Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

430 expert vragen

 1. Zuinige auto met veel laadruimte

  Gevraagd op 22 augustus 2019

  Mijn vriendin en ik zijn op zoek naar een nieuwe auto. We kamperen graag en zoeken een auto waarbij we makkelijk onze kampeer spullen er in kunnen gooien en niet zo hoeven te puzzelen. We rijden nu in een Golf uit 96, ging dit jaar nog prima maar door de aanschaf van een grotere tent is dit toch wel te klein.

 2. Gepiep bij optrekken

  Gevraagd op 21 augustus 2019

  Bij het optrekken er is een geluid als van een v-snaar(gepiept) bij de 1,2 en 3e versnelling. Het geluid is moeilijk te omschrijven en is niet altijd. De dealer kan niets vinden en adviseer mij door te rijden. Ik hoop dat niet een ernstig probleem is?

 3. Gezinsauto stationwagen

  Gevraagd op 21 augustus 2019

  Ik ben opzoek naar een goede gezinsauto stationwagen , maar wel een dieselvariant.Ik heb zelf tussen de 6000 euro en 7000 euro te besteden en wil graag een advies van jullie welke stationwagen jullie mijn aanbevelen. Het moet voor mij wel een euro5 roetfilter hebben , omdat ik ook in europa wil rijden met de auto. Welke merk auto en welk moter zijn het beste voor mij dan?

 4. Coulance?

  Gevraagd op 20 augustus 2019

  Mijn Golf Sportsvan van 2014 heeft een minimaal olielek bij de Turbo aanzuig slang (art. nr. 21131900) volgens de dealer is dit veroorzaakt door een productiefout, er zit een braam op het spruitstuk waardoor de afdichtingsring beschadigt is.

 5. Second opinieonderzoek bij onbekende oorzaak foutmelding?

  Gevraagd op 20 augustus 2019

  Onze Volkswagen Passat (benzine, bouwjaar april 2011, kilometerstand 296.000, altijd dealer onderhouden) is in juli van dit jaar gerepareerd nadat het controlelampje ‘motormanagement’ ging branden. Hierbij is het inlaadspruitstuk vervangen.

 6. Inruilwaarde VW fox

  Gevraagd op 14 augustus 2019

  Wat is de inruilwaarde van een VW Fox van 2009?

 7. Touran tdi verstuiver defect

  Gevraagd op 13 augustus 2019

  Wat is jullie ervaring met deze verstuivers in de TDI 77 kw (B.j.2005) modellen ? Ik rij nu 300 km heb nu een probleem aan een verstuiver,  de motor gaat na 1-3 km haperen, ik zet hem 3 minuten stil en dan rijdt hij weer goed. De unit wordt al snel vervangen, kan het het ook met reviseren (o ringen vervangen ) worden opgelost? Kan het een electrisch probleem zijn, de unit incl. connectoren voor de spanning worden nogal vuil/nat ? Bedankt vast voor uw antwoord!

 8. Keuze volgende auto

  Gevraagd op 12 augustus 2019

  Ik moet mijn huidige Passat B7 terugverkopen aan Volkswagen vanwege het probleem 01C5 (0-serieauto) en moet dan ook op zoek naar een opvolger. Daarbij komen de Passat B8 variant en de Skoda Superb (sedan en variant). Graag zou ik willen weten wat van beide modellen de voor- en nadelen zijn. Ik weet dat ik veel meer Skoda voor het zelfde geld krijg maar daar staat tegenover dat hij te zijner tijd weer veel minder gaat opleveren.

 9. ESC / ASR lampje blijft branden

  Gevraagd op 10 augustus 2019

  Het ESC / ASR lampje is vanmorgen spontaan begonnen te branden tevens ook het ABS lampje is gaan branden. Auto al een paar keer opnieuw gestart maar alles blijft branden. Betreft een Volkswagen Passat 1.6 TDI van bouwjaar 2012.

 10. Olieverbruik of andere klachten

  Gevraagd op 28 juli 2019

  Ik ben op zoek naar een station mijn interesse is gevallen op een Volkswagen Passat variant met een 2.0tfsi motor zelfde motor als de golf 5 GTI. Deze motor is toch geen olie verbruiker omdat ik heel veel lees dat RFID motoren slecht zijn? En zijn er nog andere aandachtspunten bij aanschaf?