Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

145 expert vragen

 1. Parkeren plek laadpaal zonder wit kruis

  Gevraagd op 13 augustus 2019

  Een bon van handhaving met feitnr. R397ea. Recent is er een laadpaal geplaatst: 1 parkeerplek is duidelijk gemarkeerd met wit kruis op de grond het andere vak is niet gemarkeerd. Omdat we totaal geen idee hadden dat ook deze (ongemarkeerde) plek kennelijk bedoeld is als oplaadplek zijn we daar gaan staan zoals eigenlijk al 26 jaar deden. Nu dus een aankondiging voor boete van €95. In hoeverre is deze onduidelijke situatie daadwerkelijk een strafbaar feit. 

 2. Boete uit Bologna, Italië

  Gevraagd op 08 augustus 2019

  Ik heb 2 boetes gehad van 199,11 euro. Date of the violation is 9/10/2017. Ben nooit op die datum in Bologna geweest wel in augustus dit jaar. Boete is verzonden vanaf postbus 7189, 3109 AA Schiedam. Nooit eerder aanmaning gehad maar er staat dat ik op 6/6/2018.

 3. Alcohol

  Gevraagd op 03 augustus 2019

  Mijn zoon is 2 weken geleden aangehouden in Duitsland met alcohol in het spel. Hij heeft 1.1 promille geblazen. Op het politiebureau heb ik 450 euro borg betaald. Ze hebben zijn rijbewijs daar achter gehouden en ons vertelt dat het binnen 5 dagen terug gestuurd zou worden. Tot op heden hebben we nog het rijbewijs of enig ander nieuws gekregen. Wat is de procedure?

 4. Parkeerboete Duitsland

  Gevraagd op 27 juli 2019

  Ik heb in juni een digitale parkeerboete onder mijn ruitenwisser gevonden in Duitsland. Wanneer zou ik die moeten ontvangen? Wat als ik helemaal geen boete ontvang? Laatst een programma gezien op tv dat je ook een incassobureau op je dak kunt krijgen als je de boete nooit ontvangen hebt.

 5. Verkeersboete Spanje

  Gevraagd op 22 juli 2019

  Ik heb in mei een verkeersboete gekregen voor iets te hard rijden. Dit was in Spanje. Uit de brief van het spaanse ministerio del interior kan ik niet opmaken hoe dit te betalen. Ook de website is compleet in het spaans. Hebt u enig idee of kan ik beter bellen met het ministerie in Spanje?

 6. Tweede aanmaning CJIB

  Gevraagd op 01 juli 2019

  Kan ik bezwaar maken tegen een tweede aanmaning ik geen boetes op mijn adres ontvangen en het gaat om twee boetes totale verhoging €106,-

 7. Snelheidsovertreding in Zweden

  Gevraagd op 12 juni 2019

  Wat gebeurt er als je een snelheidsovertreding begaat in Zweden? Wordt dat afgehandeld via justitie in Nederland? Ik ben geflitst door een kastje pal achter een 70 km-bord. Voor zoiets word je in Nederland vrijgesproken. Bestaat er ook zo'n arrest in Zweden?

 8. Onterechte bekeuring in Litouwen

  Gevraagd op 05 juni 2019

  Bekeuring in Litouwen ,nooit geweest. Foto is donker niet duidelijk wel onze nummers. Wat moeten we doen en gebruikt iemand ons nr bord hoe voorkom ik meerdere bekeuringen?

 9. Doorrijden na ongeval in Duitsland

  Gevraagd op 04 juni 2019

  Onlangs ben ik in Duitsland betrokken geweest bij een ongeval waar ik zelf geen weet van heb gehad en dus ben doorgereden. Een duitse automobilist moest voor mij sterk afremmen omdat ik tijdens het invoegen naar rechts niet goed in mijn spiegels heb gekeken. De duitse automobilist heeft daardoor de trottoirrand geraakt en schade opgelopen. Ik heb de duitse automobilist alleen horen toeteren en heb daarbij niet kunnen zien dat hij de stoeprand raakte. Mijn kenteken is kennelijk genoteerd en nu heb ik een pittige duitse brief ontvangen van de duitse politie. In die brief werd mij gevraagd om te bevestigen dat ik op dat moment de eigenaar en bestuurder was van het voertuig dat de situatie heeft veroorzaakt. Dit heb ik inmiddels bevestigd zonder schuld te bekennen. Verder wordt er op aangedrongen om een advocaat in te schakelen want er gaat een rechtszaak volgen. Heeft u voor mij een soort stappenplan waarmee ik rekening kan houden?

 10. Boetes voor snelheidsovertredingen

  Gevraagd op 01 juni 2019

  Ik zocht voor informatie over 'Boetes voor snelheidsovertredingen'. Op jullie site staat een tabel met snelheden en boete tarieven. Maar weet ik het niet waarom op de snelweg is geen correctie op snelheidsovertredingen? Ik heb meer specifiek tabellen gevonden en daar staat ook dat bij sommige gevallen op snelweg zijn weer metercorrectie gecalculeerd.