Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

95 expert vragen

 1. Trekkracht

  Gevraagd op 23 juli 2019

  Kun je een Suzuki s cross’ 1.0 ecoboost laten chippen voor meer trekkracht zonder gevaar?

 2. Beste occasion richtprijs 5000

  Gevraagd op 15 juli 2019

  Ik ben opzoek naar een occasion voor max 6000 een benzine en automaat. Wat zijn de beste occasions in deze categorie? Zelf kwam ik op een Suzuki swift en een C3 uit. Klopt dit? Zijn er andere betrouwbare occasions in deze prijsklasse ? Die weinig reparaties geven?

 3. Het sturen direct

  Gevraagd op 07 juli 2019

  Sinds kort in bezit van een Suzuki SX4 1.6 kenteken X-XXX-X uit 2011. Bij het rijden op een rechte weg en vooral met een caravan en zijwind ondervind ik bij het corrigeren wel dat auto direkt reageert maar het uit een soort dood punt moet komen (woordelijk beetje lastig uit te leggen).Is dit normaal en is daar wat aan te doen

 4. Stank uit ventilatierooster

  Gevraagd op 18 juni 2019

  Ik heb een jaar geleden een Suzuki Swift uit 2008 gekocht. Omdat er in/na de winter een muffe-stofzuigerzak-lucht in de auto kwam na gebruik airco, heb ik de airco laten reinigen. Deze rook 1 dag heel fris (parfum van de reiniging waarschijnlijk), maar na een paar dagen was de muffe lucht weer terug. Niet als de airco aanstaat, maar juist alleen ventilatie en naar mijn idee is de lucht sterker nadat ik de airco heb gebruikt. Blijkbaar kan dit te maken hebben met bacteriegroei op de verdamper van de airco, maar ik dacht juist dat dit opgelost zou zijn na de reiniging. Het interieurfilter is ook vervangen. Achter het bladfilter zag ik wel aardig wat dennennaalden liggen, dit moet nog verwijderd worden. Deze lijken me niet de muffe lucht te veroorzaken, dat zou eerder een grondlucht verspreiden. 1. Zou de muffe lucht door de reiniging en vervangen interieurfilter verleden tijd moeten zijn en moet ik teruggaan naar de garage omdat het resultaat niet naar wens is? 2. Welk ander probleem kan de muffe lucht veroorzaken en kan ik daar zelf iets aan doen?

 5. Aanschaf occasion

  Gevraagd op 05 juni 2019

  Ik weet niet goed wat wijsheid is wat betreft de aankoop van een andere auto. Ik ga hem gebruiken voor Woon-werk verkeer (99% snelweg)(160km p/d) al kan dat over een paar jaar minder zijn. Eisen: comfortabel, zo zuinig mogelijk (durf echter geen Diesel meer aan te schaffen). Er moeten kinderen of volwassen mee kunnen op de achterbank. En de voorkeur gaat naar een Japanner. Budget ongeveer 6000 euro maar liefst minder en wil hem langere tijd kunnen rijden.

 6. Kilometervergoeding vrijwilliger

  Gevraagd op 03 juni 2019

  De minimale autokostenvergoeding per km. aan een vrijwilliger bij gebruik van een Suzuki alto, bouwjaar 2013. 

 7. Automaat rijden

  Gevraagd op 29 mei 2019

  Wij rijden voor het eerst in een automaat , Suzuki S Cross met stop/start systeem. Wat te doen voor een verkeerslicht? Als ik wat harder op de rem trap gaat de start/ stop in werking en anders niet. Dus voet vol op de rem of juist zachtjes zodat de motor blijft lopen?

 8. Pech onderweg

  Gevraagd op 07 mei 2019

  Welke merken hebben de minste pech onderweg?

 9. Zomerbanden

  Gevraagd op 20 april 2019

  Wij hebben een Suzuki Swift  en een Toyota Corolla verso. Ik kom niet uit de tests. Welke zijn de beste zomerbanden voor deze auto's?

 10. Occasion auto's

  Gevraagd op 17 april 2019

  Ik wil een nieuwe auto kopen maar twijfel tussen 2 auto's. Een Suzuki Wagon uit 2002 en 82.902 gelopen. Wel vrij weinig voor een oudere auto? En ik heb een Toyota Yaris gezien uit 2001 en heeft 127.264 op de teller. Bij de Toyota zit er een distributieketting in. Daar lees ik beetje tegenstrijdige verhalen over. Ene zegt, hij gaat een auto leven mee, de andere zegt dat een riem toch beter is omdat je weet dat je deze na zoveel km moet vervangen. Een ketting kan ook kapot gaan, maar wanneer..? En de Suzuki, de gelopen km, vrij weinig. Is dat wel verstandig? Kunnen jullie mij tips geven?