Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

117 expert vragen

 1. Rijverbod Duitsland

  Gevraagd op 21 februari 2019

  Waar kan ik na mijn boete betaald te hebben in Nederland op mijn rijbewijs laten aantekenen dat ik 1 maand een rijverbod in Duitsland heb. In de brief van de Duitse instantie uit Karlsruhe wordt aangegeven dat dat kan bij "bei anderen ausländischen Führerscheinen". Kunt u mij aangeven waar dat zou kunnen in Nederland?

 2. Geldt voor aankoop garantie kwijt bij retourneren miskoop occasion?

  Gevraagd op 20 februari 2019

  Ik heb bij Henri en Herman een Skoda uit 2009 gekocht, met 1.8 TSI-motor. Bij de koop heb ik 195 euro betaald voor 3 maanden garantie. Na een maand bleek de auto een olieverbruik van 1 : 500 te hebben. Ik heb dit aangekaart bij HenH en gezegd de auto terug te willen brengen en het aankoopbedrag terug te willen ontvangen.

 3. Verkeersboetes België betwisten

  Gevraagd op 19 februari 2019

  Onlangs ben ik een weekend in België geweest. Enkele dagen na thuiskomst heb ik meerdere boetes ontvangen. Alle boetes betreffen een snelheidsovertreding. De overtredingen zijn op enkele minuten van elkaar begaan en op dezelfde weg...

 4. Milieuzone België na omleiding door ongeval

  Gevraagd op 19 februari 2019

  Tot onze grote schrik en verbazing hebben wij een boete uit België gekregen. Wij waren onderweg van Gent naar huis en op de rondweg Antwerpen was een groot ongeluk gebeurd. Toen heeft Google Maps een alternatieve route gegeven, maar deze bleek door Antwerpen te gaan. Ook daar was het chaotisch druk en zijn wij direct teruggekeerd naar de snelweg en hebben daar weer in de file aangesloten.

 5. Annuleren geboekte reis naar Zwitserland

  Gevraagd op 19 februari 2019

  Op 7 januari 2019 heb ik per abuis online een reis geboekt bij Belita GmbH uit zwitserland. Ondanks dat ik deze direct annuleerde vragen zij, conform hun voorwaarden, nu een boete van 50% van de reissom van 2500 euro. Natuurlijk vind ik dit niet redelijk. Dat heb ik hen al enkele keren laten weten via e-mail. Echter, zij blijven hun claim volharden en hebben me nu een factuur van 1200 euro gestuurd. Wat kan ik doen?

 6. Banden met een 1 ster test

  Gevraagd op 19 februari 2019

  Vandaag heeft de ANWB een persbericht gemaakt over bestelbanden. Ik heb van mijn dealer een auto geleverd gekregen met 5 banden m.n. GT Radial Champiro VP1 deze zijn door de ANWB getest met als resultaat 1 ster. Kan ik van  de dealer eisen dat hij een merkband levert die voldoet aan mijn verwachtingen. Ik heb hierover al contact gehad met de dealer maar hij geeft niet toe en zegt dat de band voldoet aan de wettelijke eis. Wat zijn mijn rechten om goede banden te krijgen?

 7. Rechten bij ondeugdelijk product

  Gevraagd op 18 februari 2019

  Ik heb 2,5 week geleden een auto gekocht. Op de terugweg raakte de auto meerder keren oververhit en werkte de verwarming niet naar behoren. De volgende dag heb ik besloten de auto te laten inspecteren door een onafhankelijke garage. Onderweg naar de garage is de auto een paar keer stilgevallen, meermaals heb ik deze opnieuw moeten starten, omdat hij steeds vermogen verloor.

 8. Turbo voor 2e keer stuk

  Gevraagd op 18 februari 2019

  In oktober 2018 is de turbo kapot gegaan van onze Peugeot 3008. Deze hebben we toen laten repareren. Het volgende is er toen gebeurt:

 9. Foutje in advies

  Gevraagd op 17 februari 2019

  In de kampioen van februari 2019 werd er in de rubriek onderweg 12 vragen de volgende vraag beantwoord. 'Ik heb mijn linkervoet gebroken op wintersport. Mag ik autorijden met gips? Ik heb een automaat. Jullie antwoord was dat er niet in de wet staat dat het niet mag maar dat een agent hier wel een oordeel over kan hebben.

 10. E-bike in Noord-Ierland

  Gevraagd op 13 februari 2019

  In Noord-Ierland is voor elke e-bike een motorrijbewijs (!) verplicht, alsook een motorhelm. In andere delen van het VK geldt deze regel niet. Nu zijn ze in 2017 begonnen om deze regel te wijzigen maar ik weet niet of het gelukt is. Wij gaan deze zomer naar Noord-Ierland en Ierland en ik zou graag uitsluitsel willen hebben.