Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

100 expert vragen

 1. Kinderzitjes in Opel Zafira Tourer

  Gevraagd op 01 augustus 2019

  I.v.m. de verwachting van ons derde kindje zijn wij op zoek naar een auto waar op de achterbank 3 kinderzitjes kunnen worden geplaatst. De Opel Zafira Tourer van omstreeks 2012 is hierbij onze favoriet, echter kwam ik erachter dat in de handleiding van de betreffende auto staat aangegeven dat op de middelste zitplaats van de tweede zitrij het niet is toegestaan om een kinderveiligheidssysteem te plaatsen.

 2. Denemarken kind in de auto

  Gevraagd op 19 juli 2019

  Mag een kind van 5, 1.07m en 22 kilo voorin in de auto zitten. En mag dat ook in Duitsland en moet de airbag dan aan of uit?

 3. Merk/type autostoel veilig?

  Gevraagd op 17 juli 2019

  Wij zoeken een veilige en betaalbare (we hebben er voor onze tweeling direct 2 nodig...) autostoel in de categorie 9-36 kg. We hebben nu een Babygo Sira (EAN: 4260332052924) op het oog. Maar die zie ik niet in jullie testresultaten terug komen (kijk ik er over heen?). Ook niet een vergelijkbare stoel van datzelfde merk - een voor mij ook onbekend merk overigens? Kunt u iets zeggen over de veiligheid van deze stoel?

 4. Zitverhoger voldoende voor kind van 3 jaar in Spanje

  Gevraagd op 08 juli 2019

  Is een zitverhoger voldoende in een huurauto voor een kind van 3 jaar in Spanje. Dit i.p.v. een autostoeltje?

 5. Kinderzitje

  Gevraagd op 03 juli 2019

  Ik ga binnenkort met m'n gezin op vakantie met de auto naar Turkije. Wij gaan rijden via Duitsland, Oostenrijk, Kroatië, Slovenië, Bulgarije, Turkije. Is het toegestaan in de landen waar wij langsrijden om voor m'n zoon van 4 jaar een zitverhoger te gebruiken ipv een kinderzitje.

 6. Autostoeltje kind

  Gevraagd op 28 juni 2019

  Ik zoek een stoeltje voor mijn kind ( 15 maanden). Nu staat de autostoel in mijn auto ( Viano) al achterwaarts gericht. Kan ik nu het beste een voorwaarts gericht autostoeltje kopen, of zijn de krachten die op het stoeltje werken dan anders dan getest?

 7. Autostoel kinderen frankrijk

  Gevraagd op 26 juni 2019

  Ik zag dat er in frankrijk regels zijn omtrent het vervoeren van kinderen in een autostoel. (kinderen onder de 10 jaar in een geschikte autostoel) alle autostoelen en zitverhogers in NL gaan tot 36 kg. onze zoon is 8 jaar 140 lang en +/- 40 a 42 kg. hoe moet ik hem in frankrijk vervoeren?

 8. Veiligheid kinderzitje

  Gevraagd op 24 juni 2019

  Zelf heb ik voor mijn 2 kinderen (geboren in 2001 en 2005) kinderzitjes gebruikt. Ik overweeg deze nu te koop aan te bieden. In mijn geval 1exemplaar geschikt voor 9 maanden tot 4 jaar en 1 exemplaar van 4 tot 12 jaar. Maar ik vraag me af of ze nu nog voldoende veiligheid kunnen bieden als door de ouderdom van het zitje het materiaal dat de klap moet opvangen minder van kwaliteit en dus ook minder veilig geworden is. Verder waren de veiligheidsnormen op het moment van de aanschaf misschien anders dan de huidige en voldoen ze daar misschien niet meer aan. Kunnen deze zitjes nog als veilig beschouwd worden? Is het mogelijk dat deze nog aan de huidige veiligheidsnormen voldoen? Het gaat om de Römer KING Quickfix en de Römer Kid.

 9. Verschil ADAC Kindersitze-test en Zweedse Plus-test

  Gevraagd op 21 juni 2019

  Ik heb tot nu toe de Besafe Izi Plus gevonden en de Axkid Minikid 2.0., helaas geen van beide getest via jullie. Mijn vraag is a) of jullie meer aandacht willen besteden aan zitjes waarin je tot 25 kg achterwaarts kan vervoeren en b) wat het verschil is tussen de testen van jullie/de ADAC enerzijds en de Zweedse Plus-test anderzijds. Dat laatste kan ik nml echt nergens op internet vinden, maar zou ik heel graag willen weten. Dank voor uw reactie!

 10. Vraag m.b.t . aantal kinderzitjes op achterbank

  Gevraagd op 05 juni 2019

  Op de volgende website kwam ik een PDF tegen met een beschrijving per auto hoeveel kinderzitjes in de auto passen. Voor een Volkwagen Passat is aangegeven dat 3 kan, echter onder voorwaarden. Nu vraag ik me af of het volgende past op de achterbank van een Volkswagen Passat station uit 2015. Dit is namelijk de auto die ik op het oog heb om aan te schaffen. - 1 kind van 6, 120 cm lang. Kind zit op een stoelverhoger met rugleuning - 1 kind van 4, 100 cm lang. Kind zit in een Maxi Cosi Tobi. Zal binnenkort denk ik wel naar een zitverhoger kunnen met rugleuning. - 1 baby in een Maxi Cosi.