Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

785 expert vragen

 1. Moet ik boete uit Italië betalen?

  Gevraagd op 31 december 2019

  Overtreding begaan in 2016. Geen bekeuring gekregen van Italiaanse overheid. Call2collect zegt geen bewijs te kunnen overleggen van aangetekende brief en reduceert daarom tot oorspronkelijk bedrag. M.I. is de boete verjaard.nl meer dan 360 dagen na vaststelling Bovendien is de tenaamstelling niet correct (er staat geen voorvoegsel: van voor mijn naam. Moet ik toch (met bezwaar) betalen ?

 2. Kosten verhalen na inruil

  Gevraagd op 31 december 2019

  Op 11-12-2019 heb een autodealer bezocht en een proefrit gemaakt in een auto. Op 20-12-2019 heb ik via een mailwisseling (verder) onderhandeld over de aankoop van deze auto uit 2019 incl. inruil van mijn oude auto uit 2004. De verkoper is akkoord gegaan met mijn voorstel. De koop is dus per mail bevestigd. Er is vervolgens afgesproken dat ik op vrijdag 27-12-2019 de nieuwe auto kon ophalen.

 3. Aanrijding in de wasstraat

  Gevraagd op 30 december 2019

  Op vrijdag 16 december 2019 hebben we in de auto van mijn vader een rondritje gemaakt Ik heb gereden en hij was de passagier. Hij wilde de auto graag gewassen hebben en zijn naar de wasstraat gereden. De auto is een VW up automaat.

 4. Advies afwikkeling van onze claim aan MyTrip reisagent

  Gevraagd op 29 december 2019

  Ik heb een claim lopen bij MyTrip Reisagent. Via deze agent hebben wij onze heen- en terugvlucht Brussel-Koss geboekt ten behoeve van onze herfstvakantie van oktober 2019. Prima vakantie gehad, alleen het venijn zat 'm in de staart. Bij aankomst op het vliegveld in Koss, bleek onze vlucht terug naar Brussel daar helemaal niet bekend. Later bleek dat deze vlucht door Brussels Airlines was geannuleerd. Iets wat wij dus niet wisten, we kregen nota bene op de dag van vertrek nog een email van MyTrip waarin werd gesteld dat we ons op het vliegveld moesten melden en inchecken. Kortom, MyTrip heeft verzuimd ons in te lichten, en heeft ons vervolgens ook niet geholpen in het organiseren van een alternatieve terugvlucht.

 5. Terugroepactie niet uitgevoerd

  Gevraagd op 27 december 2019

  We hebben een paar weken geleden een BMW 118d uit 2008 gekocht, het facelift model met de n43 motor, met 250k op de teller. Dit bij een handelaar in Nederland. Aangezien ik wist van de ketting en ketting spanner problemen heb ik hier natuurlijk ook naar gevraagd. Hier zouden geen problemen mee zijn, dit had zijn broer ook bevestigd die automonteur is. Aangezien de meeste kettingen het toch wel begeven rond de 160k km, zou dit probleem zich al voorgedaan moeten hebben, of zou het door BMW verholpen moeten zijn.

 6. Boete tolvignet Hongarije

  Gevraagd op 27 december 2019

  Op 24 augustus zijn we Hongarije binnengereden. Het was een volledige chaos en file op de weg. We zochten een plek om het tolvignet te kopen, maar door de file duurde dat even. We hadden een camper in Nederland gehuurd, maar een duitse camper met Duits kenteken waardoor de afhandeling via Duitsland loopt. Officieel mag er maximaal 60 minuten tussen binnenrijden en vignet kopen. door de file en de onduidleijkheid (en het lange wachten bij de balie voor het vignet) is dat echter niet gelukt. Ik wil bezwaar maken, maar hoe doe ik dat? Ik heb dus het aankoopbewijs met daarop het juiste kenteken. Foto is gemaakt om 15.44 uur en vignet gekocht om 17.52 uur. Hoe kan ik het best bezwaar maken? Of is het beter de boete meteen te betalen om verhogingsellende te voorkomen (ook al is het onterecht)?

 7. Herhaling zelfde boete Spanje

  Gevraagd op 26 december 2019

  Op 8 oktober een verkeersboete verstuurd vanuit Spanje en later ontvangen. Op 21 oktober betaald o.v.v. dossiernr. Datum en betalings kenmerk. Op 10 december exact dezelfde boete verstuurd vanuit Spanje en wederom later ( 23oktober ) ontvangen met exact dezelfde gegevens. Betalingsgegevns nogmaals gecontroleerd en alle betaal gegevens zijn correct ingevuld. Hoe nu te handelen?

 8. Boete Italie

  Gevraagd op 23 december 2019

  Na ruim 2 jaar ontvangen wij vanuit Italië een boete van 206 euro, maar daar bovenop komen ook 310 euro aan invorderingskosten. Het gaat om een verkeersovertreding in Florence, gemaakt met onze huurauto. Wel hebben wij de administratiekosten vanuit het verhuurbedrijf ontvangen. Dit hebben wij destijds betaald. Wij hebben echter nooit eerder de boete ontvangen. Ook is het adres niet kloppend op de brief. Wat nu te doen? Hoe kunnen wij aantonen dat wij nooit eerder de boete hebben ontvangen? Wij willen de boete wel betalen, maar natuurlijk niet de invorderingskosten van ruim 300 euro.

 9. Parkeerboete met alleen een QR-code

  Gevraagd op 23 december 2019

  Op 15 november jl. heb ik in Luxemburg een parkeerboete ontvangen. De bon zat onder de ruitenwisser. Deze bon was volledig Franstalig en onderin staat een QR-code om de betaling van € 49,- mee te voldoen. Deze QR-code wordt echter niet herkend via mijn telefoon. Mijn vraag is nu wat te doen. Het is toch gebruikelijk om een formele boete thuis te ontvangen met alle gegevens om de betaling te verrichten?

 10. Verkeersboete Italië

  Gevraagd op 23 december 2019

  Wij kregen vrijdag een brief van een incassobureau Call2collect in de bus met daarin een verkeersboete die wij begaan zouden hebben in Italie in 2016 (!). Deze boete hebben wij echter nooit ontvangen van de Italiaanse autoriteiten, we zijn dan ook erg geschrokken, niet in de laatste plaats door het bedrag. Ik heb op jullie site al best wat informatie over het incassobureau gevonden wat erg geholpen heeft, maar ik heb toch nog wat aanvullende vragen: Als wij van het incassobureau de originele boete toegestuurd krijgen waar we inmiddels om gevraagd hebben, kunnen we dan niet om dit incassobureau heen en rechtstreeks de boete betalen aan de Italiaanse autoriteiten? Als we het incassobureau niet betalen, krijgen we dan automatisch van het CJIB een boete thuis gestuurd? In de brief van het incassobureau staat een specificatie van de kosten, kunt u aangeven welke we nou echt betalen moeten? - Overtreding - Administratiekosten lokale overheid - Behandelingskosten Multiservizi - Kosten voor internationale incasso