Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Boete ondanks tolvignet in Oostenrijk

Vraag gesteld door op 28 augustus 2022

Wij hebben ondanks het aanschaffen van een autobahntolvignet (aangeschaft via ANWB) toch een boete van 120 euro ontvangen, ik heb hulp nodig bij het maken van een bezwaar. 

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert


Ondanks dat u voor de heen- en terugreis een tolvignet heeft aangeschaft, heeft u toch een boete van € 120,- ontvangen. Hiertegen wilt u bezwaar maken.

Wat vervelend dat u een boete heeft ontvangen. 
Uit de opgestuurde informatie blijkt dat het eerste door u gekochte vignet een ingangsdatum van 15 juli 2022 heeft. De overtreding zou zijn begaan op 15 juli 2022. Dit kunt u aantonen. 

Eisen

Een bijkomende eis is dat u het vignet op de juiste wijze aanbrengt op de voorruit. Er wordt gecontroleerd met behulp van camera's. Het vignet moet goed zichtbaar en volgens de regels worden aangebracht. Met plakband bevestigen is bijvoorbeeld niet toegestaan. Bij motorvoertuigen moet het vignet van binnenuit gezien linksboven of onder de achteruitkijkspiegel op de voorruit geplakt worden. Bovendien mogen op de voorruit maximaal twee Oostenrijkse tolvignetten zijn aangebracht. Oude vignetten moeten verwijderd worden. 

Bezwaar

Het heeft alleen zin om bezwaar te maken als aan deze eisen is voldaan. 
Eén van onze leden heeft onlangs ook een boete gekregen en is hiertegen in bezwaar gegaan. Hij ontving een foto van de voorruit, waaruit bleek dat de vignetten niet goed bevestigd ( geplakt) waren. Ondanks dat hij een vignet had, moest hij de boete toch betalen. 
Heeft u de vignetten op de juiste wijze op de voorruit geplakt dan heeft het zin om bezwaar te maken. Er kan namelijk ook sprake zijn van een vergissing. Stuur dan een scan van de bon van de vignetten + een foto van de voorruit  mee in de mail naar info@asfinag.at. U kunt uw bezwaar indienen in de duitse of engelse taal, en vermeld ook het factuurnummer en het kenteken van uw auto.

Termijn

Let op de betalingstermijn omdat het geld binnen 4 weken binnen moet zijn. De verwerking kan namelijk enkele dagen duren.
Bij niet betaling kunnen de kosten fors hoger zijn dan het nu gevorderde bedrag. 

Op onze website vindt u meer informatie over tol in Oostenrijk.