Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

481 expert vragen

 1. Helmplicht snorfiets

  Gevraagd op 18 april 2019

  Vorige maand stond een rubrider in de kampioen, een elektrische scooter/step. Rijd max 25km p.u. heeft een blauw plaatje nodig. Valt deze onder snor scooter en is daarvoor straks een helm verplicht. Als dat zo is: wanneer komt die helmplicht?

 2. Voorrangssituatie

  Gevraagd op 17 april 2019

  Komende uit de Toon Dupuisstraat te Den Haag iets voorbij nr 171 verlaat ik een woonerf via een verkeersdrempel, pas een paar meter verder staat het bord einde woonerf. Direct na het bord komt van rechts verkeer van de parkeerplaats van winkelcentrum Houtwijk af, zij kruisen een doorgetrokken stoep zonder drempel. Wie heeft er voorrang?

 3. Gevaarlijk om met een twee assige aanhang wagen met drie wielen te rijden?

  Gevraagd op 17 april 2019

  Ik heb met een tweeassige aanhanger gereden met drie wielen omdat ik een lekke band had. Is dit erg en gevaarlijk?

 4. Parkeren

  Gevraagd op 12 april 2019

  Voor ons huis ligt een doodlopende straat. Aan de linkerkant van de straat hangt verkeersbord E02 (verbod om stil te staan). Aan de rechterkant van de straat ligt een terreintje waarop 7 parkeerplaatsen zijn aangelegd. Er is ruimte genoeg om buiten die parkeerplaatsen te parkeren. De vraag is: is het verplicht om op die parkeerplaatsen te parkeren?

 5. Hoogtelimiet op carpoolplaats

  Gevraagd op 01 april 2019

  Langs de A2 (bij Abcoude) is een carpool parkeerplaats. Bij het afrijden van de parkeerplaats is er een afzetting met hoogte limiet van 2.20 m waar je onderdoor moet rijden, terwijl dit bij het oprijden van de parkeerplaats nergens staat aangegeven. Dat betekent dat je met een hoger voertuig wel de carpoolplaats op kan, maar tegen het verkeer of over een fietspad de carpoolplaats moet verlaten. Klopt deze verkeerssituatie?

 6. Uitrit of weg

  Gevraagd op 19 maart 2019

  Betreft verkeers situatie in Vinkeveen, kruising mijdrechtsedwarsweg/voorbancken/bonkestekersweg. Rijden dagelijks over deze kruising, is voorbancken een weg of uitrit, zie Google streetview. Komen regelmatig door de situatie daar verwarde bestuurders tegen. Graag uw oordeel over deze kruising.

 7. Maximale snelheid touringcar met aanhanger DLD

  Gevraagd op 14 maart 2019

  Wat is de maximumsnelheid voor een touringcar met aanhanger op de autobahn in Duitsland? Touringcar heeft t100 goedkeuring en rijdt normaliter dus 100. Is wel consumentenvraag want mijn partner, al meer dan 40 jaar lid van anwb is toeringcarchauffeur en gaat morgen naar Oostenrijk. Heb antwoord gekregen van Michiel Claesen dat het geen consumentenvraag is. Onjuist dus. En tijd begint nu te dringen!

 8. Verkeersbordentest

  Gevraagd op 11 maart 2019

  De eerste vraag gaat over het wel of niet mogen overrijden van het puntstuk. In het voorbeeld lijkt het mij zeer gevaarlijk om vanuit de oprit in te voegen. Kan toch niet waar zijn ? Ik zie de ongelukken al voor me.

 9. Parkeren tegen de erfafscheiding?

  Gevraagd op 09 maart 2019

  In de straat zijn parkeervakken aan één zijde. Deze liggen haaks t.o.v. de rijbaan. Aan de andere zijde van de straat bevindt zich een erfafscheiding welke direct grenst aan de straat/openbare weg. Gemeten tussen de erfafscheiding en het uiteinde van de parkeervakken is de straat 4,8 meter breed. ​​​​​​​ Mag er gezien de breedte van de weg tegen de erfafscheiding worden geparkeerd?

 10. Puntstuk (meerhoekigvlak) op een spitsstrook

  Gevraagd op 08 maart 2019

  Ik heb een vraag over de verkeersquiz van 8 februari 2019. bij vraag 1 word een punstuk getoond op een afbeelding. De afbeelding is niet gemaakt bij een spitsstrook Op de bovenstaand beeld zie je een zogenaamd puntstuk. Wat is waar?