagd op 28 juli 2019

  Ik heb vorige week vrijdag een vignet aan gevraagd. Maar nog steeds niet binnen. Wanneer kan ik die verwachten?

 8. Nieuwe anwb pas

  Gevraagd op 28 juli 2019

  Ik ben mijn anwb pas kwijt en zou graag een nieuwe pas willen. Wat moet ik nu doen?

 9. Tennaamstelling van gekochte auto

  Gevraagd op 24 juli 2019

  Wij hebben een auto gekocht en betaald, maar helaas door de handelaar op een slinkse wijze niet op naam gesteld. Deze handelaar is failliet en nu blijkt dat een andere handelaar deze auto op zijn voorraad heeft staan. Deze laatste eist nu de auto terug. De auto is niet gestolen maar door de heren onderling gewisseld voor de verkoop. Ik heb de auto gekocht en heb een geldig betaalde en ondertekende factuur en de sleutels en de auto mee gekregen en ben dus rechtmatige eigenaar. Hoe krijg ik het kenteken op naam, nu deze derde partij hierin niet wil meewerken?

 10. Aankoop auto Citoën

  Gevraagd op 23 juli 2019

  Ik heb nieuwe auto gekocht bij Citroën dealer. Na sluiten van de koop (mondeling) deelde de verkoper mij mee dat hij helaas geen auto kon leveren. Wat nu? Email verzonden en hem aansprakelijk gesteld, maar wat zijn mijn rechten?