Naar artikel

Blue Boat Company Amsterdam Light Festival

Tot € 6,50 korting

Tijdens de twaalfde editie van het Amsterdam Light Festival neemt Blue Boat Company je mee naar de wereld van de verbeelding.

Blue Boat Company

Blue Boat Company wil de schoonheid van Amsterdam op een unieke manier delen met iedere bezoeker van de stad, ongeacht zijn of haar achtergrond. Dit gebeurt door het bieden van kwalitatief hoogstaande, originele producten, waarbij de “belevenis” aan boord en “plezier” centraal staan. 

Amsterdam Light festival

Voor Amsterdam Light Festival 2023-2024 zijn er kunstenaars gevraagd om na te denken over het effect van technologie en kunstmatige intelligentie (ook wel AI) op ons alledaagse leven. Hoe we communiceren, contact leggen en creëren, wordt allemaal beïnvloed door technologie en AI. Wat is de impact hiervan op ons menselijk zijn? Hoe verandert de samenleving en maatschappij door deze digitale evolutie? En waar liggen de grenzen? De verschillende perspectieven worden belicht tijdens Editie 12, met thema: LOADING… Revealing Art, AI and Tech.

De route bestaat uit meer dan twintig lichtkunstwerken van internationale kunstenaars. Van gerenommeerde namen tot verrassende nieuwkomers en alles wat daartussenin zit. Een diverse selectie dus. We gaan dieper in op onze relatie met personal tech, de mobiele telefoon voorop – we kunnen niet meer zonder, maar soms wil je dat ding in de gracht smijten. Ook onderwerpen als zwermintelligentie, zelflerende algoritmes, gezichtsherkenning en motion-capture passeren de revue.

Editie 12 is een vertaling van, of commentaar op die alomvattende en overal aanwezige technologie waar we zo op vertrouwen, die zo onlosmakelijk is verbonden met ons dagelijks leven. Wat er komen gaat? Dat is Loading…

Aanvullende ticketinformatie

 • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
 • Kinderen t/m 3 jaar mogen gratis mee. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen.
 • Je kunt de ANWB tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee
 • Opstap locatie: Stadhouderskade 501 (tegenover het Hard Rock Cafe)
 • Met audiogids in het Engels en Nederlands.
 • De rondvaart duurt ongeveer 90 minuten.
 • Na het boeken van je cruise via de gegeven promocode, is het niet meer mogelijk de cruise te annuleren. Indien je jouw afvaartdatum of -tijdslot wil wijzigen, kan dit door contact op te nemen met onze reserveringsafdeling via 020 679 1370 of via reservations@bueboat.nl
 • De boten van Blue Boat Company zijn verwarmd.
 • Een deel van de boten van Blue Boat Company zijn toegankelijk voor mindervaliden. Neem een dag voor je geboekte datum contact op met Blue Boat Company, zodat zij je kunnen informeren over de tijden dat de rolstoeltoegankelijke boten vertrekken.
 • Met uitzondering van hulphonden, zijn honden aan boord niet toegestaan.
 • Er is geen parkeergelegenheid op locatie. Je kan betaald parkeren bij parkeergarage Byzantium. Klik hier voor de website van parkeergarage Byzantium.
 • Check de ANWB Routeplanner om je route naar Blue Boat Company Amsterdam Light Festival te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Let op: de tickets zijn uitsluitend via deze website te verkrijgen en niet in de ANWB-winkels.