Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

Meer dan 1000 expert vragen

 1. Ruitrubbers schade

  Gevraagd op 21 februari 2019

  Ik heb een Citroën c1 5 deurs met klikramen, zij achter. Mijn auto was al jaren zeer vochtig. Geen idee waar dat vandaan kwam. Ik ben gaan zoeken en tot mijn schrik bleek de bevestiging van het klik systeem en de ramen (verlijmde punten) totaal los te zitten. Dus als ik 120/130 km per uur over de snelweg zou gaan... kon mijn klik raam spontaan los schieten en op een niets vermoedende achterligger zijn auto klappen.

 2. Kachelaanjager/-weerstand

  Gevraagd op 18 februari 2019

  Betreft seat Ibiza Stella 2001: Sinds enige tijd vertoont de verwarming van mijn Seat kuren. Uit zichzelf springt verwarming in verschillende standen, soms valt hij een aantal minuten uit. Soms doet hij het eventjes op stand 1 t/m 4 maar schiet al snel door naar stand 6 en dan stopt hij er weer een aantal minuten mee. Zelf denk ik dat het iets met de weerstand te maken heeft, of wellicht ook met de aanjager. Is dit eenvoudig te testen en hoe?

 3. Losse uitlaat

  Gevraagd op 18 februari 2019

  Mijn uitlaat is net afgebroken en maakt nu veel herrie. Hij is net aan de achterkant van de auto afgebroken.,de ophanging. Kan ik hiermee naar huis rijden? Ik moet morgen ook nog naar maar een belangrijke afspraak, kan dat? Die is in Enschede, bijna 200 km.

 4. Rammelende Hyundai ix35

  Gevraagd op 15 februari 2019

  Ik heb onlangs een Hyundai ix35 2.o i-cather uit 2011 gekocht. Nu hoor ik na een maand een rammel uit de motor als ik in de lage toeren in zij 1ste en 2e versnelling optrek! Volgens de garage hebben ze dit allemaal, zat met och niet lekker en nogmaals mijn ongerustheid over gesteld en hij heeft me hierop een mail terug gestuurd, met de opmerking als dit type ouder wordt krijgen ze allemaal een geluid uit de versnellingsbak en we noemen dit een product eigenschap! Wat vindt de anwb hiervan? Ik vind dit niet kunnen, en ik ben er helemaal niet gerust op dat dit geen kwaad kan.. Wat moet ik doen en wat kan ik doen?  Is dit vaker gehoord onder de ix35 rijders of bij de anwb?

 5. Ford B-max zekering 34 fuelpumprelay 20 brand herhaaldelijk door

  Gevraagd op 14 februari 2019

  Auto stopt plotseling. Naar de garage gesleept. Zekering no 34 20 A Brandstofpomprelais bleek doorgebrand. Door garage vervangen, tijdens proefrit weer doorgebrand, conclusie brandstofpomp vervangen. Is gebeurd, 750 euro. Een paar dagen en ca 200km later, weer hetzelfde euvel. Zekering vervangen en ik kon weer naar de garage rijden. Conclusie foutcode P053F. Er moest nieuwe PCM (motormanagement) software in en de zekering van 20A is vervangen door 25A. Geen kosten in rekening gebracht. Dat is gisteren 13 feb gebeurd. Alle drie keer gebeurt het op één á enkele kilometers na de start.

 6. O-Riem?

  Gevraagd op 13 februari 2019

  De auto staat voor een beurt bij de dealer en ze zeggen dat de O riem van onze Ford Focus Grand C Max ecoboost stuk is . Ik lees overal dat de O riem eigenlijk nooit stuk hoort te gaan. Maar de dealer zegt dat dit ons ca. 1100 euro gaat kosten. ​​​​​​​ Hebben jullie advies?

 7. Koplampen

  Gevraagd op 13 februari 2019

  Waarom zijn de koplampen v.d meeste auto`s zo slecht afgesteld, en waarom wordt dit niet meegenomen bij de [apk] keuring?

 8. 6 traps automaat

  Gevraagd op 13 februari 2019

  Kun je controleren of een auto een 6 traps automaat heeft of waaraan is het te merken?

 9. Renault Clio diesel faalt bij winterweer

  Gevraagd op 12 februari 2019

  21-1 heb ik pech gehad met mijn Renault Clio diesel. deze wou niet meet starten doordat deze water uit de intercooler boven de zuiger had getrokken. Dit schijnt een constructie fout van Renault te zijn. De reparatie was pittig evenals de factuur namelijk: 498.13 euro. Kan ik deze kosten verhalen op Renault?

 10. Niet goed werkende stand kachel van Saab 9.3 2010

  Gevraagd op 11 februari 2019

  Is de de garage die de auto geleverd heeft met bovaggarantie verplicht de dieselkachel te repareren of eventueel te vernieuwen. Ik heb op 11.nov. 2018 de auto gekocht met een halfjaar garantie. Tot nu toe is men daartoe niet bereid.Hoe moet ik nu verder handelen.