Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

321 expert vragen

 1. Stuurbekrachtiging Corsa

  Gevraagd op 14 juli 2019

  Indertijd had ik een Opel Meriva 2006 waarvan de stuurbekrachtiging  weigerde. Dit is een probleem met de Meriva's leerde ik. Ik ben geinteresseerd in een Opel Corsa : 94-KKF-3 Type S-D Variant PC11 Uitvoering IA06A8LBCC5, kan ook 1A06 .. etc. zijn.Eerste toelating : 29-12-2009. Heeft deze dezelfde suurbekrachtiging als de Meriva uit 2006 ? Zijn er problemen bekend van deze Corsa, van dit type Corsa?

 2. Met Opel Vivaro de bergen in

  Gevraagd op 09 juli 2019

  Wij hebben een Opel Vivaro 2.0 16V benzine. Km stand is 52000,bouwjaar 2009. De bus is 9 persoons L1h1.Wij zijn van plan om 3 weken met de bus op vakantie te gaan met 8 personen,en bijbehorende bagage. Verder geen aanhanger of dak koffer. We gaan via Frankrijk,door Spanje met de boot over naar Marokko. Het is erg bergachtig in Spanje en Marokko en soms ook echt steil naar boven. Gaat deze bus dat redden? De bagage gaat er bij onze bestemming in Marokko natuurlijk allemaal uit. Mijn man voorziet problemen qua trekkracht de bergen op en is ook bang dat er motorisch iets mis kan gaan(o.a. vanwege de warmte) Tevens hebben wij gehoord dat deze bussen bekend staan op koppelingsproblemen en andere problemen,vandaar ook zijn twijfel om op vakantie te gaan met de bus. Niemand kan ons echt uitsluitsel geven,maar de ANWB helpt veel autos en ook busjes die pech hebben vandaar mijn vraag aan jullie,komt dit heel vaak voor met dit type bus? Er zijn maar heel weinig van deze Opels te koop (bijv.via Marktplaats) omdat het een benzine is. Weet u ook waarom? De diesels zullen meer kracht hebben in de bergen denk ik,maar dan heb je ook een veel hogere wegenbelasting en mag je ook veel delen niet in vanwege de milieuzone (nu of in de toekomst). Ik hoop dat u antwoord op mijn vragen heeft! Dank u wel.

 3. Wat omvat een grote beurt?

  Gevraagd op 08 juli 2019

  Bij de grote beurt van mijn auto (Opel Meriva, bouwjaar juli 2014) zijn twee bobines afgebroken bij het losdraaien ergens van. Er moest dus een nieuwe unit van 4 bobines op. Maar voorzover ik weet worden de bougies dan standaard vervangen maar die zitten toch niet vast aan de bobines. Wat moet er aan de bobines gecontroleerd worden bij een grote beurt. Met andere woorden: hoe kan het dat deze afbreken

 4. achter remmen

  Gevraagd op 08 juli 2019

  ik heb een opel corsa c 1.2 uit 2002.hoe kan ik zelf controleren of de achter remmen zijn versleten zonder het achterwiel te hoeven demonteren?

 5. Klopsensor (binnen garantietermijn)

  Gevraagd op 24 juni 2019

  Mijn Opel Crossland houdt tijdens het rijden regelmatig even in. Dit blijkt te worden veroorzaakt door een probleem met de klopsensor. Deze is onlangs door een servicedealer van Opel gereset maar dat heeft niet geholpen. Volgens mijn informatie is na zo'n storing de betreffende foutcode in het systeem van de auto opgeslagen en moet daarna kunnen worden uitgelezen ,waarna zo nodig tot reparatie of vervanging kan worden overgegaan. In dit geval zou dat nog onder de garantie vallen. Die reparatie zou dan moeten worden uitgevoerd door een Opel-dealer die hiertoe gemachtigd is. En deze dealer zegt mij dat ze de foutcode alleen kunnen zien als het probleem zich actueel - dus eigenlijk in de werkplaats - voordoet, wat natuurlijk onmogelijk is. Omdat zij mijn leaseauto niet hebben geleverd krijg ik het idee dat ze eigenlijk geen zin hebben in deze klus

