Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

994 expert vragen

 1. Citroën C4 Picasso benzine 3 jaar oud

  Gevraagd op 9 december 2019

  Na een foutmelding naar de garage. Het blijkt dat de benzinetank geheel vervangen moet worden. Citroën Nederland past een coulance regeling toe van 75% van de kosten, maar ik moet nog € 350,00 betalen... Dit lijkt me niet normaal en is de term "verborgen gebreken" van toepassing? Ik vind, dat ik dit als consument redelijkerwijs niet hoef te verwachten.. Gaarne uw advies

 2. APK keuring

  Gevraagd op 9 december 2019

  Mijn Peugeot 206 van 11jaar oud heeft een APK nodig. Kilometerstand is 55.000. Twee jaar geleden bij 45.000 km is een grote beurt gedaan. Vorig jaar alleen APK. Wat adviseert u mij? Grote beurt, kleine beurt of alleen APK?

 3. injectorenvervuiling

  Gevraagd op 9 december 2019

  Ik ben in het bezit van Opel Antara 3.2 6cyl.bouwjaar 2007/Cosmo. Het motorbloklampje gaat steeds branden. Het geeft aan injectorenvervuiling volgens het boekje: vul bij met tunap, is dan 1 week weg en daarna brandt het weer. Additief kost 24, 95 per busje dus dat is een beetje veel geld om de week.

 4. Roetfilter

  Gevraagd op 9 december 2019

  Is het mogelijk om achteraf een roetfilter te monteren, en zodoende niet 15% meer wegenbelasting te betalen?

 5. Winterbanden en minimaal profiel

  Gevraagd op 9 december 2019

  Ik vraag mij af of mijn winterbanden van mijn Renault Espace (SUV) nog afdoende profiel hebben: Achterbanden oke (meer dan 4 mm) Voorbanden zijn resp 3,7 en 4,0 (voorwielaandrijving) VRAAG: kan ik hier nog deze winter mee doorkomen?

 6. Schade bij wie verhalen?

  Gevraagd op 7 december 2019

  Gisteren rond 17.00 uur is er bij de afslag van de A12 naar de A18 een grote tak op mijn auto terecht gekomen. De auto voor mij kon (voor zover ik het kan inschatten) nog net uitwijken, maar bij mij is de tak op mijn motorkap/autoruit gekomen. Ik ben gestopt bij het eerstvolgende tankstation, waar ik heb overlegd met 2 meiden, waarbij dezelfde tak ook op de auto was gevallen en schade had veroorzaakt. Zij hebben vervolgens bij jullie gemeld dat deze tak langs de snelweg lag. Vanmorgen heb ik bij daglicht de schade goed bekeken. Er zit één grote deuk in de motorkap en daarnaast meerdere kleine deukjes en krasjes. Inmiddels heb ik contact gehad met mijn verzekeraar, maar zij hebben mij laten weten dat de schade 'waarschijnlijk niet' onder stormschade valt, omdat de windkracht lager dan 7 was (de exacte windkracht-kaart kan ik maandag bij hen opvragen). Ik heb echter van meerdere mensen begrepen dat ik ook de wegbeheerder aansprakelijk kan stellen, aangezien deze tak een onveilige weg-situatie heeft veroorzaakt. Via 'wegbeheerders' zie ik dat de Rijkswaterstaat aansprakelijk zou zijn. Ik vraag mij af of mijn beredenering klopt en of ik (kan uitzoeken of ik) de schade kan verhalen bij de Rijkswaterstaat. Welke stappen kan ik dan het beste ondernemen?

 7. Is speciale benzine beter dan gewone E10

  Gevraagd op 7 december 2019

  Ik hoor regelmatig dat de speciale en ook duurdere benzines (bv BP ultimate, Vpower) beter de motor beschermen, waardoor deze rustiger loopt, het brandstofverbruik verbeterd en slijtage verminderd. Wat is hier nu van waar. Rechtvaardigt een hogere brandstof prijs de genoemde voordelen?

 8. All seasonbanden Duitsland

  Gevraagd op 6 december 2019

  Zijn allseasonbanden in de winter in Duitsland alleen toegestaan voor auto's met 4*4 aandrijving of voor alle auto's ?

 9. Soort brandstof

  Gevraagd op 6 december 2019

  Ik rijd in een Opel Zafira en was gewend hiervoor Euro-95 (nu E-10) te tanken. Mijn dealer waarschuwt mij nu deze brandstof niet langer te tanken, aangezien dit ernstige schade zou kunnen toebrengen aan het brandstofsysteem van mijn auto i.v.m. een verhoogd ethanol gehalte. In het vervolg zou ik Excellium-98 moeten gaan tanken. Overigens, ik tank altijd Total benzine.

 10. Audi A3 bj 2016 1.4 TFSI 150PK Ultra

  Gevraagd op 6 december 2019

  Ik sta op het punt om een Audi A3 TFSI 1.4 150PK met motorcode CZE, bouwjaar november 2016. Ik ben even benieuwd of met dit type blok nog bekende problemen zijn zoals hoog olieverbruik, ketting problemen of andere zaken?