Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

62 expert vragen

 1. Verbruikt zeer licht koelvloeistof

  Gevraagd op 03 april 2019

  Mijn auto verbruikt zeer licht koelvloeistof. Op 2500 km verbruikt hij ca. 50 ml koelvloeistof. Is dit normaal? Kan zo niet ergens een lekkage ontdekken. Gaat om een honda Civic 1.8 uit 2008.

 2. Autoverlichting

  Gevraagd op 29 maart 2019

  Voor mijn Honda Jazz mijn garage adviseert blauwe lichten. Geven die echt beter licht?

 3. Honda 2.0 i-MMD Hybrid

  Gevraagd op 23 maart 2019

  Heeft u van deze nieuwe auto al een test rapport (i.v.m. aankoop)of anders wellicht een eerste idee? Rijdt, volgens zeggen, tot 130 km/uur geheel elektrisch.

 4. Welke tweedehands auto met automaat?

  Gevraagd op 19 maart 2019

  Ik ben op zoek naar een betrouwbare 2e hands B-klasse auto met automaat. Met de occasiontests heb ik mijn keuze beperkt tot de Fiat Punto, Honda Jazz, Kia Rio, Suzuki Swift en VW Polo. Helaas kom weinig tegen over de kwaliteit van de automaten. Zouden jullie mij advies kunnen geven welke automaat goed functioneert en weinig problemen geeft als de auto ongeveer 10 jaar oud is?

 5. Budgetvriendelijke gezinsauto

  Gevraagd op 05 maart 2019

  Ik ben op zoek naar een tweedehands gezinsauto (5 deurs), waar 4 personen in passen en met een kofferbak van minimaal 300 liter. Ik rijd 13000-14000 km per jaar. Mijn budget voor de aankoop is maximaal 11000 euro. Ik vind het belangrijk dat de maandelijkse lasten (belasting, brandstof, onderhoud) zo laag mogelijk zijn, en als het even kan het milieu gespaard wordt. Daarmee kom ik denk ik uit op een hybride. Welke auto(s) zou u mij kunnen aanraden? Alvast hartelijk dank!

 6. Drie volwaardige stoelen tweede zitrij

  Gevraagd op 17 februari 2019

  Na bijna 450.000 km beginnen bij de huidige auto (Saab 9-3 estate) de ouderdommankementjes met de bijbehorende hogere reparatiekosten te komen. daarom op zoek naar een andere auto. We zijn een samengesteld gezin met drie jong volwassen kinderen die graag nog meegaan naar familiebezoek en op vakantie (naar buitenland). Daarom op zoek naar een auto met drie echte stoelen op de tweede zitrij. Zelf las ik hier veel goede dingen over de Toyota Verso maar was benieuwd welke modellen nog meer dit hebben en daarbij betrouwbaar zijn. Ik heb over de VW Touran, Opel Zafira en Citroen C4 wisselende verhalen gehoord vandaar dat ik even jullie expertise nodig heb.

 7. Lang stilzetten hybride auto

  Gevraagd op 31 januari 2019

  Ik heb sinds 2006 een Honda Civic Hybrid met een 158 volt nikkel-Metaalhydride accu. Ik ben voornemens om die auto bij mijn huis in Spanje te zetten waarbij hij ook langere tijd achtereen (6 tot 9 maanden) ongebruikt op het vliegveld van Alicante geparkeerd zal staan. Heeft dit lange ongebruikt staan gevolgen voor de kwaliteit en levensduur van de IMA Accu? Ik hoor hier wisselende berichten over, maar het kan toch niet zo zijn dat elektrische of hybride auto’s niet bruikbaar zouden zijn voor dit doel (langere tijd parkeren ?).

 8. Constant storingen Honda CR-V

  Gevraagd op 31 december 2018

  Mijn Honda CR-V 1.6 Diesel Executive automaat van september 2015 vertoont vanaf begin 2018 de ene storing na de andere. Ben inmiddels drie keer weggesleept , tot in Frankrijk aan toe ...

 9. Mijn Honda CRV maakt piepend geluid bij het rijden. De garage geeft aan dat het de koppelingsplaten zijn. Zelf denk ik de remklauwen.

  Gevraagd op 24 december 2018

  De garage vindt dat de koppelingsplaten niet vervangen hoeven te worden maar ik vertrouw het piepende geluid niet. Zijn het de koppelingsplaten of de remklauwen die vastzitten. Kan ik...

 10. Honda jazz comfort

  Gevraagd op 12 december 2018

  Ik zou graag een Honda jazz kopen. Is dat een verstandig besluit? Hebben jullie meer informatie of advies voor mij?