Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

998 expert vragen

 1. snelheidsbekeuring italie 2 jaar na dato ontvangen

  Gevraagd op 19 november 2019

  Hallo, onlangs ontving mijn moeder een incassobrief namens Multiserizi SRL mbt een snelheidsovertreding die ik in 2017 met haar caravan (staat nog op haar naam) heb begaan. Eerder heeft zij hier geen bericht van ontvangen. Inmiddels heb ik gelezen over de verjaringstermijn van 360 dagen en dat een incassobureau niet gerechtigd is om een gerechtelijke procedure te starten. En dat opgelegde incassokosten ook niet hoeven te worden voldaan. Wat is mijn positie, mede gelet op het feit dat mijn moeder is aangeschreven, maar niet zelf reed.

 2. Vandalisme

  Gevraagd op 19 november 2019

  Afgelopen zondag is onze auto zwaar beschadigd door een psychiatrisch patient die geweigerd werd voor nachtopvang bij het GGZ tegenover ons huis. We zijn WA verzekerd en schade vandalisme wordt niet vergoed. De dader is aangehouden. Het is een dakloos person. We hebben geen rechtsbijstand verzekering. Zoals het er nu uit ziet moeten we de reparatie zelf betalen. Het waarborgfonds geeft ook geen soelaas en het GGZ geeft niet thuis. De dader is ondertussen opgesloten. We krijgen waarschijnlijk vandaag een procesverbaal van de politie. Wat kunnen wij het beste doen, want dit voelt heel onrechtvaardig en het betreft een aanzienlijk bedrag.

 3. Rijden met nederlands rijbewijs auto gehuurd in Belgie concertreis naar Spanje

  Gevraagd op 18 november 2019

  Lid van een Belgische muziek vereniging , Nederlandse Nationaliteit, woonachtig in Nederland. Mag ik als chauffeur op een in Belgen gehuurde kleine vracht auto, als lid van de vereniging dit voertuig besturen naar een muziek concours in Valencia Spanje. Ben in bezit van het C1, C, en BE rijbewijs concert reis duurt 10 dagen

 4. Verandering binnen reispakket

  Gevraagd op 18 november 2019

  Door mij is voor 4 personen een cruisevakantie geboekt. Dit betrof de vliegreis naar Venetie v.v. en 8 daagse cruise vanaf Venetie v.v. In verband met de hoge waterstand en het weer konden wij niet terug naar Venetie en legde de boot aan in Triest. Door de cruisemaatschappij werd keurig een bus reis verzorgd naar het vliegeveld van Venetie. Echter het was voor ons onmogelijk om onze vlucht van 12.20 uur te halen gelet op de afstand Triest-Venetie en tijdstip aankomst in de haven 08.00 uur. Hierop conctact opgenomen met de reisorganisatie en het probleem voorgelegd. De vlucht kon naar een later tijdstip worden overgeboekt maar de kosten hiervoor 1020,00 euro waren voor ons. Is dit correct?

 5. BPM verhoging 2020

  Gevraagd op 16 november 2019

  Hallo, Gisteren hebben we een nieuwe auto gekocht. Deze wordt in april/mei komend jaar geleverd. De dealer waarschuwde ons dat het komend jaar de BPM wordt verhoogd ivm een wijziging van de meting van de emissies. Op Internet wordt als invoeringsdatum 1 juli genoemd. Betekent dit dat als de auto voor die datum wordt besteld en geleverd geen extra BPM dient te worden betaald of vergis ik me?

 6. No claim en schade aan auto buiten schuld

  Gevraagd op 15 november 2019

  In Italië heb ik benzine getankt die roestwater en blubber bevatte. Hierdoor kon mijn auto niet meer rijden en is door ANWB gerepatrieerd. Het pompstation heeft aangegeven verantwoordelijk te zijn en de benodigde informatie is bekend zodat de schade verhaald kan worden.

 7. Retourneren van een tweedehands auto bij een garage

  Gevraagd op 11 november 2019

  Ik heb zaterdag 9-11-2019 een seat gekocht bij autogarage van oorschot in Liempde. Ik heb wel een testrit gemaakt, maar na 2 dagen in mijn bezit te zijn heb ik spijt van de aankoop. Niet omdat de auto in slechte staat verkeerd, maar omdat ik er gewoon niet blij van wordt. Heb ik recht om deze auto binnen 7 dagen na aankoop te retourneren en zo ja, moet ik dan een kilometer vergoeding betalen?

 8. Garantie auto

  Gevraagd op 11 november 2019

  In juni 2019 is er een nieuwe Dacia Duster aan ons geleverd. Vanaf het begin zit daar een flinke tril in vanaf 100 km per uur. Meerdere monteurs hebben meegereden en dit absoluut beaamd, dat mag niet en kan niet, was hun conclusie.

 9. Hoe moet een parkeervak ingericht zijn?

  Gevraagd op 9 november 2019

  Is ergens vastgelegd wat de minimale/maximale afmetingen van een parkeervak moeten/mogen zijn en hoe de begrenzing daarvan aangegeven dient te zijn?

 10. Ingangsdatum nieuw rijbewijs bij verlenging

  Gevraagd op 7 november 2019

  Wat is de ingangsdatum van mijn nieuwe rijbewijs t/m voor de periode van vijf jaar.