Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

109 expert vragen

 1. Caravan schade aan derde door storm

  Gevraagd op 25 februari 2020

  Kan ik aansprakelijk gesteld worden wanneer mijn caravan door de storm, die onlangs over ons land ging, in aanraking is gekomen met een andere caravan.

 2. Schade

  Gevraagd op 4 oktober 2019

  Ik heb in september voor een week een camper gehuurd van een particulier. Waarborgsom van 1000 euro voldaan. In Luxemburg vergat ik de camper op de handrem te zetten toen ik boodschappen deed. Camper is zachtjes tegen een andere auto gereden. Beide auto's hadden geringe schade.

 3. Nieuwe bestelde camper eerder betalen

  Gevraagd op 16 september 2019

  Ik heb een nieuwe camper gekocht. Ik hoef geen aanbetaling te doen. Levering april 2020. Belasting-technisch gezien is het gunstiger als ik de camper dec. 2019 betaal, maar welk risico loop ik dan als het bedrijf onverhoopt failliet gaat? Is een aantoonbaar betaalde factuur dan voldoende om er zeker van te zijn dat de nog te leveren camper van ons is en niet van het bedrijf?

 4. Herindeling kavel op camping met vaste staplaatsen

  Gevraagd op 12 augustus 2019

  Ik wil mijn stacaravan verkopen.Hij staat op een vaste plek en ik huur het perceel van de campingbaas.Nu ik wil verkopen geeft de campingbaas aan dat hij het perceel waar mijn caravan op staat gaat veranderen.Dat houd in dat het schuurtje wat er staat verplaatst zou moeten worden en het totale perceel kleiner word.Dit zou ik dan aan moeten geven bij de potentiele koper/nieuwe eigenaar.

 5. Caravan gewicht terug naar 1500 kg

  Gevraagd op 9 augustus 2019

  We hebben een caravan aangeschaft, Fendt 490 TF uit 2006. Op papier staat dat hij technisch 1500 Kg mag wegen, hij is in het verleden terug gezet naar 1350. Nu willen we hem weer naar 1500 Kg zetten, heb te horen gekregen dat dit een kleine 500 euro gaat kosten.. klopt dit? Eerder had ik begrepen dat dit een simpele administratieve handeling zou zijn.

 6. diefstal caravan

  Gevraagd op 2 juli 2019

  Ik gebruik sinds een jaar voor onze caravan een overdekte stalling welke een relatie is van de campinghouder van een camping aan de Dordogne. De stalling bevindt zich op 1 km afstand van de camping. Ik voldoe de stallingkosten aan de campinghouder en de stallinghouder brengt naar en haalt de caravan van de campint. Vrijdag 21 juni jl. heb ik de caravan op onze standplaats achtergelaten en de sleutels bij de campinghouder in de bus gedaan. Deze zou dan de stallinghouder vragen de caravan weer op te halen en de caravan in afwachting daarvan tijdelijk met zijn tractor elders op de camping plaatsen. Maandag 1 juli jl. kreeg ik per e-mail van de campinghouder bericht dat de caravan van de camping was gestolen. De caravan blijkt derhalve ruim een week (max. 10 dagen), wellicht zonder disselslot, op de camping te zijn blijven staan en vervolgens te zijn ontvreemd. Hoewel de caravan verzekerd is, is de uit te keren dagwaarde waarschijnlijk onvoldoende om onze weinig gebruikte en altijd overdekt gestalde caravan met een vergelijkbaar exemplaar te vervangen. Dit leidt tot mijn vraag of het mogelijk, reëel en haalbaar is de campinghouder mede financieel aan te spreken.

 7. Camera monitor in Frankrijk

  Gevraagd op 18 juni 2019

  Steeds meer caravan / camper gebruikers hebben een camera achterop die gebruikt wordt als "extra spiegel". Je ziet constant wat er achterop gebeurd en is ook handig met inhalen. Waar mag ik de monitor monteren om niet in de problemen te komen met de Franse wetgeving die een scherm in het gezichtsveld verbiedt? Of valt de monitor van een dergelijke camera niet onder deze bepaling?

