Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

Meer dan 1000 expert vragen

 1. Keren op de weg bij onderbroken midden streep

  Gevraagd op 28 juni 2019

  Op de N590 ter hoogte van de Cauberg is een doorgetrokken midden streep een aantal keer onderbroken ter hoogte van de inrit naar de Camping de Cauberg. Aan deze weg zijn er ook parkeervakken. Deze parkeervakken staan gelijk aan de inrit van de camping. Mag er ter hoogte van de inrit waar de strepen niet zijn doorgetrokken ook gekeerd worden op de weg vanuit het parkeervak? https://mapstreetview.com/#ua19s_3gpav_1j.2_-qd32 Met streetview kunt u zien welk punt er wordt bedoeld. Er staan een aantal onderbroken strepen. Vanuit het parkeervak draaien bij de onderbroken midden streep bij de ingang camping zodat de auto richting Maastricht staat er daar heen gereden kan worden.

 2. Graag advies afwijzing autoverzekering

  Gevraagd op 18 juni 2019

  Goedenmorgen, Ik heb een auto gekocht en deze wou ik verzekeren bij all secur. Dit is mijn eerste auto op mijn naam en dus geen schadevrije jaren opgebouwd. Voordat ik deze auto kocht heb ik via hun site een premieberekening gemaakt, mijn premie zou zijn 33.07 en vond dit erg mee vallen, hierdoor heb ik ook op mijn man zn geb dat een berekening gemaakt om te vergelijken. Hij zou goedkoper zijn ivm 11 schadevrije jaren, uit nieuwsgierigheid heb ik ook gekeken wat een jong iemand uit 1999 aan premie zou moeten betalen. Toen ik mijn verzekering af wilden sluiten werd ik afgewezen, dit omdat all secur dit ziet als fraude. Ik vind dit  heel erg en kon bij geen enkele verzekering terecht omdat ik de slot vraag moest beantwoorden dat ik eerder ergens geweigerd bent  geweest. Ik vind dit zo oneerlijk en onterecht omdat we al jaren verzekerd bij hun zijn en nooit problemen hebben gehad (auto op naam van mijn man).  Ik heb al 20 jaar mijn rijbewijs en nooit schade gehad of betrokken geweest bij een ongeluk. Mijn vraag aan jullie is wat moet en kan ik hiermee? Ik hoop zo graag dat jullie mij kunnen helpen.

 3. Occasion 9000 euro na 1000 km probleem motor storing lampje

  Gevraagd op 17 juni 2019

  Het betreft het volgend ,er is op 9-4-2919 een fordfocus 1.1 ecoboost gekocht  2012. De garage is geen bovag lid, gaf wel drie maande garantie op motor en versnellingsbak. Eerste probleem melding deed zich voor na 1000 km ,op 24- 4 2019, garage gebeld deze veterlde dat het geen probleem was om door te rijden ,wat toch geen fijn gevoel geeft ook meteen afspraak gemaakt 3-5 2019  naar garage reset en lampje uit ,het zou aan de benzine liggen volgens de monteur. 

 4. Verkeersboete Frankrijk

  Gevraagd op 17 juni 2019

  Ik heb een boete van 45 euro gehad in Frankrijk voor te hard rijden. De bekeuring is netjes thuis bezorgd en betaald op 21 mei. Mijn verbazing kwam dat op 23 mei het bedrag weer is terug gestort op de rekening. Ik krijg geen contact met Amtai en wil graag duidelijkheid. Graag hoor ik een toelichting hoe dit mogelijk is.

 5. Monitor camera caravan voorin auto toegestaan in Frankrijk?

  Gevraagd op 17 juni 2019

  In Frankrijk mag tijdens het rijden geen iPad, scherm oid in gezichtsveld aanwezig zijn in de auto. Ik heb een camera achterop de caravan en de monitor zit links naast het stuur (ongeveer ter hoogte van het midden van het stuur) tegen het dashboard. Mag dat wel omdat met gezichtsveld de voorruit bedoeld wordt?

