Experts - Auto

Zoek binnen 1937 vragen over Auto

1

Reactie

Privé lease via Albert Heijn, doen of niet?

Ik was gisteren op de Autorai en daar kreeg ik een AH-tasje met daarin info over privé lease van 2 Hyundai-modellen, af te sluiten bij Albert Heijn. De actie geldt een week en de prijzen lijken vrij scherp. Wat zijn de voor- en nadelen van een dergelijke constructie? En zijn er nog addertjes onder het gras?

privatelease huurkoop lease Hyundai Albert Heijn LeasePlan prive lease
Gevraagd op 24-04-2015

1

Reactie

Haarscheurtjes in autoband

Hoe ernstig / gevaarlijk zijn haarscheuren aan de zijkant van het loopvlak van autobanden ? Moet er onmiddellijk iets gebeuren ?

haarscheurtjes droogtescheurtjes band vervangen leeftijd klapband
Gevraagd op 24-04-2015

1

Reactie

zijn er tegenwoordig nog specifieke problemen met dsg bak en 1.2 TSI motor

wil een skoda fabia 1.2 TSI van i jaar kopen met dsg automaat.
hoorde dat er in verleden met beide wat problemen zijn geweest.
hoe is dat nu ?

aankoop techniek
Gevraagd op 16-04-2015

7

Reacties

Preventief vervangen van de distributieriem

Mijn Renault Megane is inmiddels 6 jaar oud en heeft nog weinig kilometers gereden. Ondanks dat begrijp ik inmiddels dat het vervangen van de distributieriem met eventueel de waterpomp een noodzakelijke vervanging is. Vanuit mijn dealer heb ik inmiddels een offerte ontvangen voor deze reparatie. Bij een andere garage (geen dealer) is deze reparatie circa 400,- euro goedkoper. Nu vraag ik mij af of deze reparatie toch beter bij de dealer dient te worden uitgevoerd of dat het alternatief bij de andere garage eveneens een goede optie kan zijn. Gaarne dus een goed advies gevraagd.

distributieriem
Gevraagd op 27-01-2015

Geen reacties

Kia Sportage: bandenmaat en caravan trekker?

2 vragen:
- wat heeft een bandenmaat van 235/55 R18 voor voor- of nadelen t.o.v. 225/ 60 R17?
- is het moeilijk om met de uitvoering met een 2 liter motor met automaat een caravan te trekken?

Gevraagd op 26-04-2015

Geen reacties

Mag ik mijn huidige reservoir rode koelvloeistof bijvullen met blauwe koelvloeistof?

Ik hoor tegenstrijdige antwoorden op deze vraag en wil hier graag uitsluitsel over van een deskundige. Ik heb een Opel Zafira uit 2002.

Gevraagd op 25-04-2015

Geen reacties

kan het ANWB online onderhoudsboekje worden geprint?

Als ik gebruik maak van het ANWB online onderhoudsboekje, wat kan ik dan de koper/garage overhandigen voor de onderhoudshistorie als ik mijn auto verkoop/inruil? Tot nu toe was dat namelijk het papieren onderhoudsboekje.

Gevraagd op 25-04-2015

Geen reacties

Hyundai i40 en lpg

Ivm hoge aantal kilometers hebben we geïnformeerd om onze i40 om te bouwen naar gas. De inbouwer zegt "geen enkel probleem". Hyundai daarentegen raadt het sterk af, omdat het een zware wissel op de motor trekt. Iedere beurt zouden de kleppen gesteld moeten worden a €450 per keer. Wat is hier de oorzaak van en hoe komen we er achter wie er gelijk heeft?

Gevraagd op 25-04-2015

Geen reacties

2e vraag over LPG

In reactie op een mening van Erik Jan de Jong van vrijdag 24 april nog een tweede vraag: Hyundai i10 of Chevrolet Spark, beiden 4 cylinder en 50.000 km op de teller: ik wil 1 van deze op LPG, kan ik van de Chevrolet Spark meer pech en kosten verwachten (de komende 7 jaren om ze op te rijden) dan een Hyundai i10 op LPG?
Graag verneem ik van u.

Gevraagd op 24-04-2015

1

Reactie

extreme slijtage aan koppeling en vliegwiel

Ik ben in het bezit van een Ford Mondeo met een 1.6 EcoBoost motor, op kenteken gezet november 2013.
Op weg naar een wintersportvakantie in Frankrijk gedurende 5 uur in een file moeten rijden, en vervolgens door slechte weersomstandigheden met sneeuwkettingen. Na circa 500 meter met sneeuwkettingen te hebben gereden kwam er een brandlucht vanonder de motorkap. De auto is afgesleept en naar een Franse garage gebracht. Enkele dagen later is door die garage gemeld dat er geen gebreken waren geconstateerd en dat ik gewoon verder kon rijden.
Terug in Nederland toch even bij mijn eigen dealer langs geweest. Die constateerde dat de koppeling, inclusief vliegwiel zodanig waren versleten/verbrand dat vervanging nodig was. Tevens was er speling aanwezig in het vliegwiel. Vervangingskosten ruim 1.700 Euro.
Ondanks dat er op dat moment met de auto nog geen 18.000 km was gereden en de garantieperiode niet was overschreden, is zowel door de dealer als door de klantenservice van Ford Nederland aangegeven dat deze schade niet valt onder de garantiebepalingen, maar te wijten zijn aan de extreme rijomstandigheden; dus aangemerkt moet worden als normale slijtage. Door de klantenservice van Ford Nederland wordt daarbij volledig uitgegaan van hetgeen door de dealer is aangegeven.
Mijn vraag is of de rijomstandigheden verantwoordelijk kunnen zijn voor een dergelijke extreme slijtage/verbranding? Volgens dealer was de speling in het vliegwiel het gevolg van de slijtage/verbranding. Maar zou dit niet juist de oorzaak geweest kunnen zijn?

koppeling vliegwiel slijtage verbrande file garantie
Gevraagd op 24-04-2015

Stel een vraag

Onderwerp: Auto

Experts is het vraag en antwoord platform waar ANWB-leden vragen kunnen stellen op het gebied van auto, motoren, kampeermiddelen en juridische info. Staat je vraag er nog niet bij? Dan kun je als ANWB-lid een nieuwe vraag stellen.

Stel een vraag
KL141297-003_AW_200x150.jpg.jpeg

Starten maar!

Alles voor jou en je auto. Van onderhoud en reparatie tot het behalen van je rijbewijs.

Bekijk alles
Autobijnaam_200x150.jpg

Win een 3D sleutelhanger!

BlauweHulk, SuperSloep, KingSizeKanarie. Creëer jouw auto bijnaam en win 'm als 3D sleutelhanger.

Doe mee!
Uitgelicht-Wandelschoenen.jpg

ANWB Wandelweken

Begin het wandelseizoen goed met een paar nieuwe wandelschoenen. Bestel nu en ontvang 3 gratis wandelroutes.

Bestel
met korting naar de keukenhof.jpg

De Keukenhof

Zoveel bloemen, kleuren en patronen: zoveel inspiratie, ideeën en tips voor thuis. Ontdek het mooiste lentepark ter wereld! Nu  2,50 korting

Bestel tickets