Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

69 expert vragen

 1. Wielblokken in Estland verplicht?

  Gevraagd op 22 april 2019

  Is het in Estland verplicht om wielblokken in je auto te hebben en te gebruiken bij het parkeren op een helling? Op de site van de ANWB over Estland (https://www.anwb.nl/vakantie/estland/informatie/verplicht-mee-in-de-auto) staat het niet. Op de site van paharos Reizen (), ook ANWB, staat dat wielblokken in de auto verplicht zijn. Wat is juist in deze tegenstrijdige informatie?

 2. Pech buitenland

  Gevraagd op 16 april 2019

  Als ik pech krijg in het buitenland kan ik de kosten dan betalen met mijn bankpas? 

 3. Toegang Gotharttunnel

  Gevraagd op 29 maart 2019

  Ik wil graag weten of ik met een auto welke op gas en benzine rijdt door de Gottharttunnel mag rijden of dat ik een alternatieve route moet zoeken?

 4. Seat Ibiza 1.2 86 pk vakantie Italië?

  Gevraagd op 13 maart 2019

  Wij willen een andere tweedehands auto kopen en hebben een Seat Ibiza 1.2 fr 86 pk op het oog (station, 50.000 km). Wij twijfelen echter enorm of het met zo een auto goed te doen is met 2 volwassen+ 2 kinderen op vakantie te gaan naar Italië en door de bergen te rijden. We vernemen diverse verhalen over dat de auto daar te weinig pk voor heeft in combinatie met 1.2 motor. We gaan natuurlijk maar 1x per jaar ermee op vakantie, de rest rijden we in Nederland. Verstandige keuze om te kopen of niet?

 5. Sneeuwkettingen dal Frankrijk

  Gevraagd op 01 februari 2019

  Ik ga op wintersport naar Frankrijk. Maar rij maar tot aan Bourg Saint Maurice, dat ligt in het dal. Zijn sneeuwkettingen dan verplicht? Ik rij geen col of bergpas op.

 6. Met Chevrolet Spark naar Winterberg

  Gevraagd op 29 december 2018

  Door omstandigheden zijn wij nu alleen in het bezit van een chevrolet Spark. Wij hebben een wintersportvakantie geboekt in Winterberg duitsland. Graag zou ik tips krijgen of dit met d...

 7. wat heb ik allemaal nodig als ik mijn de auto naar turkije ga qua vignetten en dergelijke. en kan ik dat allemaal bij de anwb bestellen

  Gevraagd op 21 december 2018

  Ik ga volgend jaar met de auto naar turkije. nou wil ik graag weten wat ik daar allemaal voor nodig heb, en of ik dat bij de anwb kan krijgen?

 8. hond vervoer en

  Gevraagd op 28 oktober 2018

  hond meenemen in auto naar Roemenië in,welke papieren moet ik meenemen ?

 9. op vakantie

  Gevraagd op 26 oktober 2018

  ik ga 6 weken op vakantie moet ik 1 van de polen los maken van de accu hij staat wel in de garage

 10. Met een kleine auto met vakantie!

  Gevraagd op 22 oktober 2018

  Beste ANWB expert,Voor de eerste keer wil ik met een kleine auto met vakantie naar Frankrijk(Parijs) normaal gesproken ga ik met wat grotere auto (2.0 benzine ) met vakantie. Maar nu ...