Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

113 expert vragen

 1. Heupgordel veilig genoeg?

  Gevraagd op 13 juli 2020

  Is een heupgordel werkelijk veilig genoeg? Naar mijn gevoel niet. Kan ik de heupgordel veiliger maken voor een zevenjarige?

 2. Heupgordel en kinderstoeltje

  Gevraagd op 9 juli 2020

  Twee 3-puntsgordels en een heupgordel. 2 kids zijn 7, een 3. Stoeltje voor de 3-jarige met heupgordel aan de achterbank vastmaken? Of de 7-jarige in de heupgordel?

 3. Autostoeltjestest Isofix

  Gevraagd op 12 juni 2020

  Ik begreep van de site dat autostoeltjes met isofix altijd veiliger zijn dan los in de gordel. Toch zie ik bij de testresultaten, van ANWB en anderen, dat meerdere merken stoeltjes als los stoeltje beter uit de test komen dan met isofix. Waar komt dit verschil vandaan en welke info is juist?

 4. Gordels

  Gevraagd op 13 mei 2020

  Ik heb een oldtimer uit 1968. Er is geen gordelplicht en standaard is de auto niet voorzien van gordels op de achterbank. Door een erkend bedrijf zijn 3 heupgordels ingebouwd op de achterbank. Technisch was het niet mogelijk om 3 punt gordels in te bouwen. Mijn zoons van 2 en 3 jaar wil ik vervoeren op de achterbank. Welke eis stelt de wetgever? In de heupgordel of met aanvullende middelen?

 5. Welke tweedehandse MPVs zijn het beste?

  Gevraagd op 9 mei 2020

  We zoeken een betrouwbare MPV waarbij de kinderen alle drie naast elkaar kunnen zitten in autostoeltjes. Ons budget ligt rond de 4000-5000 euro. Wij rijden circa 15.000 kilometer per jaar. We willen een benzine auto. Een 5 of 7 persoons MPV is goed. Hopelijk kan je ons hiermee helpen.

 6. 3 kinderstoelen achterin

  Gevraagd op 5 maart 2020

  Welke auto’s zijn geschikt voor 3 kinderstoeltjes achterin.

 7. Autostoeltje

  Gevraagd op 3 maart 2020

  Wij hebben een nieuw autostoeltje voor onze zoon van 11 maanden. Nu hebben wij een stoeltje volgens de R44 richtlijnen en ik ben er inmiddels achter gekomen dat mijn zoontje officieel pas met 13 kilo in de gebruikelijke rijrichting vervoerd mag worden. Hij is nog geen 13 kilo en dus heeft mijn vriend het stoeltje geprobeerd achterstevoren te plaatsen. Echter door de veiligheidsriemen is het niet mogelijk om het stoeltje in normale en veilige houding achterstevoren te plaatsen in deze auto. Hoe kunnen wij dit oplossen.

 8. 3 autostoeltjes op de achterbank,1 met isofix en 2 met gordel

  Gevraagd op 5 februari 2020

  Ik heb een tweeling van bijna 6. Ze hebben in de auto een maxi-cosi rodifix stoeltje. Deze zit vast met een isofix systeem. Hierbij zitten ze verder vast met de driepunts gordel. In de zomervakantie wil ik graag samen met een vriendin en haar dochtertje op vakantie. Dit betekend 3 kinderen op de achterbank.

 9. Heupgordel oldtimer autostoeltje

  Gevraagd op 12 december 2019

  Ik heb een VW Kever (1966). Ik kan achterin alleen heupgordels bevestigen. Zijn er autostoeltjes die je vast mag zetten met een heupgordel?

 10. Is een winterjas in de auto gevaarlijk?

  Gevraagd op 10 december 2019

  Mijn vriendin vindt het gevaarlijk voor ons kind om met een winterjas aan in een autostoeltje te zitten. Ze toonde een filmpje en een artikel. Klopt dit?