Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

107 expert vragen

 1. Vervolgvraag tolbadge Frankrijk

  Gevraagd op 05 april 2019

  Ik heb mijn tolbadge voor Frankrijk bij de APRR in Frankrijk gekocht; kan ik deze tolbadge toch inruilen bij de ANWB voor een ander type met bijbetaling?

 2. Tol badge

  Gevraagd op 02 april 2019

  Ik heb mijn tol badge omgeruild voor 1 die ook in Spanje en Portugal te gebruiken is. Hoe moet ik deze nieuwe badge activeren en toevoegen aan het bestaand AREA account?

 3. Ferry card

  Gevraagd op 02 april 2019

  Mijn vragen over de autopass-ferry-card zijn: - Hoeveel geld moeten we erop zetten (auto + caravan= 12,05 meter)? - Is de autopass-ferry-card ook zonder de autpasstag te gebruiken? - Hoe krijg ik het geld terug dat op de card blijft staan?

 4. Tol in België en Frankrijk met BE-combi wagen

  Gevraagd op 13 maart 2019

  Ik moet met de auto van ons bedrijf naar Normandië. In België is een OBU benodigd voor de tolbetaling. Heeft de ANWB hier iets voor wat daar, en wellicht ook in Frankrijk gebruikt zou kunnen worden?

 5. Een onverenigbaar Europa?

  Gevraagd op 20 februari 2019

  Wat kunnen/moeten we doen om van al die onzinnige regeltjes af te komen die er binnen verschillende Europese landen of zelfs binnen steden worden gesteld. We leven in een verenigd Europa maar zijn weer terug in de middeleeuwen. Ieder staatje, stadje, land of landje heeft weer zijn of haar eigen feodale tol systeempje. De een per km, de ander per bouwjaar, de derde per brandstofsoort en allemaal onder de noemer milieu.

 6. Oldtimer vrachtauto

  Gevraagd op 15 februari 2019

  Ik rij een oude brandweervrachtauto van 40 jaar oud die ik gebruik als camper. Dit roept nogal wat vragen op. -Bestaat er een particuliere pechhulp voor vrachtauto's? -Mag ik met de oldtimer vrachtauto toch de milieuzones in in Duitsland? -Hoe zit het met de tolwegen in Duitsland, Polen en Frankrijk?

 7. Nieuwe tolbadge Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië

  Gevraagd op 11 februari 2019

  Ik heb mijn tolbadge voor Frankrijk omgeruild voor een tolbadge voor de hierboven genoemde 4 landen. De nieuwe badge is groter en dikker. En het is mij niet duidelijk in welke stand ik deze op mijn voorruit moet bevestigen. Horizontaal met de smalle kant naar voren (richting motorkap)of juist de brede kant? Of verticaal? Een plaatje met een voorbeeld zou mij erg kunnen helpen.

 8. Tolgelden Noorwegen

  Gevraagd op 05 februari 2019

  Van het voorjaar zijn wij naar Noorwegen geweest, en voor de tolgelden hebben wij ons geregistreerd. In augustus hebben wij een factuur van EPC plc ontvangen om te betalen, t.w. factuurnummer 47500-13583723 €36.78, wel even gewacht met betalen, omdat we verwacht hadden dat dit via de credit-card verrekend zou worden. Bij een tweede bericht hebben we maar betaald. Nu hebben we vorige week een brief ontvangen van een incassobureau Contractum international debt collection, dat wij een factuur niet betaald hebben, t.w. 47500-9822757 groot € 15.74, het nummer en bedrag komt niet overeen met de factuur die we ontvangen via EPC. heb geprobeerd via de site contact op te nemen met EPC, maar bij het invullen van de gegevens klopten deze niet. 

 9. Tolvignet Duitsland per 1-1-2019?

  Gevraagd op 02 januari 2019

  Deze maand ga ik met de auto naar Duitsland, is de tolregeling al ingegaan? ( ik heb wel al een milieuvignet besteld ) en kan ik die kopen bij de ANWB?

 10. wat heb ik allemaal nodig als ik mijn de auto naar turkije ga qua vignetten en dergelijke. en kan ik dat allemaal bij de anwb bestellen

  Gevraagd op 21 december 2018

  Ik ga volgend jaar met de auto naar turkije. nou wil ik graag weten wat ik daar allemaal voor nodig heb, en of ik dat bij de anwb kan krijgen?