Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

41 expert vragen

 1. Aanhanger trekken in Zwitserland

  Gevraagd op 9 september 2020

  Mag ik een aanhanger trekken in Zwitserland met een hoger max gewicht dan het max trekgewicht van de auto?

 2. Camper op LPG

  Gevraagd op 7 augustus 2020

  Mag ik met mijn camper op LPG door de tunnel in Zwitserland naar Italië?

 3. Verkeersboetes Zwitserland

  Gevraagd op 8 mei 2020

  Onlangs ontving ik een aantal verkeersboetes uit Zwitserland van afgelopen zomer. Dien ik ze te betalen? Ik wil de boetes negeren, ik vind de bedragen belachelijk. Ik kwam dit tegen op de site van anwb, klopt dit nog. Als ik niet betaal, wordt ik niet gedwongen mits ik Zwitserland betreed.

 4. Autowegen in Italië

  Gevraagd op 8 maart 2020

  Kunnen we via de auto weg van livotno naar ciaso zwitserland rijden.

 5. Campergewicht Zwitserland

  Gevraagd op 14 januari 2020

  Goedemorgen, met referte aan vorige vraag, in het camperforum staat vermeld dat er geen controle op het rijbewijsgewicht is indien er bij de grensovergang een betaling wordt gedaan voor gewicht boven de 3500 kg. Gesteld is dat bij navraag Werd toegelicht dat het puur een belasting regel is en geen rijbewijs controle. Dat laatste gebeurt alleen als men met een camper van b.v 3700 kg op een 3500. Kg vignet o.d. wil rijden. Klopt dat niet?  

 6. Campergewicht Zwitserland en Oostenrijk

  Gevraagd op 12 januari 2020

  Is het mogelijk door Zwitserland of Oostenrijk te rijden met een camper, beladen zwaarder dan het rijbewijsgewicht van 3500 kg, maar wel onder het technisch toelaatbare gewicht? Is dat wel toegestaan mits betaald volgens het hogere gewicht?  Bij voorbaat dank.

 7. Autobahnvignet Zwitserland

  Gevraagd op 7 oktober 2019

  Ik ga vanuit NL naar Zürich, Zwitserland en dan naar Duitsland. Mag ik op provinciale wegen rijden en zo de aanschaf van een vignet vermijden?

 8. Vignet Zwitserland

  Gevraagd op 1 september 2019

  Ik heb een vraag wat betreft de plek van het vignet voor Zwitserland in de auto. Wij hebben de vignet naast de milieusticker voor Duitsland geplakt aan de rechterkant onderin(bijrijderskant). Nu lees ik alleen overal dat die geplakt moet zijn linksonder, linksboven of bij die achteruitkijkspiegel. Riskeren wij een boete als we de sticker rechtsonder laten zitten?

 9. Winter of zomerbanden?

  Gevraagd op 5 augustus 2019

  L.s., Eind september starten wij een rondreis door Duitsland, via Oostenrijk naar Italie (Dolomieten en Riviera) en dan terug via Zwitserland en weer Duitsland. Wij zijn t/m 18 oktober onderweg. Moeten wij nou met winter- of zomerbanden reizen? De verschillende landen houden er verschillende regels op na! Wij willen geen problemen, vandaar deze vraag.

 10. Terugweg Gotthardpas

  Gevraagd op 19 juli 2019

  Beste, binnenkort ga ik op vakantie naar Italië en op deze site heb ik wel kunnen vinden, welke afslag ik moet nemen als ik de Gotthardpas in plaats van de Gotthardtunnel wil nemen op de heenweg, maar ik kan niks vinden over de terugweg naar huis. Kunt u mij vertellen welke route ik moet nemen, als ik terug ook niet door de Gotthardtunnel terug naar Nederland wil? Met vriendelijke groet.