Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

94 expert vragen

 1. Koppelingsplaat en versnellingsbak stuk

  Gevraagd op 16 augustus 2019

  Gister stond ik ineens met pech onderweg naar huis. ANWB is geweest die heeft gezegd koppelingsplaat en versnellingsbak is stuk dus we zijn weggetakeld met de takelwagen en we hebben de auto nog geen maand. Ik heb de auto gekocht op 19 juli 2019. De persoon die ons weggetakeld had vertelde ons contact met jullie op te nemen, omdat we de auto ongeveer 3 weken geleden kochten en nu al stuk is en dat er blijkbaar als iets niet klopte voor we hem kochten.

 2. Hordeur camper stuk

  Gevraagd op 15 augustus 2019

  Ik heb in febr.2017 een nieuwe knaus camper gekocht bij mobiledrome in oud gastel,een knaus dealer. In alle vertrouwen heb ik de kleine lettertjes van de verkoopovereenkomst niet gelezen.Wel wist ik dat er 2 jaar fabrieksgarantie op zat.

 3. Levensduur motor e-bike

  Gevraagd op 20 juli 2019

  Gazelle e-bike dames met Bosch middenmotor aangekocht juni 2014. Nu bij 11000 km, normaal onderhoud en gebruik motor defect. Info Bosch: geen recht op tegemoetkoming in aankoop nieuwe motor. Had ik van dit product een langere levensduur mogen verwachten en zo ja, dien ik dan de leverancier aan te spreken?

 4. Tweedehands auto binnen anderhalve week defect

  Gevraagd op 16 juli 2019

  Auto uit 2003 gekocht via marktplaats advertenties, welke was aangemaakt door een verkoper van een autobedrijf gekoppeld aan Bosch en Bovag. Vooraf stond er aangegeven dat er geen garantie was, auto zou van een vaste garage klant geweest zijn. Prijs was rond de 800. Volgens verkoper waren er geen gebreken bekend. Meeneemprijs.

 5. Garantie waterpomp

  Gevraagd op 09 juli 2019

  In december 2017 hebben wij onze distributieset laten vervangen incl waterpomp bij ongeveer 245.000 km. Nu blijkt bij een algehele controle bij een andere garage (merkdealer) dat de waterpomp lekt. De teller staat op 295.000. Ik heb de auto naar de garage gebracht waar het oorspronkelijk onderhoud is gedaan. De waterpomp is vervangen echter geeft men aan dat er geen garantie meer op zat. I.v.m. Aanstaande vakantie en spoed gaf men aan dat we nog contact zouden hebben over afwikkeling kosten. Ik verwacht dat ze coulant zullen zijn maar zou dit niet gewoon onder garantie moeten vallen? Pomp is minder dan 2jr geleden vervangen (1,5jr) en binnen 50.000 km al weer defect...

 6. Verkeerde tenaamstelling Tesla model 3

  Gevraagd op 08 juli 2019

  28 juni 2019 tesla model 3 gekocht. 29 juni 2019 tesla model 3 long range afgehaald in tilburg. In alle hectiek die daar heerste (350 auto's afleveren op 1 dag valt ook niet mee) heb ik mijn auto opgehaald. Wat later bleek de eerste tenaamstelling werd in het dashboardkastje gedaan met de vermelding deze goed te bewaren in de auto totdat het RDW pasje opgestuurd zou worden.

 7. Garantie

  Gevraagd op 03 juli 2019

  Valt een een zadel onder de garantie?

 8. Seat Leon TSI 2011

  Gevraagd op 26 juni 2019

  Ik was benieuwd wat het recht was voor het volgende. We hebben in 2017 een SEAT LEON TSI gekocht bij de Seat Dealer te Rotterdam. We hadden al een tijd/vanaf het begin last van een ratelend geluid en hebben dit ook tijdens bezoeken aan de Seat-Dealer en een andere garage aangegeven. Nou ga ik vandaag naar de Seat Dealer om aan te geven dat de motor af en toe overslaat bij het optrekken en deze geven aan het het Kettingrek is. Ik heb al diverse berichten hierover gelezen op anwb.nl en ook gelezen wat de oplossingen geweest zijn. Maar wat is het beste om nu te doen. Zij willen alles bij ons in de mik duwen maar mag en kan dat wel zomaar als er zometeen blijkt dat de verkeerde distributieketting erom heen zat.

 9. Motor vervangen, na 4 weken auto in brand. Wie is aansprakelijk?

  Gevraagd op 18 juni 2019

  In december grote beurt gehad en distributieriem vervangen. 4 maanden (ca. 13000 km) later motorolie op en motor defect. Nieuwe motor (geen originele) in laten plaatsen met onderdelen van de oude originele motor. Na 4 weken vloog de auto in brand. Kan ik mijn garage aansprakelijk stellen?

 10. Garantie na vervanging EGR klep

  Gevraagd op 03 april 2019

  Anderhalf jaar geleden is de EGR klep van mijn Ford S Max vervangen. Inmiddels 35000 km verder moet deze weer vervangen worden. Wat is de normale garantie termijn voor dit soort reparaties / vervanging?