De 8 mooiste kampeerreizen ter wereld

Van Canada tot Marokko

Kamperen buiten Europa, dat is avontuur, maar dan 'voor het echie'. Afrika, Australië, Canada, ze liggen aan je voeten zodra je 's morgens uit je tent, caravan of camper stapt. Hoe ver wil je gaan?

1. Tasmanië

Het is Australië, maar dan ietsje verder weg. Het dunbevolkte Tasmanië heeft een geheel eigen identiteit en die laat zich perfect ontdekken met een huurcamper. Door Europese invloeden in het verleden lijkt het soms alsof je in Engeland bent, maar dan paradijselijk exotisch. Bezoek Freycinet National Park (300 dagen zon per jaar!), Bruny Island en de witte stranden van Bay of Fires: onvergelijkbaar mooi. Fijne bestemming ook voor een winterontsnapping: op Tasmanië is het lente als bij ons de herfst begint.

Zelf meemaken? Bekijk dan onze 36-daagse camperreis door Tasmanië. (Deze reis is niet langer boekbaar)

2. Zuid-Afrika

Het Krugerpark en de Big Five, dat is misschien wel het eerste wat in je opkomt als je aan Zuid-Afrika denkt. Maar wat dacht je van de prachtige Drakensbergen, de geweldige surfstranden bij Durban, Kaapstad en de Tafelberg, en de wijngaarden van Stellenbosch? Te veel om op te noemen, maar gelukkig kun je met een huurcamper ongelofelijk veel moois in één dag zien. Gewoon, terwijl je aan het rijden bent.

Ontdek Zuid-Afrika met de 49-daagse camperreis.

3. Canada en Alaska

In de machtige, adembenemende natuur van Canada en Alaska voel je je als mens behoorlijk klein. De indrukwekkende toppen van de Canadian Mountains, álles is groot in dit enorme land. Met de camper trek je comfortabel van het ene naar het andere hoogtepunt. Ook stap je aan boord voor een 7-daagse luxe cruise langs de kust van Alaska. Indrukwekkende fjorden, watervallen en gletsjers.

Bekijk ook de 28-daagse camper- en cruisereis door Canada en Alaska.

4. Noorwegen en Zweden

Steile fjorden, ruige hoogvlaktes, maar ook bloemrijke heuvellandschappen en nietige dorpjes, Noorwegen en Zweden hebben het allemaal. Slinger als een vogel zo vrij door deze landen, met onderweg panoramische vergezichten op de overweldigende natuur. Ver rijden? Gelukkig wel! En in je comfortabele camper is dat geen probleem. Sterker nog, je zit op de eerste rij terwijl het landschap aan je voorbij glijdt. Avontuur zonder afzien, ga de uitdaging aan!

Zelf zien? Ga met de caravan of camper op weg, soms op jezelf, soms in een groep tijdens deze 32-daagse kampeerrondreis.

5. Marokko

Je rijdt er met je eigen caravan of camper naartoe, maar het is toch echt Afrika: Marokko. Exotische steden als Marrakech, Fès en het idyllische havenstadje Essaouira zijn een belevenis op zich, zeker als je met je eigen camper erheen rijdt. Hier een kashba (woestijnburcht), daar een soukh (marktplaats), gorge (kloof) of groene oase, midden in de woestijn: Marokko is een avontuur nét buiten Europa.

Bekijk ook de 33-daagse kampeerreis in Marokko.

6. Zuidelijk Afrika

Niet verwarren met nummer 2 op de lijst. Wilde dieren, ruige steppen, uitgestrekte zandduinen...kún je eigenlijk wel kamperen in de zuidelijke landen van Afrika? Jazeker, en meer nog: vanuit je camper of safaritent (daar komt die naam zelfs vandaan!) beleef je de wildernis op de eerste rang. De leeuwen en olifanten van Kruger National Park, de stokstaartjes en hyena's van de Kalahari en de watermassa's van Victoria Falls, je kent ze allemaal uit prachtige natuurfilms. Die wil je natuurlijk ook met eigen ogen zien.

Je kan met ons mee op safari met onze 49-daagse grote Kalaharironde camperreis.

7. Nieuw-Zeeland 

Kamperen is in Nieuw-Zeeland populair, met huurcamper, tent of in een vakantiehuisje op een camping. Het geeft je de vrijheid om dit prachtige land - of eigenlijk eilanden - in je eigen tempo te ontdekken. De 2 eilanden zijn heel verschillend. Het Noord-Eiland heeft actieve vulkanen, geisers en warme bronnen, waar de Nieuw-Zeelandse Alpen het Zuid-Eiland domineren. Het mooiste is: je hoeft niet te kiezen, je kunt beide eilanden in één vakantie bezoeken.

Bekijk de 26-daagse groepsrondreis door Australië en Nieuw-Zeeland

8. Australië

Eigenlijk mag je wel een heel jaar vrij nemen om Australié recht te doen, want het immens grote land stelt je voor onmogelijke keuzes. Wordt het de 'bewoonde' wereld tussen Melbourne en Sidney, of wil je per se The Great Barrier Reef zien, ruim 2000 kilometer verderop in het noordoosten? De oneindig grote en nauwelijks bewoonde outback, het paradijselijke noordwesten, Tasmanië... Australie is vooral: keuzes maken.

Enthousiast geworden? Bekijk ook eens deze tips:

Andere leden bekeken ook