Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Nieuwe ANWB-fietsroute 'Rondje Groen Amstelland' geopend

Burgemeester Langenacker van de gemeente Ouder-Amstel heeft op 20 oktober de nieuwe ANWB-fietsroute ‘rondje Groen Amstelland’ geopend. Dat deed zij door samen met enkele vertegenwoordigers van de ‘Groene Stelling van Amsterdam’ een deel van de route te fietsen.

De fietsroute is gemaakt door de ANWB en Boeren van Amstel en is een eerste resultaat van de samenwerking binnen de ‘Groene Stelling’. Eén van de doelen van dit project is om het gebied binnen de voormalige Stelling van Amsterdam toegankelijker en aantrekkelijker te maken voor bewoners en bezoekers.

Weidevogelgebieden

Je komt via deze fietsroute door de Amstelscheg, een prachtig groen- en weidegebied onder Amsterdam, door de gemeenten Amstelveen en Ouder-Amstel. Als fietser kun je genieten van één van de meest mooie weidevogelgebieden van Nederland. Je fietst door de Bovenkerkerpolder met de weidevogelboulevard en de Ronde Hoep met het weidevogelreservaat. En als je wilt kun je een uitstapje maken naar het Landje van Geijsel of één van de twee forten van de voormalige Stelling van Amsterdam.

Bekijk de fietsroute 

Zie ook

1 Amstelveen - Aandacht voor 'rondje Groen Amstelland'