Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

327 expert vragen

 1. Ongevalstoedrachtrapport opvragen Duitsland

  Gevraagd op 26 februari 2020

  Vorig jaar hebben zijn wij op de Duitse Autobahn van achteren aangereden. Naar onze mening is de tegenpartij schuldig en wij willen dat staven met het verslag van het onderzoek naar de ongevalstoedracht, door de Autobahnpolizei en de Staatsanwalt, openbaar aanklager. Wij krijgen dat verslag echter niet, volgens de Staatsanwalt omdat wij geen verdachte zijn en alleen als getuige zijn gehoord.

 2. Rij ontzegging en bekeuring Duitsland

  Gevraagd op 17 februari 2020

  Ik heb een bekeuring die er nogal onprofessioneel uitziet. Ik moet een bedrag betalen en mijn rijbewijs opsturen. De politie Nederland zegt mij dit niet te doen. Wat nu.

 3. Rijbewijs inleveren Duitsland

  Gevraagd op 7 februari 2020

  Ik heb in Rheinlandpfalz een rijontzegging van een maand en moet mijn rijbewijs opsturen. Is het ook mogelijk om met mijn rijbewijs naar een grenskantoor te gaan en daar er een stempel in laten zetten.

 4. Boete Duitsland

  Gevraagd op 23 januari 2020

  Vorige zomer ben ik staande gehouden in duitsland voor een thc test. En helaas positief getest terwijl ik 2 dagen geleden een beetje had gerookt. Ik heb de boete nog niet binnen gekregen. De boete zou in prijs verschillen adh van het percentage in het bloed. Mocht er te weinig thc in mijn bloed zitten kword de boete 'geseponeerd'. In april ga in naar Duitsland, nu vraag ik mij af hebben ze mijn kenteken nu in het systeem staan waardoor ik sneller staande word gehouden. Of hebben ze mijn persoonsgegevens in het systeem.

 5. Milieusticker

  Gevraagd op 11 december 2019

  Heb een uit duitsland ingevoerde camper met op de milieu sticker het oorspronkelijke duitse kenteken. Moet ik een nieuwe groene sticker aanschaffen met vermelding van de nieuwe kentekenregistratie ?

 6. Strafbaar feit

  Gevraagd op 9 december 2019

  Enkele maanden geleden heb ik een zeer lichte aanrijding gehad op een parkeerplaats in Duitsland. De bestuurder was hier nergens te bekennen. Ik heb mijn naam en telefoonnummer achtergelaten. Een aantal maanden later heb ik nu een officieel politie rapport ontvangen dat ik een strafbaar feit zou hebben gepleegd. Mocht ik de boete niet willen betalen a 900,- ex de parkeerschade van 945,- dan moet ik voorkomen ik Duitsland. De schade was niet zichtbaar aan beide voertuigen. Ik heb geen schade rapport ontvangen en geen foto’s. Moet ik hiervoor een advocaat in de arm nemen?

 7. Winterbanden verplicht

  Gevraagd op 3 december 2019

  Wij hebben op onze auto goodyear Eagle  rs-a2 banden waarvan wij denken dat het zomerbanden zijn. Echter staat op deze banden ook het M+S logo maar geen sneeuwvlok logo. De vraag is mogen wij met deze banden de komende tijd Duitsland in zonder dat er gekeken moet worden naar de winterse weersomstandigheden met alle risico's van dien?

 8. Gepakt onder invloed op elektrische step in Duitsland

  Gevraagd op 2 december 2019

  Afgelopen weekend ben ik gearresteerd omdat ik op zo'n kleine Lime e-step die nu overal in Duitse steden staan reed na een avondje stappen. Het ging om een zeer kort stukje voor grap van ong. 50 meter op een uitgestorven straat. Aan het eind van dit stukje ben ik staande gehouden. Ik heb moeten blazen waarop ik tot ieders verbazing ben mee werd genomen naar het bureau. Hier werd mijn bloed afgenomen en heb ik €1000 moeten betalen voor dat ik weg mocht. Het was volgens de agenten óf het bedrag betalen óf de gevangenis is. Mijn rijbewijs is niet ingenomen. Ik heb een kopie van de bon meegekregen (Niederschrift über eine Sicherheitsleistung) waarop artikel 316 StGB staat vernoemd. Mijn sterke vermoeden is dat mijn promillage hoger was dan 1,1. Op de ANWB-website staat dat dit tot een strafzaak leidt. De politie heeft mij niet geïnformeerd dat er nog een vervolgtraject zou zijn en gaven aan dat de € 1000 de boete was. Wat hangt mij nog boven het hoofd? Is het afwachten tot ik hierover een brief krijg of kan ik in de tussentijd nog iets doen?

 9. Milieusticker Duitsland

  Gevraagd op 23 oktober 2019

  Op 14-09-19 heb ik in Berlijn een boete gekregen voor het niet hebben van een groene milieusticker achter mijn autoruit. De sticker had ik wel bij me en ik heb een aankoopbewijs dat  de sticker is aangeschaft. Alleen was ik dus vergeten om hem achter mijn ruit te plakken.

 10. Bubgeldbescheid mit Fahrverbot Baden-Wüttemberg

  Gevraagd op 22 oktober 2019

  Ik heb gebeld en zij willen dat ik het rijbewijs opstuur? Maar mag dit wel? Ik lees dat dit van de Ned. Staat is , tevens ben ik verplicht het in ned. in bezit te houden. Daarnaast vraag ik me af wat de consequenties zijn van aansprakelijkheid indien het rijbewijs tijdens het opsturen zoek raakt, ook al is het aangetekend? Had het district niet akkoord moeten gaan met opsturen van een kopie?