Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tol Polen achteraf betalen? 

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 7 mei 2023

dit weekend ben ik naar polen geweest, ik kwam op de A4 opeens een tolweg tegen die wel poortjes had maar er zat niemand in en de slagbomen waren open, na wat zieken bkijkt dat dit elektronisch is geworden maar ik me aan had moeten melden of een soort E-ticket moest hebben, de vraag is kan dit met terugwerkende kracht of moet ik nu gewoon afwachten

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U heeft een vraag over tolbetaling in Polen.

U heeft dit weekend op de A4 in Polen gereden zonder de tol vooraf d.m.v. een elektronisch ticket te kopen. U wilt weten of u het tolgeld achteraf kunt betalen.  

Over de tol in Polen hebben wij onder meer de volgende informatie staan op anwb.nl:
"A2 (Konin - Stryków) en A4 (Wrocław - Sośnica bij Gliwice): e-Toll, etoll.gov.pl/en/light-vehicles en iota-tax.org/system/files/news_secured/etoll_information_material.pdf
Let op: Betalen kan op deze trajecten alleen met de applicatie e-TOLL PL of met een van tevoren gekocht e-ticket. Elektronisch betalen met viaAUTO (van viaToll) is hier sinds 1 oktober 2021 niet meer mogelijk."


Bij de veelgestelde vragen op de website van E-toll  (Can I buy an e-ticket and how long after a completed trip?) staat dat als u vooraf geen e-ticket heeft gekocht, u dit uiterlijk 3 dagen daarna nog kunt kopen. Doet men dit later dan kan er 500 PLN in rekening gebracht worden.

Ik vrees dus dat u het moet afwachten.
Mocht u nog verdere vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met e-Toll (Call Center (etoll.gov.pl)