ANWB Parkeren is een samenwerking met Yellowbrick

ANWB Parkeren is een dienst die ANWB leden wordt aangeboden in samenwerking met Yellowbrick. Zowel ANWB als Yellowbrick voert een deel van de dienstverlening uit.

De registratie wordt gedaan door Yellowbrick. Dat is de reden dat je direct wordt doorgeleid naar de Yellowbrick omgeving wanneer je je wilt aanmelden. De overeenkomst voor het gebruik van ANWB Parkeren komt ook met Yellowbrick tot stand. Daarbij wordt uiteraard verwezen naar de algemene voorwaarden. Omdat sprake is van een product dat door middel van een samenwerking wordt aangeboden, heeft zowel ANWB als Yellowbrick hierover informatie in haar privacy statement opgenomen. Bekijk de privacy statements:
Privacy statement ANWB
Privacy statement Yellowbrick

ANWB-leden krijgen voordeel bij Yellowbrick via ANWB Parkeren

ANWB-leden ontvangen extra ledenvoordelen bij Yellowbrick als ze registreren voor ANWB Parkeren. Je krijgt voordeel op de reguliere tarieven van Yellowbrick (4 tot 10 cent per transactie) en je kunt gratis gebruik maken van de ANWB Onderweg app voor de parkeerfunctionaliteit.

Gratis registratie en handige app

Voor ANWB-leden is er de gratis app ANWB Onderweg. Na gratis registratie op via de ANWB reken je je parkeertijd af via de ANWB Onderweg app: transactiekosten + parkeergeld. Die transactiekosten zijn een vast bedrag en ANWB-leden krijgen hier korting op. Waardoor de transactiekosten doorgaans lager zijn dan het geld dat je had ‘weggegeven’ aan de parkeerminuten die je niet nodig bleek te hebben. Betalen gaat achteraf via je bank of creditcard. 
De Consumentenbond testte de parkeerapp ANWB Onderweg als meest betrouwbare parkeerapp. Naast het starten en stoppen van transacties op straat met ANWB Parkeren biedt de app ook ANWB Parkeeradvies: 

De app vertelt je precies wat de mogelijkheden zijn:

  • Indicatie van het tarief op bestemming op de gekozen dag en tijd
  • Zones in de buurt van je bestemming (voor als je mobiel wil betalen met een parkeerapp)
  • Gratis parkeren in de buurt van je bestemming (indien mogelijk)
  • Parkeergarages in de buurt van je bestemming
  • P&R mogelijkheden in de buurt van je bestemming
  • Parkeerplaatsen die je kunt reserveren 
  • Zo kun je altijd de beste parkeerplaats vinden. 

Registreer je gratis voor ANWB Parkeren

Download de parkeerapp ANWB Onderweg