Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

55 expert vragen

 1. Hoe kan ik een gemaakte fout declareren

  Gevraagd op 3 februari 2020

  Ik heb een ski vakantie betaald waarvan ik 2 facturen heb gehad en beide fouten zijn gemaakt door het reisbureau maar die ik wel betaald heb en graag de gemaakte fout wil terug ontvangen. Voordat ik een boeking ging maken, heb ik telefonisch contact gehad met het reisbureau en gevraagd of er van het arrangement (incl. skipas), 1 skipas eruit gehaald kon worden omdat die persoon zwanger is en dus niet ging skiën.

 2. Gebruik rijbewijs in Amerika met aantekeningen in vakje 12

  Gevraagd op 3 oktober 2019

  Mijn vraag is als volgt: Ik beschik over een Nederlands rijbewijs met aantekeningen in vakje 12. In dit vakje staan de codes: 10, 35, 40. Dit komt erop neer dat ik in Nederland alleen rijbevoegd ben in een auto met stuurbekrachtiging, een automatische schakeling en de mogelijkheid alle elementen rondom het stuur te kunnen bedienen. In de praktijk is dit laatste onnodig bij bijvoorbeeld een automatische ruitenwisser.

 3. Huurauto niet aanwezig

  Gevraagd op 27 september 2019

  Bij aankomst op de luchthaven van Makassar Sulawesi, bleek er geen vertegenwoordiger van Avis met een huurauto bij “meet and greet” te staan. Verschillende malen gebeld met een telefoonnr dat in de huurovereenkomst vermeld stond, geen gehoor, mail gestuurd, niet afleverbaar. Avis was niet bereikbaar. Uiteindelijk met een prive-auto en chauffeur op stap gegaan.

 4. Schade door slecht wegdek

  Gevraagd op 11 september 2019

  In de periode 3 augustus t/m. 2 september heb ik met de camper een rondreis gemaakt door Schotland. Op de A890 nabij Achintee (N57.409321 W5.444159) was er een groot gat in de weg van ca 5 cm diep, 30 cm breed en een halve meter lang waar ik niet voor konden uitwijken i.v.m. tegenliggers. Hiervan heb ik foto’s gemaakt.

 5. Voor de gezondheid gevaarlijk huisje gehuurd

  Gevraagd op 1 september 2019

  Ik heb via  de site van Homeaway.nl een huisje in Tremolat, Frankrijk gehuurd van Homerez. huurperiode van 24-08 tot en met 31-08 dit jaar. Homerez vertegenwoordigt particuliere eigenaars. Bij aankomst op 24-08 bleek dat de toiletten niet doorspoelden. Heb de volgende dag de eigenaar aangesproken die dit nogal laconiek opvatte en met ontstopping middel heeft geprobeerd dit in orde te maken.

 6. Aanbetaling accommodatie Oostenrijk

  Gevraagd op 13 augustus 2019

  Afgelopen zaterdag 10 Aug via Booking.com een accomodatie geboekt in Oostenrijk voor de 4e week van Januari 2020. Ik wist via de site dat ik bij de afsluiting van de boeking 50% moest aanbetalen, dus daar was ik mee bekend, hoewel ik het nog een flinke aanbetaling vind (Eur 610).

 7. Treinkaarten Zwitserland

  Gevraagd op 24 juli 2019

  In oktober wil ik één dag met de trein van Meiringen naar Basel en ben op zoek gegaan naar een treincard maar er worden zoveel verschillende card aangeboden in Zwitserland dat ik niet weet welke in moet nemen. Wat is de beste optie voor welke card als je één dag met de trein wilt reizen en gebruik maakt van bus en tram?

 8. Vliegen 16-jarige

  Gevraagd op 14 juli 2019

  Wij zijn gescheiden maar nu wil mijn zoon 16 alleen vliegen naar Italië. Heeft hij dan toestemming nodig van beide ouders? Ze zijn aan mij toegewezen, de vader. Is mijn toestemming alleen genoeg? De moeder werkt beetje tegen. 

 9. Autohuur blokkering bedrag creditcard

  Gevraagd op 12 juli 2019

  Ik wil in september een auto huren op vliegveld Geneve (Zwitserse kant). Klopt het dat autoverhuurders verschillende bedragen blokkeren op je creditcard?  Wat zijn aandachtspunten?

 10. Eenpersoonstoeslag

  Gevraagd op 11 juli 2019

  Bestaat er een limiet op de hoogte van de eenpersoonstoeslag? Als alleen reizende betaal je altijd een eenpersoonstoeslag. Als je de advertenties leest van reisaanbieders en hotelarrangementen staat die toeslag altijd bij de kleine lettertjes. Deze toeslag varieert van 0% tot wel 100%. Je moet dan zo'n arrangement gewoon voor 2 personen betalen. dat betekent dat je dan ook 2x voor het ontbijt en 2x voor het diner betaald. Dat gaat wel erg ver. Bij georganiseerde reizen betaal je vaak 75% procent meer. Er zijn ook arrangementen (niet veel) waar je 0% toeslag betaalt. Hoe kan het dat daar zoveel verschil in zit? Die extreem hoge toeslagen beletten mij om zo'n reis te boeken, want waarom zou ik voor 2 personen gaan betalen?