Hardnekkige lekkage regenwater Toyota Aygo kofferbak

Vraag gesteld door A. Schipper op 02 augustus 2021

Ik heb langere tijd lekkage regenwater in de kofferbak van mijn Toyota Aygo uit 2013. Ik ben inmiddels 6x bij 2 garages geweest om het probleem op te lossen. Ik ben nu bij de dealer. Het lukt nog steeds niet. Lekkage zie ik aan de rechter en linkerkant aan de achterlichtzijde in de hoek bij de achterlichten. Bekleding wordt dus in de hoekjes nat. De hoedenplank niet. Inmiddels de volgende reparaties uitgevoerd: 2x deurrubber rechterzijde vervangen (had eerst lekkage voetenbank rechtsachter passagierszijde, antenne vastgelijmd, achterlichten en remlicht gekit. Bumper eraf gehaald ook. Ik had tussendoor ook APK met enige punt lampen vervangen. Heeft er iemand een helder idee wat de oplossing is? Ik sluit niet uit dat er niet goed gekit is.

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

 

U heeft last van waterlekkage in de kofferbak van uw Toyota Aygo. 

Waterlekkage in een Aygo (en zijn tweelingbroers Citroën C1 en Peugeot 107) is een bekend verschijnsel. De dealers van de merken moeten wel bekend zijn met het probleem en de oplossing. Water kan naar binnen dringen via afdichtingen de portieren maar ook kan er lekkage langs achterlichten, de ventilatieroosters en het derde remlicht ontstaan.

Op het Peugeotforum staat informatie over het verhelpen van de storing. Vergeet niet om tevens het derde remlicht te demonteren en hierna goed af te dichten.