 6. Occasion zonder garantie gekocht - rechten?

  Gevraagd op 17 juni 2019

  Een paar dagen geleden hebben wij een Opel Corsa 2008 gekocht bij een autogarage zonder BOVAG garantie. Alle gegevens bleken netjes online op hun website compleet te zijn inclusief onderhoudsboekjes. Bij het bekijken van de auto waren er lakschade en een scheur in de bumpers. Het was te zien op een regenachtige dag. Proefrit was ook soepel gelopen. De tenaamstelling was gelijk gedaan met een mooiere afgesproken prijs en de auto was dezelfde dag nog onderweg naar huis. Er was geen koopovereenkomst getekend, alleen een overboeking was gedaan en RDW. Maar om de auto zonder regendruppels te zien was toen niet mogelijk. En ja hoor, meer punten waar we niet op konden letten. Er waren ongeveer 12 steendeukjes, vooral op de motorkap. Ook aan de zijkant heeft er iemand ooit een sleutel langs gehaald van ongeveer een half meter. Was dus ook lastig te zien toen. De verkoper meende wel wat lakschade te hebben, maar kon ze niet aanwijzen. Eenmaal thuis, dachten wij aan om het onderhoudsboekje te checken, maar dat bleek onvindbaar te zijn! Ook was er maar 1 autosleutel, geen tweede sleutel. De garage de volgende dag gebeld en ze moeten de oude eigenaresse bellen voor de sleutel en menen dat de onderhoudsboekjes uit de auto zijn gehaald tijdens het schoonmaken. We kregen maar steeds meer het vermoeden dat ze meer achterhouden, behalve de lakschade, deukjes en onderhoudsinformatie. Vier dagen later en wij hebben nog steeds niets gehoord. Goed mogelijk dat er nog meer verborgen verbreken zijn! Hoe sterk staan we tegenover het retourneren van de auto als er geen onderhoudsboekjes aanwezig zijn?

 7. Ongrijpbare en niet te controleren schade

  Gevraagd op 15 juni 2019

  Enige tijd geleden bij de firma Cor Melissant een camper gehuurd, van 17-5 t/m 31-5 Zoals afgesproken de huurprijs en borg (€ 1000,-) van te voren betaald en de camper opgehaald op het afgesproken tijdstip. Na de vakantie heb ik de camper schoongemaakt; afgetankt en op 28-5 terug gebracht. Door wat omstandigheden (met name de weersomstandigheden) heb ik de camper al op dinsdag teruggebracht i.p.v. van vrijdag in diezelfde week.

 8. Minimale afstand caravanmover tot het wegdek

  Gevraagd op 15 juni 2019

  Onze caravan type KIP Grey Line 53TDB heeft een caravanmover die voor de as is gemonteerd. En we hebben een reservewiel wat onder de caravan, achter de as is gemonteerd. Het laagste punt van de mover zit op +/- 9,5 cm boven het wegdek. Bij hoge verkeersdrempels en het raken van een stoeprand kan dit flinke schade opleveren. Is er een wettelijke minimale hoogte tot het wegdek voor zowel de mover als het reservewiel? Is deze minimale hoogte hetzelfde in Nederland, Frankrijk en Duitsland/ Ik heb me laten vertellen dat in Duitsland deze minimale hoogte 16cm zou zijn?

 9. Borgcaravan

  Gevraagd op 14 juni 2019

  Wij hebben vorige week een caravan gehuurd in Mijdrecht. De rug vd caravan stond aan de achterkant en bij aan het koppelen zijn we alleen via de voorkant naar binnen gegaan om uitleg te krijgen. Het caravan rijden plaatsen en terug rijden is prima gegaan. 1 klein plastic voetplaatje is kapot gegaan( 8,95 volgens internet) dit netje gemeld. Toen mijn zoon met de verhuurder naar de caravan liep zag hij gelijk 2 hele kleine deukjes aan de achterkant. De caravan heeft echter rug aan rug gestaan met een andere caravan en daar is echt niets mee gebeurd. Zelf een bal had dit niet kunnen veroorzaken. We hebben foto's en je ziet het nauwelijks. Alleen met een getraind oog. Zelfs al hadden wij foto's genomen vd caravan dat moet je wel heel erg speuren om het te zien. Wij denken dat we bedonderd zijn door de firma Marsman en krijgen de huur van 500 euro borg niet terug. Volgens hun zeggen is dit tijdens onze huur veroorzaakt. Wij geloven dit niet en dan nog een scade van 800 euro is dit zeker niet. Graag advies

 10. Afgesloten van stroom stacaravan

  Gevraagd op 12 juni 2019

  Ik heb een achterstand in de betaling van mijn staangeld op camping t oekeltje. Nu wil ik er met de eigenaresse uitkomen om dit op te lossen. Daarbij krijg ik eigenlijk alleen maar onredelijke voorstellen. Mijn voorstel bevat oa dat ik de caravan wil verkopen zodat ik de factuur kan betalen. Ik ben echter sinds vorig jaar afgesloten van de elektra. Mijn voorstel was om deze aan te sluiten zodat ik de caravan en de tuin kan opknappen. Hier wordt echter negatief op gereageerd. Ook wilde ik per maand alvast een gedeelte iedere keer betalen maar mijn voorstellen worden iedere keer afgewezen. Nu heb ik alweer contact met deurwaarder nummer 3 maar kom niet tot een oplossing. Nu is het wel zo dat ik voor dit seizoen de rekening alweer ontving in januari 2019,een bedrag van 3300 euro. Mijn vraag is hoe ik dit op moet lossen en staat zij wel in haar recht om mij de nieuwe rekening te laten betalen ook al kan ik geen gebruik maken van mijn caravan door de afsluiting