Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Afrekenen in een restaurant met je creditcard

Betaal de rekening met je creditcard

Heb jij al een creditcard? Maak gebruik van het wereldwijde betaalgemak en ga overal op de wereld uit eten zonder je druk te hoeven maken over de valuta.

Wereldwijd zorgeloos betalen in restaurants

Met je pinpas kun je helaas niet overal betalen. Gelukkig kun jij met je ANWB Visa Card wereldwijd afrekenen in restaurants. De Visa Card wordt namelijk bijna overal ter wereld geaccepteerd. Hierdoor hoef jij je nooit zorgen te maken in het buitenland. Ook buiten Europa betaal je zonder problemen de rekening van het restaurant.

Je betaalt altijd in de juiste valuta

Als je de rekening van je etentje in het buitenland met je creditcard betaalt, dan hoef jij je ook geen zorgen te maken over de juiste valuta. Als je contant wilt betalen, heb je cash nodig in de juiste valuta. En stel dat je wel met pin kunt betalen, zit je nog met valutakoersen. Betaal met je creditcard, dan betaal je in de gehanteerde valuta zonder dat er verrekend wordt in de valutakoers.

Nu betalen, later de kosten

Het grote voordeel van betalen met je creditcard is natuurlijk, dat je pas later echt de kosten hebt. Je rekent namelijk gewoon af met gebruik van het krediet op je creditcard. Hierdoor houd je meer geld over tijdens je vakantie voor andere dingen.

Tip: Betaal je binnen 21 dagen het volledige bedrag terug, dit is kosteloos. Betaal je niet terug, dan wordt na een maand je Card geblokkeerd. Je komt dus niet onverwachts voor extra kosten te staan.