Kan ik extra apparatuur bestellen?
Nee, dat kan niet. Per 1 februari 2023 zijn wij gestopt met de verkoop van losse camera's en apparatuur. Je kunt geen camera of apparatuur meer bij ons kopen.
Moet ik zelf de apparatuur installeren?
De apparaten zijn eenvoudig zelf te installeren door de instructies in de app te volgen. Installeer eerst de camera. Volg de stappen in de app om de apparaten te installeren. Gebruik hiervoor het ‘plus’ teken rechtsonder in de app. Bekijk ook de handleiding online.
Welke problemen registreren de apparaten?
Met de beveiligingscamera houd je 24/7 via de app op je telefoon je woning in de gaten. Als het alarm is ingeschakeld, krijg je in de app een melding als er beweging of geluid wordt ontdekt. Als een rookmelder afgaat wordt dit signaal door de geluidssensor van de camera gedetecteerd. Je krijgt dan een melding in de app dat er een hard geluid gedetecteerd is. Via de camera kun je dan kijken wat er aan de hand is.
De bewegingssensor registreert beweging in je woning. Als je het alarm hebt ingeschakeld, krijg je direct een melding via je app. Ook kun je direct via de camera kijken wat er thuis aan de hand is.
De watermelders registreren beginnende lekkage. Zodra er water wordt ontdekt, ontvang je een melding in de app en maakt de sensor een piepend geluid. Ook als het alarm niet is ingeschakeld. Houd ook de temperatuur en luchtvochtigheid van ruimtes in de gaten met deze sensoren. De gevoeligheid hiervan kan je zelf instellen.
De contactsensoren laten zien of bijvoorbeeld ramen en deuren open of gesloten zijn. Je krijgt een melding zodra een deur of raam opent of sluit. Deze sensor is geschikt voor alle binnenruimtes.
Kan ik de SD poort van de camera gebruiken?
Ja, dat kan. Je kunt een micro SD card van maximaal 32Gb in de camera stoppen. De camera neemt dan korte clips met video en geluid op. Zowel als het systeem is ingeschakeld als uitgeschakeld. Met een micro SD kaart van 32Gb kun je ongeveer 2,5 dag opnemen in HD beeldkwaliteit.
Mijn camera registreert geen beweging. Wat nu?
We raden je aan de laatste versie van de app te gebruiken en je telefoon te updaten naar de meest actuele software versie. Zorg er ook voor dat jouw camera aanstaat. Het blauwe lampje aan de achterkant brandt dan. Heb je nog hulp nodig met jouw camera? Dan kun je met ons chatten in de app of bellen op 088 269 2837. Dat kan van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 18.00 uur.
Ik heb liever dat mijn camera geen beweging of geluid registreert. Kan ik die functie uitzetten?
Ja, dat kan via de instellingen in de app.
Ik krijg steeds een vals alarm via mijn Veilig van Huis app. Wat nu?
Het kan dat jouw camera niet helemaal goed staat. Let voor de beste werking op het volgende:
• Richt jouw camera niet op plaatsen waar het licht plotseling kan veranderen, zoals een raam, een lege muur of een spiegel.
• Richt jouw camera niet door een raam naar de straat om bijvoorbeeld jouw auto in de gaten te houden.
• Als je huisdieren hebt, richt de camera dan niet op plaatsen waar zij vaak voorbij lopen.
Wil je meer hulp bij het plaatsen van jouw camera? Lees dan onze gebruikershandleiding.
Hoe lang bewaren jullie de camerabeelden?
Bij beweging en geluid worden clips opgenomen van 12 seconden per clip. De clips zijn 14 dagen voor jou beschikbaar in de app. Je kunt ze hier zelf bekijken.
Let op: de clips worden na 14 dagen automatisch uit de cloud verwijderd en kunnen daarna niet meer worden opgehaald. Zorg dat je de beelden op tijd op je telefoon opslaat als je deze langer wilt bewaren. Een andere manier van het opslaan van de beelden is door middel van een SD-kaart in de camera.
Wie kan de beelden van mijn beveiligingscamera bekijken?
Alleen de mensen die je toegang geeft tot jouw huis in de app kunnen de beelden bekijken. Dit doe je door gebruikers uit te nodigen via de “Gebruikers” tab. De beelden zijn 100% privé. Onze medewerkers kunnen jouw beelden dus niet bekijken.
Ik heb al een alarmsysteem. Kan ik het ANWB Veilig van Huis Pakket daarbij gebruiken?
