Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

41 expert vragen

 1. Milieuzones Nederland: nieuwe regels en borden

  Gevraagd op 4 december 2019

  Hoe herken ik milieuzones in Nederland en voor wie gelden ze eigenlijk?

 2. Schade door repatriëring

  Gevraagd op 25 juli 2019

  Afgelopen juni is mijn Dacia Duster wegens pech van Duitsland naar mijn garage in Nederland gerepatrieerd. Helaas heeft de repatriëring schade berokkend aan een  beugel en de beugelsteun op het dak van mijn auto. Dit is door mijn garage niet opgemerkt, maar kan daar ook niet veroorzaakt zijn. Het transportdocument heeft het nummer NL 1011643. 

 3. Gebruik Nederlandse auto bij emigratie naar Noorwegen

  Gevraagd op 24 juli 2019

  Wij emigreren deze zomer met ons gezin naar Noorwegen. Ons huis in Nederland houden wij nog wel aan. Nu is het ons niet helemaal duidelijk of je wel of niet je nederlandse auto tijdelijk in Noorwegen mag gebruiken. Als je nl tijdelijk 2 jaar daar gaat wonen mag je je auto, iig het eerste jaar, gebruiken. Zouden wij onze auto bijv. tot de kerst kunnen gebruiken daar? Of kom je dan in de knel met allerlei (internationale) afspraken of bv verzekeringen etc?

 4. Mag je appen als je stilstaat met de auto of fiets?

  Gevraagd op 24 juli 2019

  Per 1 juli 2109 is er een appverbod op de fiets ingegaan. Hoe zit dat nu precies als je stilstaat. Mag je dan wel appen? Geldt dit ook in de auto?

 5. Is dit een verharde weg?

  Gevraagd op 7 juli 2019

  Bij ons in het dorp was voorheen een zandpad dat op een verharde weg uitkwam. Sinds enige tijd is het zandpad voorzien van een betonnen bovenlaag maar ziet er nog steeds uit als een zandpad met (kleine) hobbels en richels. Het pad eindigt op de verharde weg met een strook klinkers als aansluiting op de weg. Er is geen fiets- of voetpad aanwezig. Is het voormalige zandpad nu een verharde of onverharde weg?

 6. Invalide parkeerplaats

  Gevraagd op 1 april 2019

  Ik heb afgelopen vrijdag een rolstoelbus gekocht. Nu heb ik nog geen invalide parkeerkaart omdat de aanvraag hiervan min 8 weken duurt. Er zit wel een sticker op dat het een rolstoelbus en dat er 3 meter afstand aan de achterkant nodig is. Mijn vraag is of ik nu ook al gebruik mag maken van een invalide parkeerplek of dat ik moet wachten op de parkeerkaart.

 7. Bekeuring trein rijden Qpark

  Gevraagd op 7 maart 2019

  Mijn man heeft een bekeuring gekregen voor treintje rijden. Hij reed echter in de vrachtwagen, ik in onze auto die op zijn naam erachter aan. Hij kan aan de hand vd chaufferskaart aantonen dat hij niet reed. Ik was de bestuurder. Moet de kentekenhouder in dit geval de naam vd bestuurder geven (ik was meegereden om spullen te brengen gaat om vrachtwagen parkeerplaats)?

 8. Ondersteuning hoe om te gaan toename verkeer nieuwe woonwijk mbt geluidsbelasting, fijnstof etc.

  Gevraagd op 26 februari 2019

  Voor onze bewonersvereniging ben ik op zoek naar informatie en hulp om te voorkomen dat onze nu al gevaarlijke en drukke erf toegangsweg nóg zwaarder belast wordt wanneer een nieuwe woonwijk via deze weg ontsloten moet worden. Behalve de fysieke beperking van de weg lijkt ook geluidsbelasting en fijnstof normen te worden overschreden

 9. Toeslag rechtvaardig?

  Gevraagd op 6 februari 2019

  Wij hebben een gezinsabonnement bij de sportschool. Hieronder valt ook de judo van de kinderen. Je kan recreatief of selectiejudo volgen. Onze kinderen zitten nu 7 en 3 jaar op judo waarvan in de selectie 4 en 3 jaar. Toen wij het gezinsabonnement in maart 2018 afsloten zaten beide kinderen dus al meerdere jaren in de selectie. Nu is er vanaf oktober 2018 ineens spraken van een selectietoeslag van 10 euro per kind. Het werd automatisch als een aparte afschrijving van de rekening gehaald. Wij wisten nergens vanaf, bleek dat er een brief mee was gegaan met onze minderjarige kinderen met daarin de mededeling van deze toeslag. Brief nooit gekregen en dus ook zeker geen ( schriftelijke) toestemming gegeven voor deze incasso.

 10. Verkeersboete

  Gevraagd op 4 februari 2019

  24 januari reed ik op de snelweg, toen is toch iets onder mijn net van de aanhanger een band los geschoten en is er iets van de kar afgevallen. Dit voorwerp had een bumper geraakt van iemand die erg dicht op me reed dus stonden langs de snelweg om dit af te handelen een schadeformulier. Toen kwam Rijkswaterstaat langs en zei dat we beter naar een pompstation konden rijden en kilometer verderop. Dat hebben we gedaan en nadat alles was ingevuld moesten we wachten, want die man van Rijkswaterstaat had de politie gebeld. Toen de politie kwam stond ik met de man van Rijkswaterstaat bij het pompstation nog stil. Toen de politie aangekomen was gaven zij mij twee boetes een voor en afgevallen en een boete voor dat ik geen tandemasser achter mijn auto mocht hebben. Ik mocht geen bezwaar aantekenen, want anders zou ik ook een boete krijgen voor de kar 200 kilo te zwaar was voor mijn auto dreigde de agent. Ze hebben mij niet eens van de weg afgehaald en ik stond stil. Mijn vraag is nu is het redelijk dat ik deze boete heb gekregen en en is er een een kans als ik bezwaar aantekenen. Kunt u helpen bij dit bezwaar aantekenen