 6. Onderhoudshistorie van Duitse garage

  Gevraagd op 18 juni 2019

  Ik heb een geïmporteerde Duitse BMW gekocht met afgestempeld onderhoudsboekje. De auto is uit 2002 en tot 2005 in onderhoud geweest bij een BMW dealer. Deze historie heb ik gekregen van mijn BMW dealer in Nederland. Echter tussen 2005 en 2017 is het onderhoud uitgevoerd bij een Duitse Opelgarage. Deze heb ik gemaild en gebeld, maar ik krijg geen inzage in het onderhoud, vanwege “datenschutz”. Echter ben ik zelf DPO en heb hen gemeld, dat dit op persoonlijke data betrekking heeft. Ik ben eigenaar van een auto en wil inzage in de historie, niet meer. Wat is mijn “Duitse” recht in deze? De vorige eigenaar heeft dit niet opgevraagd.

 7. Oorzaak defecte compressor

  Gevraagd op 13 juni 2019

  Wij hebben in nov 2017 een Opel Vivaro bus gekocht. Waarschijnlijk koelde de airco toen al (enige tijd) niet meer, maar wij ontdekten dat pas in het voorjaar van 2018. We hebben toen een Airco service beurt gedaan bij Kwikfit, waarbij systeem compleet gevuld is (na vacuümtest). Na 1 week bleek airco niet meer te koelen. Kwikfit gaf aan dat er lek in systeem moest zitten en retourneerde het betaalde bedrag (zeer correct). We hebben de airco niet meer gebruikt. Bij de APK keuring in april dit jaar hebben we een diagnose laten stellen. Het was nodig de condensor en de droger te laten vervangen. Deze reparatie hebben we vorige maand laten uitvoeren. Kosten € 540. Twee weken heeft de airco het gedaan en toen stopte de compressor. De garage geeft aan dat dit komt omdat het systeem lange tijd niet gevuld is geweest en niet gebruikt. Er zou nu een andere compressor geïnstalleerd moeten worden. E.e.a. roept bij ons de volgende vragen op: 1. Is het zeker dat dit de oorzaak is van de defecte compressor of kan er ook een andere oorzaak zijn? D.w.z. bestaat de kans dat een nieuwe compressor na korte tijd ook weer defect gaat vanwege mogelijke andere oorzaak? 2. De garage was op de hoogte dat systeem lange tijd leeg en niet gebruikt was. Was het defect aan de compressor te voorkomen geweest? 3. Is het billijk om bij de garage een deel van de kosten van de reparatie van de condensor en de droger terug te vragen omdat zo kort hierna de compressor defect is gegaan? 4. Welke acties zou u adviseren? Dank voor uw reactie!

 8. Verlichting nieuwe caravan werkt niet goed bij oude auto

  Gevraagd op 13 juni 2019

  Na aflevering van onze Sprite Alpine Sport 2019 blijkt de verlichting niet goed te werken achter onze Opel Zafira bj 2006: de verlichting van de caravan is compleet LED en de auto kan dit via de boordcomputer niet omzetten. De richtingaanwijzer van de auto knippert heel snel. Onderweg blijft de caravan een stroomstoot geven waardoor alle verlichting van de caravan langzaam aan en uit gaat. Hoe is dit op te lossen? De autodealer zegt dat de caravandealer dit op moet lossen -zij weten het niet- en andersom zegt de caravandealer hetzelfde. Na anderhalve week zoeken naar een oplossing zijn wij het spoor bijster en moeten nu onze overtocht naar Engeland uitstellen. Hopelijk is één en ander duidelijk verwoord. Zo niet, dan hoor ik dat graag.

 9. Moet je koelvloeistof vervangen?

  Gevraagd op 11 juni 2019

  Mijn Opel Agilla 1.2 is 12 jaar oud 190.000 km. Ik vind dat 'ie wat sneller warm wordt vooral bij de lagere snelheden, op de snelweg bij voldoende snelheid geen probleem. Nou hoorde ik dat je koelvloeistof ook om de zoveel tijd moet vervangen? Is dat zo?

 10. Distributieketting Corsa

  Gevraagd op 11 juni 2019

  Ik heb een Corsa 1.3 CDTI uit 2012. Ik heb hiermee 225.000 km gereden. Een collega vertelde mij dat er problemen zouden zijn met  de distributieketting. Deze zou spontaan kunnen breken. Is hier iets over bekend en welke actie zou ik moeten nemen om problemen te voorkomen?