Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

Meer dan 1000 expert vragen

 1. Olie

  Gevraagd op 16 april 2019

  Ik heb een kleinen beurt aan mijn auto laten doen. De garage heeft er 5w40 ingegooid. Kan ik hem nu bijvullen met 10w40?

 2. Dekkapje autogordel

  Gevraagd op 15 april 2019

  Mijn dochter zit op speciaal onderwijs en gaat hier met een dusje naar toe (Viavea groepsvervoer). Ze maakt alleen zelf de gordel los en is nu 2x flink gevallen tijdens het remmen. Nu eist de chauffeur dat wij een Afdekkapje voor de autogordel regelen. Ik heb alleen begrepen dat deze verboden zijn? Veiligheid van mijn dochter staat absoluut voorop!!! Graag hoor ik of zo'n afdekkapje toegestaan is of dat u eventueel een andere oplossing heeft. Ze is 116cm lang en weegt 17kg.

 3. Zoemend geluid

  Gevraagd op 15 april 2019

  Ik hoor een zoemend geluid op de snelweg kan dit komen door een wiellager?

 4. Europese aansluiting stroomdraad van aanhangwagentje

  Gevraagd op 15 april 2019

  Heeft u voor mij een schema voor een Europese aansluiting van de stroomdraad van een aanhangwagentje? Ik heb het niet opgeschreven hoe de draden zitten.

 5. Hoogte trekhaak

  Gevraagd op 15 april 2019

  Ik wil een trekhaak laten monteren op mijn auto, een Renault Talisman uit 2017. Ik wil alleen dat de caravan, een Hobby 460 er straks "recht" achter hangt. Is er een standaard hoogte van de trekhaak? Zo ja wat is deze?

 6. Als ik een extra autosleutel laat maken, word dit dan gedekt door mijn beperkte casco?

  Gevraagd op 15 april 2019

  Ik heb bij u verzekering WA + Beperkt casco, bied deze verzekering de mogelijkheid om een deel van de kosten voor het bij maken van een autosleutel te vergoeden?

 7. Max. kogeldruk Citroën C5 tourer

  Gevraagd op 14 april 2019

  Volgens de caravan trekker zou de max kogeldruk van mijn citroen C5 tourer hdi 2.0 automaat 53 kg zijn. Is dat correct? Normaal is toch altijd 70-80 kg.

 8. BPM voor bedrijfswagens ouder dan 5 jaar

  Gevraagd op 14 april 2019

  In 2015 heeft uw expert op een vraag geantwoord dat voor bedrijfswagens die 5 jaar na de eerste tenaamstelling aan particulieren worden verkocht, geen BPM hoeft te worden afgedragen. Wel dient aangifte van 0 euro te worden gedaan. Is dit nog steeds zo?

 9. Laadstroom lampje

  Gevraagd op 14 april 2019

  Ik heb interesse in een youngtimer. De auto staat te koop maar heeft een jaar niet gereden. Bij een eerste bezichtiging is er een startaccu aangesloten. Het laadstroom lampje bleef even branden maar ging later, dacht ik, uit. Bij een proefrit, een week later, startte de auto vlot. De voltmeter gaf ca. 13 volt aan. Tijdens de hele rit, tussen de 5 en 10 km., bleef het laadstroomlampje echter branden. Volgens de verkoper was de snelheid niet hoog genoeg geweest om de accu voldoende te laden. Ik heb uitsluitend op provinciale wegen gereden dus hooguit 80 km. gedurende korte tijd. Kan het kloppen wat de verkoper zegt? Dus als de accu voldoende opgeladen kan worden is dan dit euvel verholpen of is er iets anders aan de hand bijv. met de dynamo. Ik vind het nl. wel vreemd dat de voltmeter voldoende lijkt aan te geven.

 10. Area tolbadge

  Gevraagd op 13 april 2019

  Ik heb in juli 2014 een Area tolbadge voor Frankrijk aangeschaft. Heeft ieder jaar perfect gewerkt. Hoe lang gaat deze badge eigenlijk mee. Kan ik komende vakantie zonder problemen deze badge weer gebruiken? Wanneer moet je een nieuwe aanschaffen en hoe werkt dat?