Naar artikel

Op vakantie in coronatijd

Zorgeloos op vakantie met de ANWB

Een vakantie plannen is in 'normale' tijden soms al niet eenvoudig, maar is nu door corona nog een stuk ingewikkelder. Wat is er mogelijk? Waar moet ik op letten? Of het zal je maar gebeuren…. ben je eindelijk aan het genieten van die welverdiende vakantie, steekt corona de kop op en gaat je vakantiebestemming in lockdown. En wat als dit gebeurt voor vertrek?

Welke zekerheid geeft ANWB Reizen je bij een boeking?

 • Heb je een reis geboekt en verandert het reisadvies van jouw vakantiebestemming naar code oranje of rood voor vertrek?
  Geen zorgen, wij denken graag met je mee. Vanaf 1 oktober jl. geven wij geen nieuwe ANWB Reizen-vouchers meer uit. Gelden er kort voor vertrek reisbeperkingen, dan annuleren wij de reis kosteloos voor je. Wij bieden je dan de volgende mogelijkheden:
  • De reis kosteloos omboeken naar een andere datum of bestemming
  • Of je reissom terugvragen.
  Heb je nog een ANWB Reizen-voucher in je bezit? Dan kun je deze uiteraard nog bij ons inwisselen voor een nieuwe boeking of je geld terug vragen.
  Lees meer over ons omboekbeleid.
 • Gaat jouw vakantiebestemming naar oranje of rood wanneer je er bent en heb jij een van onze pakketreizen inclusief vervoer geboekt?
  Dan helpen wij je met repatriëren en regelen wij eventueel extra of aangepast verblijf als dit nodig is. Bij een autovakantie binnen Europa adviseren we over de beste manier om zelf naar huis te rijden.

Lees meer over de vakantiezekerheden van ANWB reizen.

Vergoedingen en hulp van de ANWB Reis- en Annuleringsverzekering

Ben ik verzekerd als ik op vakantie ziek word door het coronavirus? En stel, ik boek een reis naar een ‘veilige’ bestemming en het coronavirus breekt weer uit. Vallen de extra reis- en verblijfskosten en hulpverlening dan onder de dekking?

Wij kunnen ons voorstellen dat je veel vragen hebt over je ANWB Reis- en Annuleringsverzekering tijdens corona. Daarom hebben we een duidelijk overzicht gemaakt op welke vergoedingen en hulp je kunt rekenen. Zo zie je in één oogopslag hoe het zit, ook als het reisadvies plotseling verandert.

Bekijk hier het overzicht van de dekking en de veelgestelde vragen.

Ook interessant

Hier moet je op letten als je in 2023 op vakantie gaat 
Niet alles is zomaar weer als vanouds. Van drukte op het vliegveld, tot verzekeren en corona: we zetten het voor je op een rij.
ANWB Reiswijzer 
Bekijk op ANWB Reiswijzer of je welkom bent in het vakantieland van je keuze én welke beperkende voorwaarden daar gelden als gevolg van het coronavirus.
Actuele vragen over vakantie in coronatijd 
Wat is er allemaal mogelijk en welke regels gelden in andere landen? We helpen je graag op weg. Dit zijn de meest gestelde vragen én antwoorden van het moment.

Speciaal voor jou geselecteerd

Vanaf8,35per maand
Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Shop alles voor je fiets 

Bekijk hier het volledige aanbod fietsverlichting, sloten, fietstassen, helmen en nog veel meer!

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!