Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

266 expert vragen

 1. Onderhoudshistorie en AVG

  Gevraagd op 18 april 2019

  Ik heb een occasion (5 jaar oud, 46.000 km op de teller) gekocht die onderhouden is door twee dealers. Via mijn dealer heb ik de onderhoudshistorie opgevraagd. Van 1 dealer heb ik die gekregen, maar de ander wil deze niet geven en beroept zich daarbij op de AVG. Hij wil alleen specifieke vragen van mij over een mogelijk uitgevoerde reparatie beantwoorden. Is deze weigering terecht?

 2. ICD en rijbewijs

  Gevraagd op 18 april 2019

  Op 6 maart 2019 is bij mij preventief een ICD geplaatst. Een onafhankelijk cardioloog heeft op 20 maart schriftelijk een verklaring gegeven dat ik weer in staat ben een auto te besturen. Deze heb ik samen met een gezondheidsverklaring opgestuurd naar het CBR omdat ik een rijbewijs met code 100 moet hebben. Ik woon in het buitengebied en ben alleenstaand, dus mijn rijbewijs is eigenlijk onmisbaar. Daarbij werkt het CBR, zoals bekend, erg traag. Mijn autoverzekering geeft aan, dat een eventuele claim door hen wel gehonoreerd wordt, de brief van de cardioloog is daarbij voldoende. ​​​​​​​Mijn vraag: hoe sta ik juridisch bij schade of letsel aan derden als ik rijd zonder rijbewijs met code 100?

 3. Onterecht geclaimde schade tegenpartij

  Gevraagd op 18 april 2019

  Onlangs reed ik stapvoets tegen iemands trekhaak aan. We hebben gekeken en er was op het eerste oog geen zichtbare schade aan de auto, dit is zo ingevuld op het schade formulier. De man wilde het wel laten controleren op onzichtbare schade bij zijn garage, lijkt me een terechte vraag.

 4. Roken bij wegrijden

  Gevraagd op 17 april 2019

  Ik heb op 01-03-2019 een opel zafira gekocht uit 11-2001 na een proefrit gemaakt te hebben en goed gekeken te hebben van de auto hebben we deze aan gekocht en zijn over een gekomen geen gerantie dan was hij 400 euro goedkoper. Ik snap namelijk dat normaal onderhoud er bij hoort zoals banden en remblokken enz. Nu blijkt achter af dat de auto veel olie gebruikt dat komt omdat de afdichting van de kleppen lek zijn. Is dat dan achteraf een verborgen gebrek en moet de garage dat dan herstellen ook al is er geen garantie afgesproken? 

 5. Voorrangssituatie

  Gevraagd op 17 april 2019

  Komende uit de Toon Dupuisstraat te Den Haag iets voorbij nr 171 verlaat ik een woonerf via een verkeersdrempel, pas een paar meter verder staat het bord einde woonerf. Direct na het bord komt van rechts verkeer van de parkeerplaats van winkelcentrum Houtwijk af, zij kruisen een doorgetrokken stoep zonder drempel. Wie heeft er voorrang?

 6. Garantie op los geraken van motorblok

  Gevraagd op 17 april 2019

  Ik wil beroep doen op garantie bij importeur buiten de garantie termijn voor zeer ongebruikelijke schade aan auto. 

 7. Gevaarlijk om met een twee assige aanhang wagen met drie wielen te rijden?

  Gevraagd op 17 april 2019

  Ik heb met een tweeassige aanhanger gereden met drie wielen omdat ik een lekke band had. Is dit erg en gevaarlijk?

 8. Aanrijding

  Gevraagd op 16 april 2019

  Een man heeft mij in januari aangereden op de snelweg. Hij reed tegen mijn auto aan. Hij had haast en geen tijd om het schadeform in te vullen. Ik heb toen een foto van zijn kenteken bewijs gemaakt en verder had hij geen gegevens bij zich. Nu 3 maanden later heeft hij nog steeds het schadeformulier niet ingevuld en als ik er naar vraag reageert hij dat hij het stuurt. Maar tot op heden zijn het loze beloftes. Zijn verzekering zegt geen reactie te kunnen krijgen van hun verzekerde dus zeggen ze dat ze de kosten niet vergoeden omdat ik geen bewijs heb dat hij mij heeft aangereden. Wat kan ik hier mee doen?

 9. Extreme slijtage achterbanden nieuwe Suzuki Vitara 2018

  Gevraagd op 16 april 2019

  Bij mijn 30.000 km beurt voor mijn in 2018 gekochte Suzuki Vitara werd mij gemeld dat beide achterbanden moesten worden vervangen wegens extreme slijtage. Deze slijtage blijkt te worden veroorzaakt doordat Suzuki de achteras uit het spoor heeft gezet om de wegligging te verbeteren (info Suzuki garage Driebergen) Dit kan uitsluitend verholpen worden door het vervangen van de achter as en het vernieuwen van de achterbanden. E.a.a. zou gaan gebeuren in februari gaan gebeuren waarbij ik heb toegezegd bereid ben 1 band voor mijn rekening te nemen. Nu blijkt dat de levering van deze achteras op zich laat wachten en minstens tot juni dit jaar gaat duren. Kunt u mij adviseren hoe hiermee om te gaan ? Rijden met deze deels versleten banden lijkt me onverantwoord, eventuele schade, boetes etc. zijn naar mijn mening voor de verantwoording van Suzuki Nederland. Het bevreemd me dat ik op Internet hierover geen berichten/klachten zie, want dit probleem zal beslist bij alle Suzuki Vitara's uit mijn productie periode het geval zijn

 10. Tui wijst vakantievlucht Agadir-Brussel

  Gevraagd op 16 april 2019

  Gisteren melding gekregen dat om operationele redenen de vlucht gewijzigd is naar TB 2582. Deze vlucht heeft een tussenstop in Marrakesh. Nu vertrek om 19:25u en aankomst om 2:55u. met daardoor een reisduur van 7,5 uur. Deze wijziging van TUI is voor ons gezelschap zeer onplezierig en ik wil er tegen in beroep gaan.