Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

79 expert vragen

 1. Kinderzitje

  Gevraagd op 03 juli 2019

  Ik ga binnenkort met m'n gezin op vakantie met de auto naar Turkije. Wij gaan rijden via Duitsland, Oostenrijk, Kroatië, Slovenië, Bulgarije, Turkije. Is het toegestaan in de landen waar wij langsrijden om voor m'n zoon van 4 jaar een zitverhoger te gebruiken ipv een kinderzitje.

 2. Tijdelijke pechhulp Europa

  Gevraagd op 03 juli 2019

  Ik heb via de ANWB een mooie reis geboekt naar de Alpen, vanaf 17 juli t/m 2 augustus. Is het mogelijk om voor alleen die periode pechhulp Europa af te sluiten? Zo ja, wat zijn dan de kosten?

 3. Autopas easy go Zweden

  Gevraagd op 23 juni 2019

  Hoe kom ik aan de easy go autopas?

 4. Beste route vanuit Arnhem naar München

  Gevraagd op 19 juni 2019

  Aver venlo 61 - 48- 3 of over de 43?

 5. Timmelsjoch

  Gevraagd op 31 mei 2019

  Wegens veel sneeuwval gaat de pas over het Timmelsjoch pas in de loop van de komende week open. Maar als de pas open is, heb ik dan misschien sneeuwkettingen nodig?

 6. Doorreis Bosnië Herzegovina

  Gevraagd op 24 mei 2019

  Wij gaan naar Dubrovnik. We moeten dus door Bosnië Herzegovina, of is dat te vermijden? Waar moeten we zoal rekening mee houden. Denk aan id kaart enzovoort.

 7. Montage val breekkabel ongeremde aanhanger

  Gevraagd op 21 mei 2019

  Hallo! Mijn pasnummer 299 740 110. Ik heb een vraag: we gaan met de aanhanger op vakantie dit jaar, we hebben een afneembare trekhaak en een ongeremde aanhanger. Nu heb ik aan mijn trekhaak nergens een onderdeel zitten om de val breekkabel aan vast te maken. de vraag is: is dit verplicht in dit geval? En zo ja, mag ik ook gewoon een karabijnhaak onder de trekhaak vastmaken (zit een oogje) en daar de valbreek kabel aan vast maken? En als het niet verplicht is, mag je de kabel dan gewoon om de kogel doen?

 8. Opzoek naar alternatieve routes i.p.v. tolwegen

  Gevraagd op 05 mei 2019

  Is er ergens binnen de vakantie app een sectie “alternatieve routes” zodat je tolwegen kunt vermijden?

 9. Auto huren

  Gevraagd op 30 april 2019

  Wij willen een auto huren in Kroatië alleen heb ik een vraag of er een dekking-verzekering bestaat dat wij niet voor verrassende kosten komen te staan.

 10. Auto mee naar Curacao

  Gevraagd op 25 april 2019

  Wij gaan onze Ford Galaxy 2.0 benzine uit ‘07 meenemen naar Curacao en hopen er nog 5 jr mee te kunnen rijden. Dat worden hoofdzakelijk korte stukjes met stilstaan, optrekken en max 50-80km/u bij een constante temp van 27-30oC. Wat kunnen we het beste nog laten doen voor vertrek? Banden zijn wel aan vervanging toe, ik dacht aan versterkte banden wegens de slechte wegen, goed idee?