Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

De Wegenwacht Legt Uit

In elke aflevering handige tips, bijvoorbeeld hoe je kleine krasjes in de lak herstelt of wat je moet doen als je stuur trilt.

Bekijk de serie 

De Wegenwacht Legt Uit

In de Wegenwacht Legt Uit geeft onze Wegenwacht Robert je tips over je auto.

Wegenwacht Robert legt je uit hoe het komt dat je stuur trilt en wat je er dan aan kan doen. Krasjes in de laklaag van je auto? Robert laat zien hoe je die herstelt.

Maar ook andere onderwerpen komen aan bod,  zoals hoe je de koplampen van je auto weer helder laat schijnen, hoe je een kinderzitje op de juiste manier in de auto installeert, wat je moet doen als je auto vloeistoffen lekt en nog veel meer.

Bekijk de serie

De oorzaken van een trillend stuur

Wat kan de oorzaak zijn van een trillend stuur en hoe los je dat eventueel op?

Dynamo problemen herkennen en voorkomen

Problemen met de dynamo, multiriem of v-snaar komen veel voor. De dynamo drijft de accu aan en als die het niet meer doet kan je auto uiteindelijk uitvallen. Wegenwacht Robert legt uit wat de verschillende oorzaken zijn.

Hoe gebruik je startkabels?

Je hebt een rode en een zwarte kabel, maar welke moet waar? Ook heeft een dieselauto meer stroom nodig dan een benzineauto. Hoe los je dat op? Wegenwacht Robert legt het je allemaal weer haarfijn uit!

Een kras van je auto verwijderen

Hoe kun je een kras op je auto verwijderen? Ten eerste is het belangrijk om te weten uit welke lagen lak je auto bestaat.

Zo werken remmen

Hoe werkt het remsysteem van de auto? Het remsysteem bestaat onder andere uit een hoofdremcilinder, remvloeistof, de remblokken en remschijven. Wegenwacht Robert legt je alles uit over deze onderdelen.

Kinderzitje in de auto monteren

Kinderen moeten tot een lengte van 1.35m in een kinderzitje zitten. Maar hoe kun je een kinderzitje goed monteren en is je kind dan wel veilig? Wegenwacht Robert laat je zien hoe je dit veilig kunt doen en welk kinderzitje je nodig hebt voor jouw kind.

Koplampen polijsten

Soms worden kunststof koplampen dof na een paar jaar. Om ze weer helder te krijgen kun je de koplampen polijsten. Wegenwacht Robert legt uit hoe.

Wat kan vloeistof onder je auto betekenen?

Het komt wel eens voor dat je een plasje water of andere vloeistof onder je auto hebt liggen, zonder dat je weet waar dit vandaan komt. Wegenwacht Robert legt je uit wat de oorzaak zou kunnen zijn.

De EGR-klep

Heb jij een stotterende motor? Het kan zijn dat de EGR-klep niet goed meer werkt! Wat een EGR-klep is en wat het precies doet legt Wegenwacht Robert je allemaal uit in deze aflevering.

Koplampen vervangen

In een auto zitten verschillende lampen, zoals het dimlicht, stadslicht, mistlampen en knipperlichten. Als een lamp niet werkt heb je kans op een boete. Wegenwacht Robert legt uit hoe je ze vervangt.

2,75per maand
Voorkom onnodige pech met Smart Driver 

Met Smart Driver heb je meer kennis en controle over je auto. Alles in één overzichtelijke app en de beste pechhulp altijd dichtbij.

Wegenwacht Service uitbreiden 

Al Wegenwacht lid? Breid je Wegenwacht pakket eenvoudig uit voor nog meer gemoedsrust en dekking.

Nu25%korting
Korting voor jongeren op Wegenwacht 

Ben je tussen de 18 en 24 jaar? Dan krijg je korting op Wegenwacht ® Service.