Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

503 expert vragen

 1. Wanneer mag ik overal met een elektrische step rijden?

  Gevraagd op 17 augustus 2019

  Ik wil een elektrische step kopen in de winkel zeggen ze als je hem hebt verzekerd  kan je er in de stad mee rijden  en heb ik geen plaatje nodig   Kan ik hier de goede informatie voor krijgen voor dat ik een step koop van 1500€.

 2. Langzaam verkeer

  Gevraagd op 13 augustus 2019

  In verband met wegwerkzaamheden worden in mijn woonplaats omleidingsroutes ingesteld. Voor "langzaam" verkeer zijn er aparte omleidingsroutes. Volgens mij lat daar alleen landbouwverkeer en zo onder, maar geen fietsers en bromfietsers. Ik kan het begrip "langzaam verkeer" nergens in de verkeerswetgeving of regelingen vinden.

 3. Voorrang van rechts

  Gevraagd op 24 juli 2019

  in harderwijk rijdende op de selhorstweg vanaf de anwb winkel kom je voor de rotonde met de verkeersweg eerst langs een kruispunt met rechts de johanniterlaan en links de stadsdennenweg. voor auto's is hier een uitritconstructie gemaakt, maar de fietsers hebben een apart fietspad. vroeger stonden hier haaientanden op, maar na de laatste renovatie niet meer. moet je de fietsers die uit de johanniterlaan komen (en dus van rechts komen) voor laten gaan?

 4. Mag je appen als je stilstaat met de auto of fiets?

  Gevraagd op 24 juli 2019

  Per 1 juli 2109 is er een appverbod op de fiets ingegaan. Hoe zit dat nu precies als je stilstaat. Mag je dan wel appen? Geldt dit ook in de auto?

 5. Beginnersrijbewijs in Frankrijk

  Gevraagd op 17 juli 2019

  Volgens de Nederlandse wetgeving wordt er wat betreft een beginnersrijbewijs een duidelijk onderscheid gemaakt: 7 jaar na het behalen van je AM op 16 jarige leeftijd of 5 jaar na het behalen van je B rijbewijs op/na 18 jarige leeftijd (indien je niet eerder je AM behaald hebt).

 6. Wat zijn de inhaalregels op een 5-baansweg?

  Gevraagd op 12 juli 2019

  Wat te doen op een 5-baans weg als je rijdt op de 2ebaan die leeg is en op de baan links een auto rijdt die langzamer gaat en het is druk ,dus er buiten om gaan is lastig mag je dan er gewoon voorbij rijden? zo ook bij 3e en 4e baan?

 7. Is dit een verharde weg?

  Gevraagd op 07 juli 2019

  Bij ons in het dorp was voorheen een zandpad dat op een verharde weg uitkwam. Sinds enige tijd is het zandpad voorzien van een betonnen bovenlaag maar ziet er nog steeds uit als een zandpad met (kleine) hobbels en richels. Het pad eindigt op de verharde weg met een strook klinkers als aansluiting op de weg. Er is geen fiets- of voetpad aanwezig. Is het voormalige zandpad nu een verharde of onverharde weg?

 8. Met jetski achter de auto door diverse landen

  Gevraagd op 03 juli 2019

  Kan een vriend met onze auto en onze jetski(RDW registratie) zonder problemen door Duitsland, Oostenrijk,Slovenië, Kroatië,Servië en Montenegro naar Albanië rijden. Zo niet, welke documenten zijn er nodig.

 9. Error in extremis

  Gevraagd op 02 juli 2019

  wat is error in extremis volgens de wegenverkeerswet

 10. Keren op de weg bij onderbroken midden streep

  Gevraagd op 28 juni 2019

  Op de N590 ter hoogte van de Cauberg is een doorgetrokken midden streep een aantal keer onderbroken ter hoogte van de inrit naar de Camping de Cauberg. Aan deze weg zijn er ook parkeervakken. Deze parkeervakken staan gelijk aan de inrit van de camping. Mag er ter hoogte van de inrit waar de strepen niet zijn doorgetrokken ook gekeerd worden op de weg vanuit het parkeervak? https://mapstreetview.com/#ua19s_3gpav_1j.2_-qd32 Met streetview kunt u zien welk punt er wordt bedoeld. Er staan een aantal onderbroken strepen. Vanuit het parkeervak draaien bij de onderbroken midden streep bij de ingang camping zodat de auto richting Maastricht staat er daar heen gereden kan worden.