Op vakantie in coronatijd

Zorgeloos op vakantie met de ANWB

Een vakantie plannen is in 'normale' tijden soms al niet eenvoudig, maar is deze zomer door corona nog een stuk ingewikkelder. Wat is er mogelijk? Waar moet ik op letten? Of het zal je maar gebeuren….ben jij eindelijk aan het genieten van die welverdiende vakantie, steekt corona de kop op en gaat je vakantiebestemming in lockdown. En wat als dit gebeurt voor vertrek?

 

Welke zekerheid geeft ANWB Reizen je bij een boeking?

 • Heb je een reis geboekt en verandert het reisadvies van jouw vakantiebestemming naar code oranje of rood voor vertrek?
  Geen zorgen, wij denken graag met je mee. Zo kun je jouw reis omboeken naar een andere reisbestemming, kies je voor een ANWB Reizen-voucher of krijg je gewoon je geld terug. Lees meer over ons omboekbeleid.
 • Gaat jouw vakantiebestemming naar oranje of rood wanneer je er bent en heb jij een van onze pakketreizen inclusief vervoer geboekt?
  Dan helpen wij je met repatriëren en regelen wij eventueel extra of aangepast verblijf als dit nodig is. Bij een autovakantie binnen Europa adviseren we over de beste manier om zelf naar huis te rijden.
 • Zou je graag alvast een reis willen boeken voor later in het jaar of volgend jaar, maar vind je dat door corona nog wat risicovol?
  Dat begrijpen wij helemaal. Daarom geven we je nu de mogelijkheid om bij Europese en Nederlandse vakanties tot 30 dagen voor je vertrek kosteloos en zonder opgaaf van reden te annuleren. Voor alle reizen buiten Europa geldt 60 dagen voor vertrek. Zo beperken wij zoveel mogelijk het risico om toch die mooie vakantie te kunnen boeken en beslis jij dus zelf op een later moment of je nog steeds op reis wil!
  Bekijk hier de voorwaarden.

Lees meer over de vakantiezekerheden van ANWB reizen.

Vergoedingen en hulp van de ANWB Reis- en Annuleringsverzekering

Ben ik verzekerd als ik op vakantie ziek word door het coronavirus? En stel, ik boek een reis naar een ‘veilige’ bestemming en het coronavirus breekt weer uit. Vallen de extra reis- en verblijfskosten en hulpverlening dan onder de dekking?

Wij kunnen ons voorstellen dat je veel vragen hebt over je ANWB Reis- en Annuleringsverzekering tijdens corona. Daarom hebben we een duidelijk overzicht gemaakt op welke vergoedingen en hulp je kunt rekenen. Zo zie je in één oogopslag hoe het zit, ook als het reisadvies plotseling verandert.

Bekijk hier het overzicht van de dekking en de veelgestelde vragen.

Dit vind je misschien ook interessant:

Speciaal voor jou geselecteerd