Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

Meer dan 1000 expert vragen

 1. Afneembare trekhaak

  Gevraagd op 18 augustus 2019

  Kan er op een mitsubishi space star van 2016 een afneembare trekhaak geplaatst worden, voor een fietsendrager voor 2 e-bikes?

 2. Wanneer mag ik overal met een elektrische step rijden?

  Gevraagd op 17 augustus 2019

  Ik wil een elektrische step kopen in de winkel zeggen ze als je hem hebt verzekerd  kan je er in de stad mee rijden  en heb ik geen plaatje nodig   Kan ik hier de goede informatie voor krijgen voor dat ik een step koop van 1500€.

 3. Gevolgschade gedekt door Bovag?

  Gevraagd op 17 augustus 2019

  Op vakantie hebben wij onze net bij abd Nissan voor 25000 eur gebruikt gekochte Nissan x Trail die door bovag is verzekerd op de oprit van het door ons gehuurde huis gezet. Even later kijken we uit het raam en blijkt dat de auto van de helling is gerold waarbij hij gestopt werd door een muurtje. De achterbumper is kapot en de parkeersensoren en er is een scheur in de plasticschaal aan de binnenkant van de achterklep. Het blijkt dat het mechanisme waardoor de handrem wordt geactiveerd zodra de auto wordt uitgezet door de start/stop knop ineens niet meer functioneert.

 4. Even terugkomen op mijn vraag van 12 augustus over aanrijding

  Gevraagd op 16 augustus 2019

  Ik zou graag nog even terugkomen op de vraag die ik op 12 augustus gesteld heb over een aanrijding waarvan de schade via de tegenpartij vergoed wordt. in de mail die ik gekregen heb van die verzekering wordt aangegeven dat ik bij een schadebedrag van onder de 500 euro een gespecificeerde herstelnota kan opsturen boven dat bedrag moeten zij een expert inschakelen.

 5. Koppelingsplaat en versnellingsbak stuk

  Gevraagd op 16 augustus 2019

  Gister stond ik ineens met pech onderweg naar huis. ANWB is geweest die heeft gezegd koppelingsplaat en versnellingsbak is stuk dus we zijn weggetakeld met de takelwagen en we hebben de auto nog geen maand. Ik heb de auto gekocht op 19 juli 2019. De persoon die ons weggetakeld had vertelde ons contact met jullie op te nemen, omdat we de auto ongeveer 3 weken geleden kochten en nu al stuk is en dat er blijkbaar als iets niet klopte voor we hem kochten.

 6. Tegenpartij weigert schadeformulier in te vullen

  Gevraagd op 15 augustus 2019

  Vorige maand heb ik een aanrijding gehad met een vrachtwagen. Ik haalde de vrachtwagen in die stil stond, op het moment dat ik deze inhaal begint te vrachtwagen te rijden en raakt mijn rechter zijkant met als gevolg dat de auto total loss verklaard is. Net na de aanrijding heb ik samen met de bestuurder van de vrachtwagen een Mobiel Schade Melding ingevuld.

 7. Rijbewijs ingenomen Duitsland

  Gevraagd op 15 augustus 2019

  Ik ben 5 keer geflitst in Duitsland i.v.m. snelheidsovertredingen. een keer 60km te hard 30km te hard en nog 3 kleinere snelheidsovertredingen. Ik heb deze altijd genegeerd en nooit betaalt. Er is overigens nooit iemand aan de deur geweest om mij te laten tekenen voor deze overtredingen. Nu ben ik gaan vliegen vanaf Duitsland (Oberhausen) en bij terug komst 5-5-2018 werd ik aangehouden en moest ik mijn rijbewijs inleveren.

 8. Hordeur camper stuk

  Gevraagd op 15 augustus 2019

  Ik heb in febr.2017 een nieuwe knaus camper gekocht bij mobiledrome in oud gastel,een knaus dealer. In alle vertrouwen heb ik de kleine lettertjes van de verkoopovereenkomst niet gelezen.Wel wist ik dat er 2 jaar fabrieksgarantie op zat.

 9. Garantie katalysator

  Gevraagd op 13 augustus 2019

  In april 2014 hebben wij een Volkswagen Passat uit het bouwjaar 2008 gekocht. Tijdens de grote beurt op 11 januari 2017 bleek dat de katalysator compleet vernieuwd moest worden. Nadat er een paar weken geleden een lampje ging branden op het dashboard bleek dat de katalysator weer kapot was en dus weer compleet vervangen moest worden.

 10. Aanbetaling accommodatie Oostenrijk

  Gevraagd op 13 augustus 2019

  Afgelopen zaterdag 10 Aug via Booking.com een accomodatie geboekt in Oostenrijk voor de 4e week van Januari 2020. Ik wist via de site dat ik bij de afsluiting van de boeking 50% moest aanbetalen, dus daar was ik mee bekend, hoewel ik het nog een flinke aanbetaling vind (Eur 610).