Onderhoud

Vraag gesteld door A. van Wagensveld op 27 november 2020

Onze VW(***) heeft op16-12-2019 een long life beurt gehad bij onze VW dealer. Nu bijna 4000km en een jaar later staat er in het display ,,inspectie in 19 dagen" Ik heb mijn dealer gebeld of dit een foutje is, Maar volgens zijn zeggen is dit een visuele controle +/-€150,=. Vind u dit ook niet snel en duur?. Is dit onderhoud ook nodig volgens VW maatstaven?

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Een jaar en 4.000 km ná de long life onderhoudsbeurt sommeert uw auto over 19 dagen een inspectie te laten uitvoeren.

Volkswagen meldt daar het volgende over: 
''De modellen vanaf 2014 kennen een interval waarbij de olie- en inspectieservice los worden uitgevoerd. De eerste onderhoudsbeurt vindt plaats bij twee jaar of maximaal 30.000 km waarbij olie- en inspectieservice worden uitgevoerd. Daarna zal de olieservice elke twee jaar of bij maximaal 30.000 km worden uitgevoerd en de inspectieservice elk jaar of bij maximaal 30.000 km. Daarnaast kan het voorkomen dat er slijtage van gevoelige delen vervangen moeten worden. De vervanging van bijvoorbeeld bougies, interieurfilter of een brandstoffilter is sterk afhankelijk van de kilometerstand en leeftijd van de auto. Bekijk de online werkplaatsplanner voor de actuele onderhoudstarieven''.

De vorige longlife servicebeurt heeft vorig jaar plaatsgevonden, dus is het op zich logisch dat een jaar later een inspectiebeurt wordt aangekondigd, overigens zónder frisse olie. Feitelijk is dat conform de onderhoudsvoorschriften van VW.