Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

152 expert vragen

 1. Verlopen rijbewijs in buitenland

  Gevraagd op 22 februari 2020

  Nu ik (net) 75 jaar ben geworden is mijn rijbewijs verlopen. Voor Nederland is een (tijdelijke) verlenging afgekondigd, maar niet daarbuiten. Onderneemt de ANWB actie tbv. haar leden, om deze idiote situatie opgelost te krijgen.

 2. Intrekking rijbewijs mogelijk?

  Gevraagd op 21 februari 2020

  Ik heb een fietser aangereden, die daardoor letsel heeft opgelopen. Politie maakte ter plaatse geen p.v. op. Kan mijn rijbewijs alsnog door het CBR of de OvJ worden ingetrokken.

 3. Rijbewijs inleveren Duitsland

  Gevraagd op 7 februari 2020

  Ik heb in Rheinlandpfalz een rijontzegging van een maand en moet mijn rijbewijs opsturen. Is het ook mogelijk om met mijn rijbewijs naar een grenskantoor te gaan en daar er een stempel in laten zetten.

 4. Rijbewijs gestolen

  Gevraagd op 26 januari 2020

  Rijbewijs van mijn partner is gestolen.We hebben aangifte gedaan bij de politie. Aangezien we nog een paar weken in Spanje willen blijven is dit erg lastig. Is er een mogelijkheid om snel aan een nieuw rijbewijs te komen?

 5. Rijbewijs

  Gevraagd op 20 november 2019

  Van het Rdw kreeg ik bericht dat ik mijn rijbewijs kan aanvragen en die heb ik inmiddels. Geldig tot 2026. (75 jaar) Het Cbr bericht mij dat ik een keuring moet ondergaan. Is dat nog wel nodig? Wat moet ik doen? Kunt u me aub helpen. Ik weet niet meer wat ik moet doen.

 6. Rijden met nederlands rijbewijs auto gehuurd in Belgie concertreis naar Spanje

  Gevraagd op 18 november 2019

  Lid van een Belgische muziek vereniging , Nederlandse Nationaliteit, woonachtig in Nederland. Mag ik als chauffeur op een in Belgen gehuurde kleine vracht auto, als lid van de vereniging dit voertuig besturen naar een muziek concours in Valencia Spanje. Ben in bezit van het C1, C, en BE rijbewijs concert reis duurt 10 dagen

 7. Verlenging rijbewijs

  Gevraagd op 23 oktober 2019

  Er is sprake van geweest dat i.v.m. de problemen bij het CBR vanaf 1 december 2019 zou worden toegestaan dat 75-plussers die op tijd verlenging hebben aangevraagd, waarop het CBR niet tijdig reageert, gedurende 1 jaar met hun verlopen rijbewijs mogen blijven rijden.

 8. Bubgeldbescheid mit Fahrverbot Baden-Wüttemberg

  Gevraagd op 22 oktober 2019

  Ik heb gebeld en zij willen dat ik het rijbewijs opstuur? Maar mag dit wel? Ik lees dat dit van de Ned. Staat is , tevens ben ik verplicht het in ned. in bezit te houden. Daarnaast vraag ik me af wat de consequenties zijn van aansprakelijkheid indien het rijbewijs tijdens het opsturen zoek raakt, ook al is het aangetekend? Had het district niet akkoord moeten gaan met opsturen van een kopie?

 9. Gebruik rijbewijs in Amerika met aantekeningen in vakje 12

  Gevraagd op 3 oktober 2019

  Mijn vraag is als volgt: Ik beschik over een Nederlands rijbewijs met aantekeningen in vakje 12. In dit vakje staan de codes: 10, 35, 40. Dit komt erop neer dat ik in Nederland alleen rijbevoegd ben in een auto met stuurbekrachtiging, een automatische schakeling en de mogelijkheid alle elementen rondom het stuur te kunnen bedienen. In de praktijk is dit laatste onnodig bij bijvoorbeeld een automatische ruitenwisser.

 10. Inbeslagname voertuig Duitsland

  Gevraagd op 25 september 2019

  Mijn voertuig is in beslag genomen in Duitsland, ze geven aan dat ik deze misschien niet meer terug krijg. Kan dat?