Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

Meer dan 1000 expert vragen

 1. Rijverbod Duitsland

  Gevraagd op 21 februari 2019

  Waar kan ik na mijn boete betaald te hebben in Nederland op mijn rijbewijs laten aantekenen dat ik 1 maand een rijverbod in Duitsland heb. In de brief van de Duitse instantie uit Karlsruhe wordt aangegeven dat dat kan bij "bei anderen ausländischen Führerscheinen". Kunt u mij aangeven waar dat zou kunnen in Nederland?

 2. Boete uit Florence

  Gevraagd op 20 februari 2019

  Ik heb van het NIB een vordering gekregen om EUR 354,90 te betalen. Dit heeft kennelijk te maken met een boete die dateert van 24/08/2015. Op 19/07/2016 heb ik een aangetekend schrijven ontvangen en het lijkt erop dat mijn vrouw hiervoor heeft getekend, maar deze post zijn wij kwijt.

 3. Geldt voor aankoop garantie kwijt bij retourneren miskoop occasion?

  Gevraagd op 20 februari 2019

  Ik heb bij Henri en Herman een Skoda uit 2009 gekocht, met 1.8 TSI-motor. Bij de koop heb ik 195 euro betaald voor 3 maanden garantie. Na een maand bleek de auto een olieverbruik van 1 : 500 te hebben. Ik heb dit aangekaart bij HenH en gezegd de auto terug te willen brengen en het aankoopbedrag terug te willen ontvangen.

 4. Verkeersboetes België betwisten

  Gevraagd op 19 februari 2019

  Onlangs ben ik een weekend in België geweest. Enkele dagen na thuiskomst heb ik meerdere boetes ontvangen. Alle boetes betreffen een snelheidsovertreding. De overtredingen zijn op enkele minuten van elkaar begaan en op dezelfde weg...

 5. Milieuzone België na omleiding door ongeval

  Gevraagd op 19 februari 2019

  Tot onze grote schrik en verbazing hebben wij een boete uit België gekregen. Wij waren onderweg van Gent naar huis en op de rondweg Antwerpen was een groot ongeluk gebeurd. Toen heeft Google Maps een alternatieve route gegeven, maar deze bleek door Antwerpen te gaan. Ook daar was het chaotisch druk en zijn wij direct teruggekeerd naar de snelweg en hebben daar weer in de file aangesloten.

 6. Annuleren geboekte reis naar Zwitserland

  Gevraagd op 19 februari 2019

  Op 7 januari 2019 heb ik per abuis online een reis geboekt bij Belita GmbH uit zwitserland. Ondanks dat ik deze direct annuleerde vragen zij, conform hun voorwaarden, nu een boete van 50% van de reissom van 2500 euro. Natuurlijk vind ik dit niet redelijk. Dat heb ik hen al enkele keren laten weten via e-mail. Echter, zij blijven hun claim volharden en hebben me nu een factuur van 1200 euro gestuurd. Wat kan ik doen?

 7. Nalatigheid verkoper

  Gevraagd op 19 februari 2019

  Ik heb op 6 januari 2018 een Opel Combo Tour Flex gekocht kilometerstand 44.311, 24-4-2013, bij een andere garage dan mijn eigen garage. Deze personenauto is namelijk nauwelijks verkrijgbaar tweedehands.

 8. Banden met een 1 ster test

  Gevraagd op 19 februari 2019

  Vandaag heeft de ANWB een persbericht gemaakt over bestelbanden. Ik heb van mijn dealer een auto geleverd gekregen met 5 banden m.n. GT Radial Champiro VP1 deze zijn door de ANWB getest met als resultaat 1 ster. Kan ik van  de dealer eisen dat hij een merkband levert die voldoet aan mijn verwachtingen. Ik heb hierover al contact gehad met de dealer maar hij geeft niet toe en zegt dat de band voldoet aan de wettelijke eis. Wat zijn mijn rechten om goede banden te krijgen?

 9. Rechten bij ondeugdelijk product

  Gevraagd op 18 februari 2019

  Ik heb 2,5 week geleden een auto gekocht. Op de terugweg raakte de auto meerder keren oververhit en werkte de verwarming niet naar behoren. De volgende dag heb ik besloten de auto te laten inspecteren door een onafhankelijke garage. Onderweg naar de garage is de auto een paar keer stilgevallen, meermaals heb ik deze opnieuw moeten starten, omdat hij steeds vermogen verloor.

 10. Turbo voor 2e keer stuk

  Gevraagd op 18 februari 2019

  In oktober 2018 is de turbo kapot gegaan van onze Peugeot 3008. Deze hebben we toen laten repareren. Het volgende is er toen gebeurt: