Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

85 expert vragen

 1. Garantie na vervanging EGR klep

  Gevraagd op 03 april 2019

  Anderhalf jaar geleden is de EGR klep van mijn Ford S Max vervangen. Inmiddels 35000 km verder moet deze weer vervangen worden. Wat is de normale garantie termijn voor dit soort reparaties / vervanging?

 2. Aankoop ontbinden?

  Gevraagd op 29 maart 2019

  We hebben een geschil met de verkoper van onze vito bus. Na 8 maanden rijden blijkt de motor kapot en op advies van onze garage (niet de verkoper) is het beter dit niet te gaan repareren omdat er bijna zeker meer problemen gaan voordoen. De verkopende garage,  BNautos in Nieuwe Wetering, zegt "u hebt er mee gereden" is dat niet de bedoeling van een bus dan? En wil geen hulp bieden. Hoe moet ik dit aanpakken?

 3. Garage wilt koop niet ontbinden, wenst mij succes

  Gevraagd op 20 maart 2019

  Na een auto gekocht te hebben bij Bos in Veenendaal. Is de auto stuk na 7 dagen. Op de advertentie hebben ze vermeld dat de auto goed rijd en schakelt. Na aankomst werd er verteld “het kan zijn dat je geluid hoort want de rechter achterwiellager moet je vervangen, meneer zij tevens dat dit makkelijk te maken is en maar iets van 50 euro kost. Dus ik vroeg hoeveel km kan ik nog met de auto rijden met dit probleem.

 4. Wat mag ik van dealer eisen nu een gekocht auto van 2 jr oud geleverd is met verkeerde wielmaat?

  Gevraagd op 20 maart 2019

  Twee vragen aan u: 1. Wat mogen wij verlangen (eisen?) van de dealer? 2. Wat mag de dealer van ons vragen als compensatie als er nu nieuwe banden op de wagen komen i.p.v. 2 jaar oude die normaal op een 2 jaar gebruikte wagen zitten?

 5. Auto gekocht maar niet APK waardig

  Gevraagd op 15 maart 2019

  Ik heb vorig jaar augustus een auto gekocht. Deze was verlaagd en dit werdt mij ook verteld. Nu heb ik bij een andere garage een apk keuring laten doen, maar hij kan niet worden goedgekeurd omdat de garage aangeeft dat de vering niet goed is gemonteerd. De veren staan los in de kommen, is mij verteld. De veren moeten compleet vervangen worden. Nu is mijn vraag, had de garage mij deze auto mogen verkopen, en kan ik hier nog iets mee?

 6. Garantie op de motor van de auto

  Gevraagd op 13 maart 2019

  Mijn vragen: 1) de garantie periode is voorbij, kan ik een beroep doen op Conformiteit/non-conformiteit zoals ik bij veel vragen zie. 2) is betaling van de reparatie gelijktijdig een akkoord op de reparatie en afzien van garantie (Conformiteit etc!) 3) als ik in afwachting van oplossing geschil niet wil betalen, kan garage de auto dan vasthouden? 4) kan ANWB /wegenwacht verder iets betekenen hierin?

 7. Rechten na klachten na koop auto?

  Gevraagd op 13 maart 2019

  Twee weken geleden zou ik mijn aangekochte auto ophalen bij een autobedrijf in Apeldoorn. Tijdens proefrit voor levering was motorstoring aanwezig en zodoende is levering paar dagen uitgesteld. Er leek een luchtbel in het koelsysteem te zitten (koelvloeistof was vervangen en slecht ontlucht zo verklaarde verkoper) en vervolgens is de sensor van de nokkenas/krukkenas vervangen. Daarna reed de Ford Mondeo weer goed zoals het leek. Na anderhalve week gebruik liep afgelopen zaterdag de motor warm. direct aan de kant gezet en op aanraden van ANWB naar de Ford garage halve km verderop gereden. Daar is de diagnose gesteld en vandaag kreeg ik te horen dat er een lek in de cilinderkop zit en zodoende waarschijnlijk de koppakking lek is, niet uitgesloten dat vervolgschade is ontstaan.

 8. Getunede auto onbewust gekocht van dealer

  Gevraagd op 12 maart 2019

  Ik heb 2,5 jaar geleden een audi a4 gekocht bij een Erkende Audi dealer. Op de auto zat een jaar lang garantie. Nu bij een storing blijkt dat de auto die aan mij verkocht is getuned te zijn. Ik wil dat de auto niet hebben omdat ik de gevolgen van tuning niet kan overzien; ook de wellicht gerelateerde storingen etc op motormanagement die ze nu vinden. Ik wil dat de Audi garage die hem aan mij verkocht heeft de auto terug neemt aangezien deze mij niet heeft ingelicht dat de auto getuned was. De garage geeft aan dat zij het ook niet wisten. wat is mijn rechtspositie in deze. Auto had 60000 gereden bij aankoop en nu 130000km.

 9. Auto van dealer Audi getuned

  Gevraagd op 08 maart 2019

  We hebben een Audi A4 gekocht 3 jaar geleden en hij heeft laatst problemen aan de distributie ketting gehad . Er zat rek in maar niet genoeg om hem te vervangen dus moeten we het zelf betalen ipv dat het inder coulance ( namelijk bekent probleem) valt. Nu belde de grage gisteren dat hij storingen blijft geven op de motor en dat ze erachter zijn gekomen dat de auto getuned is. Bij Audi dealer gekocht met garantie, deze us intussen verlopen. Wel al het onderhoud vlgs schema bij Audi gedaan in de tussentijd en nog steeds mobiliteits garantie. Ik neem aan dat de garage waar ik hem gekocht heb aansprakelijk is voor de gevolgschade/ minder rest waarde etc vanwege het verkopen zonder te melden van een getunde auto?

 10. Weigering reparaties bij de aankoop

  Gevraagd op 07 maart 2019

  Na aflevering van bromauto Microcar M. Go Highland 2016 door dealer Waaienberg blijkt dat er vele functies gekoppeld aan het elektrische apparaat (BFI Box) niet werkt, bijvoorbeeld kunnen de deuren niet automatisch gesloten, waarschuwings-lichten gaan vanzelf aan alleen aan de buitenkant te constateren, lastig en irritant voor de mede weggebruikers, klok stelt zelf een tijd in, fout dus, enz. enz. Men weigert de defecte box te vervallen omdat deze te duur zou zijn. Uit coulance wilde de vestiging in Amsterdam er wat "aandoen", merkwaardig omdat er nog steeds onder garantie was/en is. Regelmatige berichten leveren geen resultaat. De beloofde doormeting van het systeem heeft nooit plaatsgevonden.