Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

365 expert vragen

 1. Bobine

  Gevraagd op 17 april 2019

  Mijn VW Golf IV begint te trillen als ik accelereer van de 3e naar de 4e versnelling. Ik zie zelfs de versnellingspook vibreren. Als ik gewoon rechtdoor rijd is er niets aan de hand. Volgens mijn garage is dit waarschijnlijk de bobine. Is dat mogelijk?

 2. Inruilauto motorbeschadiging

  Gevraagd op 12 april 2019

  Mijn VW Tiguan heb ik ingeruild bij een VW dealer en tevens heb ik een nieuwe auto gekocht. De inruilwaarde was laag, omdat de turbo kapot was en er een olie lekkage was. Er zijn toen verschillende afspraken gemaakt. De reparatie was op kosten van de dealer, en Chef werkplaats verzekerde mij, dat de auto geen olie meer zou lekken na de reparatie. De gerepareerde auto mocht ik gebruiken tot mijn nieuwe auto afgeleverd zou worden.

 3. Tikkend geluid na vervanging remblokken en schijven

  Gevraagd op 12 april 2019

  Na vervanging remblokken en schijven van polo hoor ik bij stevig remmen een tikkend geluid. Remblokken en schijven weer afgehaald en goed schoongemaakt` opnieuw gemonteerd maar helaas nog steeds een tikkend geluid. Auto heeft op de brug bij een vriend gestaan, gekeken naar aandrijfassen en homokineten of deze goed waren. Alles was OK. Zat allemaal goed. Na proefrit blijft geluid nog steeds. Volgende optie zou kunnen zijn om de oude blokken en schijven weer te plaatsen om te kijken of het geluid dan weg is. Graag uw advies wat er eventueel aan de hand kan zijn.

 4. Olie verversen

  Gevraagd op 11 april 2019

  Ik heb een VW transporter 4 1.9d uit 1992. Ik gebruik de volgende olie om bij te vullen: techno 10W40 van de Action acea a3/b3 api sl/cf vw 501.01 mb 229.1. Ik heb de volgende olie gekregen van een vriend: kast 10w40 api sl/cf acea a3/b3 , a3/b4 vw 502.00/505.00 mb 229.1 Mijn boekje zegt dat ik vw 505.00 kan gebruiken, denk ik. Mijn vraag is wat de aanduidingen (502.00?) betekenen en hoe deze mijn motor blok kunnen beinvloeden. Kan ik de kast 10w40 gebruiken in mijn t4 om bij te vullen of te vervangen? Kunt u een olie aanbevelen voor dit blok voor het verversen?

 5. Roetmeting APK

  Gevraagd op 11 april 2019

  Ik heb een vw t5 1.9 uit 2006 met roetfilter. Bij de laatste apk zag ik (ik kon het hele proces volgen)dat voor de roetmeting de motor hoog in de toeren gejaagd werd en na 30 seconden werd geconcludeerd dat alles ok was. Nou weet ik dat een roetfilter pas goed werkt als het ding op temperatuur is en geregenereerd. Hetgeen ongeveer 20minuten bij 2200 toeren duurt. Wat ging hier mis?? De auto was koud toen de test begon en koud toen ik hem terugkreeg. Mijn idee is dat de roetmeting een nepmeting is waar je wel voor betaald.

 6. Remschijven al vervangen na 30.000 km?

  Gevraagd op 09 april 2019

  Door een vliegvakantie van 4 weken heeft mijn VW Touran, (2 jaar en 7 maanden oud), 4 weken stilgestaan in de carport. Deze is zo ruim dat de auto niet nat kan worden. Bij het eerste gebruik van de auto na die vliegreis bleef de automatische handrem even hangen en voelde het rijden schokkerig en klonk een schurend geluid met remmen. De dealer/garage van VW adviseerde het even aan te kijken, mogelijk was er roestvorming op de remschijven door het lange stilstaan, en dat zou wel weer wegslijten.

 7. Distributieriem of ketting

  Gevraagd op 09 april 2019

  Heeft deze auto Volkswagen Polo een riem of ketting en wanneer moet deze vervangen worden?

 8. Distributieriem of distributieketting?

  Gevraagd op 06 april 2019

  Van de volgende auto zou ik graag willen weten of deze een distributieriem of een distributieketting heeft. Ook zou ik graag willen weten wat het door Volkswagen voorgeschreven controle-interval en vervangingsinterval zijn. Helaas kan ik deze informatie niet terugvinden in het instructieboekje.

 9. Knipperend en piepend olielampje Lupo

  Gevraagd op 03 april 2019

  Hier een bezorgde volkswagen Lupo 1.4 rijder. De Lupo uit 2001 heeft last van een knipperend en piepend olielampje. De oliesensor is vervangen, bood geen soelaas. Vorige week de motor geflushed ivm black slush. Verse olie erin en oliefilter vervangen.. Helaas na een stuk rijden vandaag wederom een knipperend en piepend olielampje. Olie zit er genoeg in. Bij afremmen tot 0 en weer optrekken gaat ie knipperen en piepen. Pas nadat de motor warm is. Enig idee? De monteur weet het ook niet meer.

 10. Tuning

  Gevraagd op 02 april 2019

  Betreft VW Golf 1.4TSI 140pk 2014, voor deze auto heb ik offerte aangevraagd. V-Tuning in Huizen vraagt 250,00euro en verhoogt de auto met 50pk. Terwijl Zip Tuning met maar 28pk de auto verhoogd en kost 399,00euro! En Mobile Chiptuning verhoogd de auto met 40pk en kost 299,00euro. Ik sta versteld van de verschillende prijzen en PK's. Wat is nu verstandig? Wat is nu het verschil in dit soort bedrijven? Wie is betrouwbaar? Alle hebben review's waar mensen enthousiast met meer pk's de deur uit rijden. Welke keuze kan ik het beste maken?