Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

122 expert vragen

 1. Rammelende Hyundai ix35

  Gevraagd op 15 februari 2019

  Ik heb onlangs een Hyundai ix35 2.o i-cather uit 2011 gekocht. Nu hoor ik na een maand een rammel uit de motor als ik in de lage toeren in zij 1ste en 2e versnelling optrek! Volgens de garage hebben ze dit allemaal, zat met och niet lekker en nogmaals mijn ongerustheid over gesteld en hij heeft me hierop een mail terug gestuurd, met de opmerking als dit type ouder wordt krijgen ze allemaal een geluid uit de versnellingsbak en we noemen dit een product eigenschap! Wat vindt de anwb hiervan? Ik vind dit niet kunnen, en ik ben er helemaal niet gerust op dat dit geen kwaad kan.. Wat moet ik doen en wat kan ik doen?  Is dit vaker gehoord onder de ix35 rijders of bij de anwb?

 2. Remprobleem Hyunday Matrix Automaat

  Gevraagd op 08 februari 2019

  Het remmen bij koude motor van mijn Hyunday Matrix automaat is in de stand D of 2 heel slapjes. Je moet de pedaal heel erg stevig indrukken wat na een tijdje niet meer nodig is; dan rem hij weer normaal fors.Wat kan het euvel zijn en is dat te verhelpen?

 3. nadere vraag over mail d.d 31 jan 2019

  Gevraagd op 07 februari 2019

  N.av.de mail van G.Gosselink op 31 jan.2019betreffende onkosten autorep.met het antwoord van Michiel Cleasen ben ik teruggegaan naar de garage. Na een week wachten ben ik teruggegaan voor het antwoord. Als antwoord kreeg ik dat er 0 euro vergoed wordt. De garantie van 5 jaar is voorbij en dus heb ik geen recht op vergoeding. Ik heb nogmaals op het antwoord van de ANWB gewezen,maar  daar hadden ze niets te maken. 5 jaar garantie is 5 jaar. Als ik wat wil moet ik volgens hen Hyunday  nederland aansprakelijk stellen,maar de kans op vergoeding is volgens de garage praktich 0 procent. Daarop was mijn antwoord dat ik niets met Hyunday nederland te maken heb maar met hen als verkoper en reparateur en zij dus aansprakelijk zijn en het moeten regelen. Op mijn antwoord dat ik het dan bij de Geschillencommisie voertuigen voorleg was het antwoord dat ik daar 0 procent kans maak. Wat is volgens jullie de kans op een gunstige beoordeling bij de geschillencommisie. P.s:aan eind van het gesprek en na intern overleg met afd.chef bood men mij aan uit coulange? de arbeidskosten terug te betalen,waarmee ik het niet eens ben en zij het aanbod meteen weer introkken.

 4. Olie niveau te hoog na grote beurt

  Gevraagd op 05 februari 2019

  Mijn vraag gaat over een te hoog olie niveau na een grote beurt bij een merk dealer. Bij het ophalen van een net aangekochte auto heb ik samen met de verkoper het olie niveau gecheckt. Ik zag dat het niveau te hoog was; ongeveer het verschil tussen max en min, maar dat dan boven het max niveau. De verkoper gaf aan dat het niveau zou zakken tijdens het rijden omdat het filter zich nog zou vullen etc. Omdat ik direct op vakantie ging met de auto heb ik na de eerste rit van 500 kilometer, na een rustpauze van 30 minuten, het niveau weer bekeken. Het niveau was nog ongeveer hetzelfde, dus ruim boven de max. Ik begrijp dat het niet goed is en dat door bijvoorbeeld een te hoge druk schade kan ontstaan. Mijn vraag en bijkomende angst, hoe schadelijk is dit voor de motor en gaat dit (in de toekomst) de oorzaak zijn van gevolg schade? Het gaat om een Hyundai en ik ben net terug van vakantie, maar wil eerst informatie verzamelen voordat ik contact opneem met de dealer.

 5. Benzinepomp vervangen Hyundai Matrix

  Gevraagd op 15 januari 2019

  Bij een BOVAGgarage heeft men de benzinepomp van mijn Hyundai Matrix vervangen door een tweedehands pomp, omdat men dacht dat de pomp stuk was. Dat was niet het geval. Nu stinkt de au...

 6. Hyundai I20 autoradio geheugen

  Gevraagd op 15 januari 2019

  Sinds enkele weken staat de Hyundai I20 (bj 2010) langere tijd stil. Nu komen we erachter dat de autoradio plots zijn geheugen verliest waardoor na het starten van de motor de radio h...

 7. Kiezen van sneeuwketting

  Gevraagd op 02 januari 2019

  Ik heb een Hyundai IX 35 2014, twee wielen aangedreven met bandenmaat 215/70 r16. Ik wil sneeuwkettingen bestellen en ik krijg twee mogelijkheden. 

 8. Ik heb een Hyundai Matrix 2008 (Benzine) met kenteken 64-ZP-TH, als ik een Connected bestel. Wat kan deze voor mijn auto uitlezen?

  Gevraagd op 28 december 2018

  Ik heb een Hyundai Matrix 2008 (Benzine) met kenteken 64-ZP-TH, als ik een Connected besteld wat kan deze voor mijn auto uitlezen.

 9. Heeft de Hyundai Santa Fe model 2006-2010 een tweede distributieriem nodig?

  Gevraagd op 26 december 2018

  Heeft de Hyundai Santa Fe model 2006-2010 een tweede distributieriem nodig? Dus na de eerste ook nog een tweede?

 10. Waarom worden de Niro en kona gezien als SUV's

  Gevraagd op 13 december 2018

  Zolang als de ANWB autotesters Buma en Wisse dit soort hopeloos onpraktische ,veel en veel te dure boodschappenautootjes als Crossover/ SUV's benoemen kan ik de rest van hun testen ni...