Veilig van Huis apparatuur

Altijd zicht op je huis met camera en sensoren

Het ANWB Veilig van Huis pakket bestaat uit slimme beveilingsapparatuur waarmee jij je huis op afstand in de gaten kunt houden. Bekijk hier wat de kenmerken van de apparaten zijn.

Camera

 

 • Bekijk live beelden van je huis
 • Full HD (1080p) met 8x zoom met verbinding via Wifi
 • Nachtvisie en 2 way audio
 • Bewegingsdetectie (instelbare gevoeligheid tegen valse meldingen)
 • Geluidsdetectie (ook van rookmelders)
 • Bediening en meldingen via de app

Hoe werkt het?

Met de beveiligingscamera houd je 24/7 via de Veilig van Huis app op je telefoon je woning in de gaten. Als het alarm is ingeschakeld, krijg je in de app een melding als er beweging of geluid wordt ontdekt. In dit geval worden ook clipjes van ongeveer 12 seconden opgenomen die je later terug kunt kijken. Je kan zelf instellen hoe gevoelig je camera is voor geluid of beweging.

Haal meer uit je camera met ANWB Boost

Met ANWB Boost profiteer je voor € 2,99 per maand van extra functionaliteiten voor de ANWB Beveiligingscamera. Je kunt langere clips opslaan, bewegingszones instellen en het alarm op vaste tijden in- en uitschakelen. Je voegt de Boost functionaliteit eenvoudig toe via de Veilig van Huis app.

Contactsensoren

 

 

 • Detecteert open ramen of deuren
 • De twee losse delen kunnen tot 2 cm uit elkaar staan
 • Klein model
 • Meldingen via de app

Hoe werkt het?

Dankzij de deur- en raamsensoren* kun je per ruimte zien of ramen en deuren open of gesloten zijn. Je krijgt een melding zodra een deur of raam opent of sluit. Deze sensor is geschikt voor alle binnenruimtes en zijn bijvoorbeeld ook te gebruiken voor de voorraadkast of koekjestrommel.

Bewegingssensoren

 

 • Detecteert beweging in je woning
 • Bereik van 150 graden tot 10 meter
 • Kleinste en meest geavanceerd Z-wave product
 • Draadloos
 • Meldingen via de app
   

Hoe werkt het?

Deze sensor* registreert beweging in je woning. Als je het alarm hebt ingeschakeld, krijg je direct een melding via je app. Ook kun je direct via de camera kijken wat er thuis aan de hand is.

* Houd er rekening mee dat de beweging- en contactsensoren knoopcel batterijen gebruiken en deze daarom buiten het bereik van kinderen moeten worden geplaatst.

Watermelder

 

 • Neemt lekkage vroegtijdig waar
 • Geeft een luid signaal bij lekkage
 • Houdt ook temperatuur en luchtvochtigheid bij
 • Klein model
 • Meldingen via de app

Hoe werkt het?

Je ontdekt beginnende lekkage al in een vroegtijdig stadium met de watermelders. Zodra er water wordt ontdekt, ontvang je een melding in de app en maakt de sensor een piepend geluid. Ook als het alarm niet is ingeschakeld. Houd ook de temperatuur en luchtvochtigheid van ruimtes in de gaten met deze sensoren. De gevoeligheid hiervan kun je zelf instellen. De watermelder past zonder op te vallen eenvoudig in een gootsteenkastje of onder een (af)wasmachine.

Meldingen via de app

Het ANWB Veilig van Huis Pakket is uitgerust met een app. De camera en sensoren zijn verbonden via deze app. Zo krijg je een melding, bijvoorbeeld bij inbraak of waterschade.

Installeer de apparaten gemakkelijk zelf

De apparaten zijn eenvoudig zelf te installeren. In de handleiding staat beschreven hoe je dit zelf kunt doen.

Extra camera's en sensoren bestellen

Je ontvangt een standaard set met apparatuur die je van ons huurt. Wil je de set graag uitbreiden? Via de app kun je extra camera’s en sensoren kopen.

Veelgestelde vragen

Voor het smart beveiligingspakket betaal je een vast bedrag per maand. Daarnaast krijg je 10% korting op de premie van je inboedel- en opstalverzekering. De hoogte van deze premie hangt af van je persoonlijke situatie, zoals je woonplaats en adres. Op anwb.nl/woonverzekering bereken je heel eenvoudig hoeveel het ANWB Veilig van Huis Pakket met woonverzekeringen kost.

Nee, de apparatuur van het Veilig van Huis Pakket is een onderdeel van onze ANWB Woonverzekering. Het is niet mogelijk om alleen de apparatuur uit dit pakket te kopen.

Wel kun je alleen de beveiligingscamera los kopen.

Alleen de mensen die je toegang geeft tot jouw huis in de app kunnen de beelden bekijken. Dit doe je door gebruikers uit te nodigen via de “Gebruikers” tab. De beelden zijn 100% privé. Onze medewerkers kunnen jouw beelden dus niet bekijken.

Ja, dat kan. Je hebt een bedenktijd van 14 dagen. Deze gaat in op het moment dat de apparatuur is ontvangen. Daarna kun je de verzekering na het eerste jaar dagelijks opzeggen. Je moet de apparatuur wel aan ons terugsturen. Deze is ons eigendom.

Bij beweging en geluid worden clips opgenomen van 12 seconden per clip. De clips zijn 14 dagen voor jou beschikbaar in de app. Je kunt ze hier zelf bekijken.

Let op: de clips worden na 14 dagen automatisch uit de cloud verwijderd en kunnen daarna niet meer worden opgehaald. Zorg dat je de beelden op tijd op je telefoon opslaat als je deze langer wilt bewaren. Een andere manier van het opslaan van de beelden is door middel van een SD-kaart in de camera.

Bekijk alle veelgestelde vragen