Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

131 expert vragen

 1. Waterpomp lekt binnen 6 maanden, geen garantie wel aankoopkeuring

  Gevraagd op 05 augustus 2019

  De waterpomp van onze Peugeot 206 cc 2.0 uit 2003 is lek, dit is geconstateerd binnen 6 maanden na aanschaf van de auto. Tijdens de aankoop is er een aankoopkeuring geweest in opdracht van de koper, hierbij zijn geen bijzonderheden geconstateerd aan de waterpomp of het koelcircuit. Bij de garage is door ons aangegeven dat dit binnen 6 maanden is ontstaan, en dat in alle redelijkheid verwacht mag worden dat een auto, in dit geval waterpomp, niet lek raakt binnen deze 6 maanden. Daarbij aangegeven dat het raar is dat het risico bij de aankopende partij ligt. De garage geeft hierop aan dat ten tijde van de aankoop dit defect niet aanwezig was en ze niks kunnen doen aan deze lekkage, met andere woorden: pech! Mag ik, ondanks de aankoopkeuring, er vanuit gaan dat dit product non-conform is en niet de eigenschappen bezit die ik logischerwijs zou mogen verwachten? En dat de garage verplicht is deze te herstellen op eigen kosten( of forse coulance)? Bedankt voor de hulp!

 2. Auto van 3,5 jaar oud vliegwiel defect

  Gevraagd op 24 juni 2019

  Wij hebben in januari 2016 een nieuwe Fiat Punto twin air gekocht met 3 jaar garantie. Afgelopen weekend maakte hij ineens een raar geluid. Vandaag naar de garage geweest en het vliegwiel blijkt kapot te zijn, kosten 1200-1500 euro. Er staat 34000 km op de teller. En de auto wordt onderhouden door de dealer. Op het moment dat wij de auto kochten was de garage een fiat dealer inmiddels is hij dit niet meer (nu een Kia dealer). We hebben gelijk aangegeven dat je van een (nieuwe) auto mag verwachten dat je niet na drie jaar al zulke kosten krijgt voor een dergelijk onderdeel. Als wij googelen op vliegwiel zien we het probleem vaker voorkomen. De verkopende dealer geeft Aan dat het niet normaal is na drie jaar en dat ze de fiat om een coulance regeling zullen vragen. Als de fiat dit niet doet dan draaien wij voor de kosten op. Ik woon vlakbij Rotterdam en werk in Brabant ben dus nogal afhankelijk van mijn auto. Ik moet nu maar hopen dat er snel een oplossing komt maar vooralsnog heeft de dealer geen haast (hij gaf aan ik heb het druk en zal kijken of ik de fiat morgen nog eens om antwoord kan vragen) Onze vraag is wat is nu redelijk en wat niet ?

 3. Gebruik veiligheidsriemen

  Gevraagd op 03 mei 2019

  Ik heb een geestelijk gehandicapt zusje (down). Door haar ouders is een gebruik van de veiligheidsriemen verkeerd aangeleerd. Zij is 1,55 m en vindt de schuine riem over haar lichaam vervelend. Zij stopt dit deel onder haar arm. Nu willen begeleiders niet meer met haar in de auto wanneer ze de riem niet goed gebruikt (aansprakelijkheid). Wat kunnen wij als familie veranderen voor een veilige rit waarbij begeleiders niet aansprakelijk gesteld kunnen worden op een onveilige situatie?

 4. Moet ik de (volledige) rekening betalen?

  Gevraagd op 04 maart 2019

  Casus: Kia Sportage •   Aanschaf met werkende navigatie •   Inbouw van parkeersensoren voor door extern bedrijf •   Navigatie voldoet nog steeds goed •   Update van navigatie; vanaf dat moment functioneert de navigatie niet meer •   Begin van 7 keer onderzoek in garage in een poging om het te herstellen

 5. Tweede keer Vliegwiel Punto Twin Air kapot

  Gevraagd op 25 februari 2019

  In december 2012 kocht ik een Fiat punto Evo twin air van een half jaar oud. Na drie weken rondrijden, merkte ik dat ik niet goed meer kon schakelen. Ik ben terug gegaan naar de dealer zij hebben de auto onderzocht en kwamen tot de conclusie dat het vliegwiel van deze punto kapot was.

 6. Koppakking kapot na wisseling waterpomp

  Gevraagd op 05 februari 2019

  Auto voor APK gebracht en grote beurt. Distributieriem en waterpomp is vervangen op advies. Na deze reparatie zijn er problemen ontstaan. Koelvloeistof verbruik was heel hoog en we zijn 3 keer terug gegaan en bijgevuld. Laatste keer is er dikke vloeistof in gegaan en nu zijn de koppakking kapot. Volgens mij een vervolg van de reparatie. Garage gooit het nu op de leeftijd van de auto... Er is mijn ogen iets mis gegaan bij de reparatie, maar dat toegeven is een probleem.  ​​​​​​​ Uw oordeel graag!

 7. Propaangas

  Gevraagd op 02 februari 2019

  Wanneer is een gasmeter (propaangas) toe aan vervanging op een chaletpark?

 8. Ruitenwissermotor door monteur beschadigd

  Gevraagd op 15 januari 2019

  Mijn voorruit verwarming is defect. Om een diagnose te kunnen stellen moest de ruitenwissermotor worden losgehaald. De monteur heeft van deze motor een nok afgebroken zodat er een nieuwe moest worden gemonteerd. Hiervoor werd € 195 berekend. Kan dit zomaar?

 9. Kun je een auto fabrikant aansprakelijk stellen voor geleden schade door een ondeugdelijk sleutelbeveiligingssysteem?

  Gevraagd op 08 januari 2019

  Kun je een auto fabrikant aansprakelijk stellen voor geleden schade door een ondeugdelijk sleutelbeveiligingssysteem? De erkenning van de dealer dat het systeem niet veilig is en dat ...

 10. Wiellagers stuk na vijf maanden

  Gevraagd op 21 december 2018

  Wiellagers van mijn polo stukAuto VW polo 34-DV-XZ na vijf maanden gebruik Bij aankoop zat er een nieuwe apk opIs dit mogelijk met een gemiddelde van 1000 km per maand ?Kan ik de aank...