Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

76 expert vragen

  1. Fluittoon Peugeot 3008

    Gevraagd op 09 juli 2019

    Sinds 13 mei ben ik in het bezit van een nieuwe Peugeot 3008 SUV Allure 1.2. Eigenlijk al vanaf het begin horen wij een fluittoon bij een snelheid tussen 58 en 65 KM. Komt zowel voor in de 3e , 4e en 5e versnelling. De toon verdwijnt indien gas gegeven wordt. Dit is zeer irritant en hoort niet in een nieuwe auto. Met deze klacht naar de Garage geweest (bij KM 1300) en hebben ook aangegeven dat de klacht reeel is. Het zou te maken hebben met de versnellingsbak.Echter zijn zij niet van plan om hier iets aan te doen en het bij de eerste beurt (mei 2020) weer naar te kijken. Heeft u deze klacht eerder gehoord en is dit inderdaad de versnellingsbak en wat er eventueel aan gedaan kan en moet worden.

  2. Zonder enige vorm van waarschuwing is mijn motorblok gescheurd

    Gevraagd op 09 juli 2019

    Vorig jaar mei kochten wij een Ford Focus van 4 jaar oud, bij een garage, omdat je nu eenmaal niet verrast wil worden.110.000km.  3 cilinder ECO bouwjaar 2014. 4 weken geleden stopte de auto ermee en dus de ANWB erbij gehaald. die kon het euvel niet vinden, maar kreeg hem toch aan de praat, waardoor ik toch naar huis kon rijden. Wij hebben hem toen naar de garage gesleept, waar naar wij het foute bericht kregen dat het heel veel geld ging kosten. Hij zei dat hij het vaker had gehoord van deze soort auto's.  Toen de auto gerepareerd was,  vertelde hij nog dat in de nieuwe motoren wat aanpassingen waren gedaan, wat bij mij verteld dat deze motoren kinderziektes hebben en dat ik mij een proefkonijn voel. Ford is dus in gebreken gebleven, maar ook de garage. Alleen ik moet er voor boeten. Hoe kon ik weten dat er iets fout zat in de motor, niets maar dan ook echt niets gaf ook maar enige vorm van waarschuwing. Wat kan ik doen om mijn recht te halen, ik voel mij echt benadeeld.

  3. km stand importauto

    Gevraagd op 27 juni 2019

    Ik heb 6 weken geleden een auto gekocht met 98000 km op de teller met onderhouds boekje erbij, maar nu blijkt met het uitlezen van de sleutels dat er 291000 km op staat. Wat is hier aan te doen, welke stappen kan ik nemen?

  4. Onderhoudsbeurt achterwege gelaten

    Gevraagd op 11 juni 2019

    Ik heb mijn auto naar de officiële garage gebracht omdat er een olielampje brandde. Ze gaven aan dat er een motorflush nodig zou zijn en ook tijd voor een onderhoudsbeurt. Op beide schriftelijk akkoord gegeven. Twee dagen nadat de auto weer in mijn bezit was viel de motor midden op de weg uit. Uiteindelijk door jullie weggesleept en terug gebracht naar deze garage. Ze gaven aan dat er een nieuwe motor in moet.. waardoor? Geen oorzaak zeggen ze, puur pech gehad. Kosten €7000. Maar nu ben ik erachter gekomen dat ze de onderhoudsbeurt helemaal niet hebben uitgevoerd!!! Ben hier erg van geschrokken en heb ze via de mail (met bewijsstukken) om opheldering en oplossing gevraagd. Wat zijn nu mijn rechten?

  5. Gescheurde brandstofleiding

    Gevraagd op 02 mei 2019

    Ik heb een Dacia Dokker, aangeschaft mei 2015, kmstand 80.000. Ik rook afgelopen tijd een benzinelucht als ik in de auto stapte, ( brandstof Euro loodvrij ) Nu blijkt dat de brandstofleiding gescheurd is. Mijn vraag is kan ik met succes een beroep doen op coulance van de fabrikant en zo ja wat zou een billijk bedrag als tegemoetkoming in de kosten ( totaal ca Euro 170 ) zijn? Auto heeft altijd onderdak gestaan, wij rijden zeer milieubewust (max. 100 km op de snelweg). 

  6. Levensduur druklager

    Gevraagd op 11 april 2019

    Geachte heer of mevrouw, in 2011 hebben wij een nieuwe Opel Corsa gekocht, de auto is altijd onderhouden bij de dealer, ook al omdat het ‘normale’ onderhoud voor rekening van Opel was in de eerste 5 jaar. De auto is nu 8 jaar oud en heeft 70.000 km gereden. Nu blijkt de druklager versleten, hij lekt en daardoor zijn de koppelingspedalen ook aan vervanging toe.

  7. Koppelingsplaten Ford Focus

    Gevraagd op 10 april 2019

    Sinds 1995 rijd ik Ford en nu sinds mei 2013 mijn huidige Ford Focus, die ik heb gekocht bij Ford Badhoevedorp (mijn echtgenoot overigens kocht toen een Mondeo op datzelfde moment). Ik heb sinds 1995 mijn rijbewijs. Deze huidige Ford Focus  is vorig jaar met een terugroepactie in oktober in de garage geweest (Ford Lijnden)/Amstelveen). Daar heeft men aangegeven dat de software aangepakt werd opdat het toerental niet te hoog zou oplopen om te voorkomen dat de koppelingsplaat niet te snel slijt. (overigens is de auto, Mondeo van mijn echtgenoot toen ook teruggeroepen).

  8. Is het reëel dat ik na 86.000 km moet betalen voor een nieuw motorblok i.v.m. een gebrek?

    Gevraagd op 01 april 2019

    Ik heb een Hyundai i10 uit 2013 met 86.000 km op de teller. De onderhoudsbeurten zijn altijd tijdig en goed uitgevoerd door de dealer. Eind vorig jaar is er door de dealer, tijdens de apk-keuring, een rammelend geluid/tikkende motor geconstateerd. De garage stelt dat een vervanging nodig was van de distributieketting. Wegens drukte in de werkplaats is de distributieketting pas in februari van dit jaar vervangen.

  9. Distributie ketting Skoda Octavia 1.2 tsi

    Gevraagd op 25 maart 2019

    Wij hebben een Skoda Octavia 1.2 tsi uit 2011 met 98000km op de teller. Bij het starten horen wij nu een ratel en hiermee zijn we naar de dealer geweest. Deze geven aan dat de ketting vervangen moet worden en dat dit 1400 euro gaat kosten. Nu hebben wij een oud artikel gevonden op jullie site namelijk deze.  Wij hebben de onderhoudsgeschiedenis  van onze auto gecontroleerd en onze ketting is nog nooit vervangen. Hebben wij nog recht op coulance na zoveel jaar? En is het normaal dat deze ketting om de 10000km vervangen zou moeten worden?

  10. Olie verbruik Qashqai 1.2 Nissan

    Gevraagd op 18 maart 2019

    Recent is door de Nissan garage een hoog olie verbruik geconstateerd bij onze Qashqai 1.2. automaat. Stelling is dat een verbruik van 1 op 1000 km nog acceptabel zou zijn. Bj auto is 2015 en km st 62.000. De auto is perfect onderhouden door die garage, alle beurten op tijd. Moeten wij dit hoge olieverbruik accepteren?