Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

468 expert vragen

 1. Waar worden nieuwe verkeersregels gepubliceerd?

  Gevraagd op 09 februari 2019

  Leuk die verkeersquiz. Confronterend ook. Mijn rijbewijs haalde ik rond 1980. Ook in deze quiz zie ik weer heel wat verkeersregels en -borden die toen nog niet bestonden of inmiddels veranderd zijn. Waar wordt dat gepubliceerd? In de krant zie ik er nooit iets over, maar ik wordt wel geacht me eraan te houden. Als de overheid nieuwe regels en borden bedenkt lijkt me dat erover communiceren toch wel een eerste vereiste is. En niet alleen in de Staatscourant.

 2. Toelichting verkeersquiz vraag 12 onjuist

  Gevraagd op 08 februari 2019

  In uw verkeersquiz staat bij vraag 12 over appen op de fiets een fout in de toelichting namelijk dat het verbod op gevaarlijk of hinderlijk gedrag staat in art. 5 RVV. Dat moet artikel 5 WVW 1994 zijn.

 3. Inhalen met caravan op de A22 it, mag dat?

  Gevraagd op 07 februari 2019

  Mag ik van af de Brenner naar Ora Auwer is voorbij Bolzano met de caravan de vrachtwagens inhalen, ik kan geen borden vinden dat het niet mag. Men zegt dat het niet mag?

 4. Rijbewijs met kenmerk 100

  Gevraagd op 05 februari 2019

  Kampioen feb blz. 31. Artikel 5 van de wegenverkeerswet is het verboden een gevaar op de weg te zijn. Je moet de auto veilig verantwoord kunnen besturen. OF JE DAT KAN IS AAN JOU OM TE BEOORDELEN. Met deze uitspraak gaat u volgens mij de boot in ofschoon ik hoop van niet. ICD vorige week na 9 jaar vervangen. Volgens de cardioloog mag ik autorijden. Ondanks de kleine ingreep, plaatselijke verdoving en binnen 4 uur weer naar huis, moet ik volgens mij een nieuw rijbewijs aanvragen met de omvangrijke papieren bij het CBR in te leveren. ICD dragers mogen ook na een shock 2 maanden geen autorijden. Ik vind dat ik na deze ingreep kan beoordelen dat ik in staat ben te oordelen, dat ik de auto weer veilig kan besturen. Informatie ingewonnen bij het CBR, maar antwoord hopelijk binnen 5 dagen. Kunt u als ANWB bij het CBR informeren hoe de vork in de steel zit, daar ik vind dat net zoals bij een auto de accu is vervangen met dezelfde verbindingen. Misschien is het een idee, dat u in de volgende editie van de Kampioen hieraan (ICD) een artikel schrijft. Uw antwoord wel/niet rijden zie ik met belangstelling tegemoet. Ik zou het fijn vinden als u aan mijn vraag voorrang kunt verlenen. Bij voorbaat dank en vriendelijke groeten

 5. Uw antwoord op vraag 7 verkeersquiz anwb

  Gevraagd op 05 februari 2019

  U geeft aan dat inhalen op een uitvoegstrook verboden is. ik kom niet verder als art.78.2 RVV 1990 die zegt indien er pijlen zijn aangebracht.Dus dat zou betekenen dat uw antwoord niet geheel juist is en er dus mijn inziens geen boete kan worden opgelegd. Ondanks dat het natuurlijk onwenselijk gedrag is maar niet per definitie een art. 5 feit.

 6. M.i ten onrechte een overtreding begaan

  Gevraagd op 04 februari 2019

  Ik rijd op een voorrangsweg en wil rechts afslaan, ik sta stil om te kijken of er verkeer aankomt. Ik zie niets, trek op en sta stil op haaientanden ca 95 cm voor een fietspad, want plotseling is  er een scooter die remt voor mij en slipt, geen aanrijding. Scooter reed hard - 40 km/uur en was niet te zien door mijn vrouw en mij - ws geen licht op. Mij wordt de schuld gegeven 80 no-claim weg. Kunt u raad schaffen?

 7. Eigen camper in Amerika

  Gevraagd op 01 februari 2019

  Zijn er afwijkende regels voor mijn camper in Amerika t.o.v de regels in Nederland?

 8. Wie heeft voorrang en waarom?

  Gevraagd op 24 januari 2019

  Fietspad kruist gewone weg. Hoort de fietser die van rechts komt voorrang te krijgen, of is er sprake van een ongelijkwaardige kruising en moet de fietser daarom voorrang verlenen? Google Maps. P.S. de gemeente gaat de situatie waarschijnlijk aanpassen, dit omdat ook de gemeente van mening is dat de situatie verduidelijking behoeft.

 9. medische keuring na invordering rijbewijs frankrijk

  Gevraagd op 08 januari 2019

  In augustus 2018 is in Frankrijk mijn rijbewijs ingenomen na een snelheidsovertreding. Na 10 dagen hebben ze mijn rijbewijs weer teruggestuurd naar mijn huisadres. Er zat een brief bi...

 10. paaltje in parkeervak

  Gevraagd op 05 januari 2019

  goede middag, vanmorgen ging ik bij een benzinestation een bakje koffie halen, nu stond er een bord parkeren, de enigste parkeerplaats voor de shop, dus ik wil er vooruit inrijden en ...