ANWB Reizen-voucher

(Corona-voucher) Laatste wijziging - 5 oktober 2020

Reizen met recreatieve doeleinden is voor veel Europese landen weer mogelijk. Er zijn bestemmingen waar we nog niet naartoe kunnen reizen. Hoewel het grootste gedeelte weer te bereizen is, zijn er regionaal en lokaal snel veranderende kleurcodes. Zoals je van ons mag verwachten, houden we deze nauw in de gaten. We nemen direct contact met je op als je een reis hebt geboekt die regionaal of lokaal als code oranje wordt of is aangemerkt.

ANWB Reizen-voucher

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om je reis direct kosteloos om te boeken naar een andere vertrekdatum of je een ANWB Reizen-voucher van ANVR/SGR (ook bekend als Corona-voucher) aan te bieden. Hiermee kun je rustig op een later moment een andere reis bij ANWB Reizen uitzoeken. De bijbehorende voorwaarden van deze voucher vind je hieronder. Let op: deze voorwaarden van deze voucher zijn onderhevig aan wijziging door alle ontwikkelingen in de markt.

Vanaf 1 oktober jl. geven wij geen nieuwe ANWB Reizen-vouchers meer uit. Heb je nog een voucher in je bezit? Dan kun je deze uiteraard nog bij ons inwisselen voor een nieuwe boeking of je geld terug vragen.

Corona-voucher in de media

Er zijn de afgelopen periode wat negatieve berichten in de media verschenen over het corona-voucher. Graag willen wij benadrukken dat ANWB-vouchers uitgeeft conform de afspraken die met ACM, SGR en ANVR zijn gemaakt. De ophef die nu ontstaat heeft betrekking op losse vliegtickets. Pakketreizen die door ANWB en haar reisdochters worden uitgegeven zijn volledig gedekt vanuit de huidige SGR-regeling. Meer informatie

Voorwaarden

 • Je ontvangt een voucher met een geldswaarde gelijk aan de aan ANWB Reizen reeds betaalde reissom (incl. kortingen), waarmee een nieuwe reis op een later tijdstip geboekt kan worden. Indien je bijvoorbeeld alleen een aanbetaling hebt gedaan, dan zal het bedrag van de voucher gelijk zijn aan het bedrag van deze aanbetaling.
 • De nieuw te boeken reis met de voucher dient een vertrekdatum van uiterlijk 31 december 2021 te hebben. De voucher is 1 jaar geldig na uitgifte datum. We kunnen helaas niet garanderen dat exact dezelfde reis geboekt kan worden op het latere tijdstip.
 • De voucher is in te wisselen voor een nieuwe reis bij ANWB Reizen B.V. en is geldig op het gehele aanbod pakketreizen van ANWB Reizen, te weten: FOX Verre ReizenPharos ReizenANWB Ledenreizen en Kampeerreizen van ANWB.
 • Uitgezonderd zijn de reserveringssite anwbcamping.nl, losse tickets (Land van ANWB) en camperreizen van Travelhome. Daarvoor moet contact worden opgenomen met de partij waar de boeking heeft plaatsgevonden.
 • Bij een hogere reissom dan de oorspronkelijke boeking, dient het verschil bijbetaald te worden.
 • Bij een lagere reissom van de nieuwe reis, wordt het verschil terugbetaald.
 • Deze voucher is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar aan een derde behalve aan SGR ingevolge artikel 8 van de garantieregeling SGR.
 • De ANWB Reizen-voucher is tevens ook inwisselbaar voor contanten.
 • De ANWB Reizen-voucher is tevens ook inwisselbaar voor contanten.
 • Als een reis bij een reisbureau is geboekt en een van de reisbedrijven van ANWB is de uitvoerende reisorganisatie, dan zal het reisbureau waar geboekt is de voucher voor je aanvragen.
 • De ANWB Reizen-voucher wordt zo spoedig mogelijk per mail toegezonden.
 • Wij vragen er begrip voor dat de afhandeling wellicht enige tijd in beslag zal nemen.
 • De ANWB Reizen-voucher is in te wisselen bij een nieuwe boeking onder vermelding van het oude reserveringsnummer en het nieuwe reserveringsnummer. Dit kan na de online boeking doorgegeven worden via email of telefonisch.
 • Deze voucher valt onder de garantieregeling van SGR (Corona-voucher) conform bestuursbesluit van 16 maart 2020.

Laatste wijziging: 5 oktober 2020