Motorverzekering
No-claim korting tot 80%

Motorverzekering

 • 24/7 hulp ANWB Alarmcentrale
 • Tot 80% no-claim korting
 • Gratis overstapservice
Bereken je premie

Motorverzekering

De gemiddelde motorrijder bestaat niet. Vandaar dat een standaardverzekering de motorrijder niet past. De ANWB Motorverzekering is een verzekering die past bij jouw persoonlijke situatie. Je bent 24 uur per dag verzekerd van de hulp van de ANWB Alarmcentrale. Daarnaast profiteer je van een lage premie met de 5% ANWB Ledenkorting en no-claim korting tot wel 80%.

Stel zelf je motorverzekering samen

De ANWB Motorverzekering biedt optimale zekerheid en veel keuzevrijheid bij het samenstellen van je polis. Je kan deze zelf samenstellen op jouw rijgedrag en zo extra profiteren van een zeer voordelige premie.

Online afsluiten binnen 5 minuten

Wilt u de ANWB Motorverzekering afsluiten? Dat kan online heel gemakkelijk in een paar eenvoudige stappen, de bevestiging zit direct in je mail. Je hebt na het afsluiten altijd 14 dagen bedenktijd. Daarnaast kan je bij de ANWB rekenen op uitstekende service.

 

Dekking ANWB Motorverzekering

WA

 • Schade aan anderen

WA + beperkt casco

 • Schade aan anderen
 • Diefstal of poging tot diefstal
 • Aanrijding met een dier
 • Brand/kortsluiting
 • Storm, hagel en natuurgeweld

WA + volledig casco

 • Schade aan anderen
 • Diefstal of poging tot diefstal
 • Aanrijding met een dier
 • Brand/kortsluiting
 • Storm, hagel en natuurgeweld
 • Schade aan eigen motor
 • 1 Jaar aanschafwaardegarantie

Aanvullende dekkingen

Aanvullend 3 jaar aanschafwaardegarantie

Je krijgt de nieuwwaarde voor nieuwe motoren met een cataloguswaarde tot maximaal € 25.000,- of het hele aankoopbedrag voor gebruikte motoren tot maximaal € 25.000,- terug. Je kan je Beperkt of Volledig Casco dekking uitbreiden met 3 jaar aanschafwaardegarantie. Dan vergoeden wij bij diefstal of als de motor total loss is tot 3 jaar na de aanschafdatum het bedrag dat jij ervoor betaald hebt. Dit geldt voor nieuwe en gebruikte motoren.

Verkeersrechtsbijstandverzekering

De dekking Verkeersrechtsbijstandverzekering biedt juridische bijstand aan jezelf en jouw passagiers voor juridische problemen die zijn ontstaan in het verkeer. Bijvoorbeeld bij het vergoed krijgen van letselschade, schade aan kleding en bagage of verlies van inkomen.

Schadeverzekering voor Opzittenden

Alleen met de Opzittendenverzekering ben je als bestuurder zelf ook verzekerd als er door je eigen schuld een ongeluk gebeurt. De Opzittendenverzekering geldt bovendien voor eventuele passagiers.

Met de dekking Schadeverzekering voor Opzittenden ben je verzekerd voor kosten die bijvoorbeeld gemaakt moeten worden ten gevolge van blijvende invaliditeit zoals aanpassingen in huis, medische behandeling en inkomstenderving. Per ongeval is tot maximaal € 100.000,- verzekerd.

Accessoires tot € 2.500,-

Binnen je Casco dekking zijn accessoires standaard tot € 500,- meeverzekerd. Wil je jouw Casco dekking uitbreiden, dan kan dat tot € 2.500,-. Het gaat om motoronderdelen die niet door de fabriek of importeur aangebracht zijn maar die je na aankoop van je motor hebt laten inbouwen. Bijvoorbeeld een navigatie- of een audiosysteem, topkoffer of zadeltas.

Tips & Service

Start motorseizoen: maak je motor rijklaar

Start motorseizoen: maak je motor rijklaar

De lente is aangebroken en zachte temperaturen zijn op komst. Voor veel motorrijders is dit hét moment om hun motor weer uit de stalling te halen. Heeft je motor een winterpauze gehad? Lees dan hieronder onze tips om schade te voorkomen en je motor weer rijklaar te maken.

Vervangend vervoer

Vervangend vervoer

Je kan je motorverzekering uitbreiden met vervangend vervoer. Je hebt dan recht op een vervangende motor als de motor niet meer gebruikt kan worden door een verkeersongeval, diefstal of pech.

Korting

No-claim korting tot 80%

Bij onze motorverzekering kan je no-claim korting oplopen tot maar liefst 80%. Hoe langer je schadevrij rijdt, hoe hoger je korting op de motorverzekering.

Meer over no-claim korting

5% ANWB-ledenkorting

Als lid van de ANWB krijgt je direct 5% korting op motorverzekering. Ben je nog geen lid? Je kan tijdens het afsluiten van de motorverzekering direct lid worden. De kosten van het lidmaatschap heb je al snel terugverdiend.

Dezelfde no-claim korting als op je ANWB Autoverzekering

Heb je ook een ANWB Autoverzekering? Dan kan je deze no-claim korting meenemen op je motorverzekering. Naast deze mogelijkheid zijn er ook nog andere combinaties waarop je kunt profiteren van dezelfde no-claim korting op een tweede voertuig. Zie hieronder alle mogelijkheden in de tabel:

Eerste voertuig  Tweede voertuig
Auto Auto
Auto  Motor
Auto  Camper
Motor Auto

Winterstopkorting

Wanneer je vanaf 15 december tot 1 maart niet op je motor rijdt, geeft de ANWB je 10% korting op je premie.

Veelgestelde vragen

Wil je onze motorverzekering afsluiten? Dan is het belangrijk dat je de volgende gegevens bij de hand houdt:

 • Lidmaatschapsnummer
  Als lid van de ANWB krijg je 5% korting op de premie bij het afsluiten van de motorverzekering. Ben je lid? Houd dan je lidmaatschapsnummer bij de hand. Ben je nog geen lid? Je kan tijdens het afsluiten direct lid worden. De kosten van het lidmaatschap heb je al snel terugverdiend.
 • Meldcode
  Houd de meldcode van je motor bij de hand. De meldcode is nodig om aan de RDW te laten weten dat je motor is verzekerd. Je kan de meldcode vinden in je kentekenbewijs.

Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op.

Wanneer je vanaf 15 december tot 1 maart niet op je motor rijdt, geeft de ANWB je 10% korting op je premie. De modules Diefstal en Plusdekking, indien meeverzekerd, blijven van kracht.

Als je diefstal meeverzekerd hebt, is een ART categorie 4 goedgekeurd slot vereist. Afhankelijk van de verzekerde waarde van de motor, kunnen aanvullende eisen worden gesteld. Heeft je motor een track-en-tracesysteem dan ontvang je 10% korting op de diefstalpremie bij Beperkt of Volledig Casco. Bovendien vervalt het eigen risico bij diefstal of diefstalschade.

Met de WA-dekking van de ANWB Motorverzekering ben je alléén verzekerd voor schade die anderen oplopen door een ongeluk dat door jou veroorzaakt is. Een WA-dekking is verplicht voor alle motoren. Met een WA-dekking ben je nog niet verzekerd voor schade aan je eigen motor. Wil je ook schade aan je motor verzekeren? Kies dan een Beperkt of Volledig Casco dekking.

Het eigen risico bij schade bedraagt € 150,-.

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht

Contact & Service