Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

Meer dan 1000 expert vragen

 1. All seasonbanden Duitsland

  Gevraagd op 6 december 2019

  Zijn allseasonbanden in de winter in Duitsland alleen toegestaan voor auto's met 4*4 aandrijving of voor alle auto's ?

 2. Soort brandstof

  Gevraagd op 6 december 2019

  Ik rijd in een Opel Zafira en was gewend hiervoor Euro-95 (nu E-10) te tanken. Mijn dealer waarschuwt mij nu deze brandstof niet langer te tanken, aangezien dit ernstige schade zou kunnen toebrengen aan het brandstofsysteem van mijn auto i.v.m. een verhoogd ethanol gehalte. In het vervolg zou ik Excellium-98 moeten gaan tanken. Overigens, ik tank altijd Total benzine.

 3. Audi A3 bj 2016 1.4 TFSI 150PK Ultra

  Gevraagd op 6 december 2019

  Ik sta op het punt om een Audi A3 TFSI 1.4 150PK met motorcode CZE, bouwjaar november 2016. Ik ben even benieuwd of met dit type blok nog bekende problemen zijn zoals hoog olieverbruik, ketting problemen of andere zaken?

 4. Winterbanden glijden bij regen

  Gevraagd op 5 december 2019

  Ik heb voor deze winter de winterbanden weer onder mijn auto gedaan, maar ik merk dat ik nu veel minder grip heb bij vochtig tot nat wegdek in bochten dan met mijn zomerbanden.

 5. Wegenbelasting

  Gevraagd op 5 december 2019

  We willen Mitsubishi outlander plug-in hybride kopen, kunt u zeggen wat er gaat gebeuren met de wegenbelasting in 2020.

 6. Koelvloeistof

  Gevraagd op 5 december 2019

  Mijn Ford Fusion gebruikt WSS-M97 B44-D koelvloeistof rose van kleur, nu heb ik nog rose Paraflu up concentrate van Petronas mag ik dat mengen?

 7. Boete Italië

  Gevraagd op 5 december 2019

  Ook ik ben ten prooi gevallen aan de Italiaanse overheid. Ik heb veel brieven gelezen van andere leden met hetzelfde probleem. Alleen een antwoord op de vraag; wat te doen als de Italiaanse overheid geen bewijs kan overleggen dat ze de boete aangetekend hebben verstuurd? Volgens incasso bureau call2 collect is het bewijs zoekgeraakt. Moet ik dan het dubbele bedrag betalen omdat ik niet binnen 60 dagen heb betaald? Ik ben nl niet in de gelegenheid gesteld op tijd te betalen.

 8. Sneeuwkettingen Oostenrijk

  Gevraagd op 5 december 2019

  Welke sneeuwkettingen mag op de banden maat 215/70 R 16 van de Opel Grandland X plaatsen. In het instructie boekje staat er op deze maat banden geen sneeuwkettingen op mogen van wegen weinig ruimte. Bij de garage is mij gezegd dat er een dunnere schakel sneeuwketting goed op kan. Ik wil heel graag daar wat duidelijkheid over. Anders ben ik aan gewezen op loopvlak sneeuwkettingen die vrij kostbaar zijn.

 9. Met all season banden op wintersport?

  Gevraagd op 5 december 2019

  k heb voor komend seizoen een wintersportvakantie geboekt en wil hier graag met mijn auto naartoe. Onder mijn auto zitten banden (Landsail 165/60 R14 75H) met een m+s logo en het sneeuwvloksymbool. Is dit voldoende om mee naar Oostenrijk te gaan?

 10. Rijden in auto met buitenlands kenteken

  Gevraagd op 4 december 2019

  Mijn Nederlandse zoon woont samen met zijn Poolse vriendin. Zij heeft een auto met Pools kenteken en betaalt in Nederland wegenbelasting. Mag mijn zoon ook in die auto rijden, met name in Nederland?