 8. Minimale afstand caravanmover tot het wegdek

  Gevraagd op 15 juni 2019

  Onze caravan type KIP Grey Line 53TDB heeft een caravanmover die voor de as is gemonteerd. En we hebben een reservewiel wat onder de caravan, achter de as is gemonteerd. Het laagste punt van de mover zit op +/- 9,5 cm boven het wegdek. Bij hoge verkeersdrempels en het raken van een stoeprand kan dit flinke schade opleveren. Is er een wettelijke minimale hoogte tot het wegdek voor zowel de mover als het reservewiel? Is deze minimale hoogte hetzelfde in Nederland, Frankrijk en Duitsland/ Ik heb me laten vertellen dat in Duitsland deze minimale hoogte 16cm zou zijn?

 9. Borgcaravan

  Gevraagd op 14 juni 2019

  Wij hebben vorige week een caravan gehuurd in Mijdrecht. De rug vd caravan stond aan de achterkant en bij aan het koppelen zijn we alleen via de voorkant naar binnen gegaan om uitleg te krijgen. Het caravan rijden plaatsen en terug rijden is prima gegaan. 1 klein plastic voetplaatje is kapot gegaan( 8,95 volgens internet) dit netje gemeld. Toen mijn zoon met de verhuurder naar de caravan liep zag hij gelijk 2 hele kleine deukjes aan de achterkant. De caravan heeft echter rug aan rug gestaan met een andere caravan en daar is echt niets mee gebeurd. Zelf een bal had dit niet kunnen veroorzaken. We hebben foto's en je ziet het nauwelijks. Alleen met een getraind oog. Zelfs al hadden wij foto's genomen vd caravan dat moet je wel heel erg speuren om het te zien. Wij denken dat we bedonderd zijn door de firma Marsman en krijgen de huur van 500 euro borg niet terug. Volgens hun zeggen is dit tijdens onze huur veroorzaakt. Wij geloven dit niet en dan nog een scade van 800 euro is dit zeker niet. Graag advies

 10. Verkoop chalet op Flevo Natuur

  Gevraagd op 4 juni 2019

  Ik heb een stacaravan/chalet op Flevo Natuur Kwartel 12. Vorig jaar september moest ik dat ding noodgedwongen verhuizen vanaf NATUKREEK omdat de zaak daar opgeheven werd.  Het chalet  werd daar  op natukreek niet overgenomen dus verhuizen en indien  mogelijk op Flevo natuur verkopen? Dhr schiphorst ,eigenaar van beide bovengenoemde campings,  nam de verhuizing voor zijn rekening...nou ja… na verhuizing bleek toch een en ander kapot of stuk te zijn wat ik weer moest laten repareren kosten ongeveer €2000. Omdat de afstand veel groter is en voor ons niet te doen130km heen en 130km terug...heb ik per 1 juli 2019 het chalet verkocht, binnen 1 maand zelf geregeld  met de koper. De koper moet zelf de staplaats regelen maar dat is geen probleem. Nu krijg ik van dhr Schiphorst een rekening van €375 voor bemiddeling  en administratiekosten. Bemiddeling heeft hij niets aan gedaan en administratie?? zo hoog?? Eigenlijk heb ik alles zelf snel geregeld met als voordeel voor dhr Schiphorst dat de  verhuur van de plek naadloos overloopt en daarbij ook nog heeft de nw huurder geen recht op gereduceerde staplaats kosten gedurende 2 jaar....wat namelijk wel voor mij gelde als ex natukreek staplaats huurder ...dat zijn dus voor dhr schiphorst al extra inkomsten de komende 2 jaar. Wat kan ik doen om het bedrag van €375 aan te vechten?