Ja, je kunt het ANWB Veilig van Huis Pakket naast een bestaand alarmsysteem in jouw woning gebruiken.
Kan ik de ANWB-apparatuur gebruiken met andere slimme apparatuur die ik thuis al gebruik?
Nee, op dit moment is dat nog niet mogelijk.
Kan ik het ANWB-systeem aan mijn voorkeuren aanpassen? Kan ik er bijvoorbeeld mijn lampen mee aan en uit doen?
Nee, op dit moment is dat niet mogelijk.
Met wie moet ik contact opnemen als een apparaat niet goed werkt?
Het is natuurlijk erg vervelend als een apparaat niet goed werkt. Daar helpen wij je graag bij. Je kunt hiervoor met ons chatten via de app of met ons bellen op 088 269 2837. U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 18.00 uur.
Wat moet ik doen als een apparaat niet goed werkt?
De apparatuur heeft maar weinig onderhoud nodig. Je hoeft alleen na ongeveer 2 jaar de batterijen te vervangen.
Je kunt eenvoudig zelf de batterijen vervangen. Dit soort batterijen heb je nodig:
- De bewegingssensor werkt op een CR2450 knoop batterij (3V)
- De contactsensoren werken op een CR2032 knoop batterij (3V)
- De watermelders werken op 2 stuks AAA batterij (1,5V)
- De camera werkt op stroom
- De WiFi bridge krijgt stroom van de camera
Werkt een apparaat niet goed? Dan helpen wij je graag. Je kunt hiervoor met ons chatten via de app of met ons bellen op 088 269 2837. Je bereikt ons van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 18.00 uur.
Hoe worden de apparaten van stroom voorzien?
De slimme sensoren werken allemaal op batterijen. Bij de beveiligingscamera krijg je een netvoeding-adapter. De WiFi bridge krijgt stroom van de camera. Houd er rekening mee dat de Beweging- en Contactsensoren knoopcel batterijen gebruiken en deze daarom buiten het bereik van kinderen moeten worden geplaatst.
Hoe kan ik de batterijen vervangen van de bewegings- en contactsensoren?
Je kunt zelf de batterijen van de bewegings en contactsensoren vervangen. Je krijgt een melding in de app wanneer de batterijen van je sensoren bijna leeg zijn. Als je deze melding nog niet hebt ontvangen, hoef je de batterijen nog niet te vervangen. Voor de bewegingssensor heb je een 2459 3V knoopcel batterij nodig en voor de contactsensor een 2032 3V knoopcel batterij.
Voordat je begint, is het belangrijk om te weten dat knoopcel batterijen gevaarlijk zijn als ze worden ingeslikt en dat ze daarom buiten het bereik van kinderen moeten worden gehouden.
Neem de zeskantpin die bij de sensoren is geleverd en plaats de platte rand voorzichtig onder het plastic batterijklepje onder op het apparaat. Het batterijlipje klikt los wanneer er druk op wordt uitgeoefend. Verwissel de oude batterij voor de nieuwe en klik het plastic batterijklepje terug op het apparaat. Vergeet niet om de oude batterijen te recyclen. Je nieuwe batterij moet ongeveer 12-18 maanden meegaan.
Kan ik mijn apparaten vanaf mijn app in- en uitschakelen?
De watermelders zijn altijd ingeschakeld. Je krijgt dus altijd een bericht bij lekkage.
De camera, bewegings- en contactsensoren kun je met de app inschakelen als je je woning verlaat. Deze kun je ook via de app uitschakelen als je thuiskomt. Dit kun je automatisch regelen met behulp van ‘Alarm automatisch inschakelen’. Deze mogelijkheid vind je onder de instellingen. Dan wordt de apparatuur automatisch ingeschakeld als je de woning verlaat en uitgeschakeld als je weer thuiskomt.
Hoe neem ik contact op met de technische ondersteuning?
Je kunt contact met ons opnemen via de chat in de app of door ons te bellen op 088 269 28 37. Je bereikt ons van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 18.00 uur.
Hoe bescherm ik ANWB Veilig van Huis tegen hackers?
Wij doen er alles aan om het hacken van de apparatuur te voorkomen. Wij testen dit regelmatig.
Als wij merken dat we de beveiliging verder kunnen verbeteren, dan doen we dat uiteraard meteen. Zorg er zelf voor dat je wifi-netwerk goed beveiligd is met een sterk én uniek wachtwoord.
Deel deze pagina