Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

289 expert vragen

 1. Zeugenfragegebogen / boete afstand / rijontzegging

  Gevraagd op 13 april 2019

  We hebben een zeugenfragegebogen ontvangen. Ik heb gelezen dat als je verloofd bent je kan afzien van het invullen van de verklaring. Ik kan niet overzien wat de consequenties zijn als je afziet van het invullen van de verklaring. Daarnaast wordt de boete opgelegd i.v.m. het houden van te weinig afstand. Snelheid 125 km met een afstand van 13 m. De boete zelf is nog niet genoemd. Vermoedelijk is dit ontstaan doordat een andere auto net voor is was ingevoegd. Vervolgvragen hoe zit het met het registreren van de rijontzegging. Hoe verloopt deze procedure? Is er een mogelijkheid om dit af te kopen? En wat zijn dan de kosten?

 2. Rij ontzegging

  Gevraagd op 11 april 2019

  Ik heb op 23 maart een boete gereden in duitsland, waarbij ik 2 maanden rij ontzegging heb. Gaat die rij ontzegging meteen in of moet ik eerst nog een sticker op mijn rijbewijs laten plakken, dat had ik namelijk ook gelezen. En geldt deze rij ontzegging ook voor in Nederland?

 3. Zeugefragebogen

  Gevraagd op 08 april 2019

  Ik heb via mijn eigen bv een zeugefragebogen ontvangen ivm bumperkleven. Ik heb deze beantwoord en gebruik gemaakt van zwijgmogelijkheid omdat waarschijnlijk ikzelf of anders mijn vrouw de berijder was. Nu krijg ik wederom een brief. Hierin staat dat een firma geen zwijgrecht heeft. Klopt dit? En wat te doen?

 4. Boete betaald maar toch aanmaning gekregen

  Gevraagd op 04 april 2019

  Ik ben boodschappen gaan doen in Duitsland en heb bij Kleve een boete gekregen van 25 euro. Netjes betaald inclusief vermelden van boetenummer, maar nu een herinnering gekregen (gedateerd na betaling) dat ik hem wel nog moet betalen binnen een week anders wordt-ie hoger. Er staan echter nergens contactgegevens op geen van beide brieven, dus hoe kan ik ze laten weten dat-ie wel betaald is? Lekker handig van ze...

 5. Maximale snelheid touringcar met aanhanger DLD

  Gevraagd op 14 maart 2019

  Wat is de maximumsnelheid voor een touringcar met aanhanger op de autobahn in Duitsland? Touringcar heeft t100 goedkeuring en rijdt normaliter dus 100. Is wel consumentenvraag want mijn partner, al meer dan 40 jaar lid van anwb is toeringcarchauffeur en gaat morgen naar Oostenrijk. Heb antwoord gekregen van Michiel Claesen dat het geen consumentenvraag is. Onjuist dus. En tijd begint nu te dringen!

 6. Mietvertrag camping

  Gevraagd op 14 maart 2019

  Wij hebben een jaarplaats op een camping in Duitsland. ieder jaar, voor aanvang van het seizoen krijgen wij de rekening. En ieder jaar zit daar een "Mietvertrag"bij waarvan men vraagt deze te ondertekenen. Naast de vraag waarom wij ieder jaar dit opnieuw moeten doen zijn de twee bladen van het vertrag ingericht met zeer kleine letters en alleen in de Duitse taal gesteld, een lees taal die wij niet machtig zijn. Men verzoekt ons te willen ondertekenen voor aanvang van het seizoen. Op de camping staan vrij veel Nederlanders Mijn vraag aan u; moet men het contract ook in het Nederlands aanbieden, althans een vertaling er bij zodat wij kennis hebben van de inhoud en begrijpen waar wij voor gaan tekenen ieder jaar?

 7. Brief officier van justitie Duitsland

  Gevraagd op 13 maart 2019

  Ik heb van staatsanwalt Bochum een brief ontvangen wegens strafrechtelijk onderzoek tegen onbekende dader wegens doorrijden na ongeval. Mij wordt ten laste gelegd een auto te hebben aangeraakt waardoor die aanzienlijke schade heeft. Men wil mij als getuige oproepen en men wil weten wie de bestuurder is.

 8. Maximale snelheid touringcar met aanhanger Duitsland

  Gevraagd op 11 maart 2019

  Wat is de maximumsnelheid voor een touringcar met aanhanger op de autobahn in Duitsland? Touringcar heeft t100 goedkeuring en rijdt normaliter dus 100.

 9. Garantie op Duitse occasion?

  Gevraagd op 26 februari 2019

  In Januari kochten wij een tweedehands elektrische auto bij een handelaar in Duitsland. Wij hebben deze auto vervolgens zelf geimporteerd. Invoer, APK, verzekering en acculease zijn geregeld. De auto heeft nu een Nederlands kenteken. Al vanaf de eerste rit blijkt de auto ernstige problemen te geven (valt af en toe volkomen uit); wij dachten dat dat wel te verhelpen zou zijn maar de merkdealer zegt dat dit alleen te repareren valt door het vervangen van de elektromotor.

 10. Rijverbod Duitsland

  Gevraagd op 21 februari 2019

  Waar kan ik na mijn boete betaald te hebben in Nederland op mijn rijbewijs laten aantekenen dat ik 1 maand een rijverbod in Duitsland heb. In de brief van de Duitse instantie uit Karlsruhe wordt aangegeven dat dat kan bij "bei anderen ausländischen Führerscheinen". Kunt u mij aangeven waar dat zou kunnen in Nederland?