Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Milieuzones in Europa

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 10 mei 2023

Ik rijd op vakantie vanuit nederland naar Duitsland (waar we overnachten in karlsruhe). Hierna in 1 keer door zwitserland (gewoon doorrijd route) naar Arona Italië (waar ik 4 nachten verblijf) hierna naar frankrijk Menton (waar ik 4 nachten verblijf) en hierna door Frankrijk en België (Overnachting in Dijon en ik rij slechts alleen langs antwerpen). terug nederland in. Waar moeten we nou precies een Millieusticker voor bestellen en waar niet voor?

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U heeft een vraag over de milieuzones in diverse Europese landen.

Op onze website vindt u per land informatie over milieustickers en milieuzones in Europa.


Milieuzones Duitsland

Daar wordt vermeld dat u voor een actueel en compleet overzicht van de plaatsen waar een sticker verplicht is, kunt kijken op deze site. Klik voor een lijst met milieuzones op 'Umweltzonen', en voor een lijst met dieselverboden op 'Durchfahrtsbeschränkungen'. Karlsruhe staat niet in de lijst met steden met een milieuzone, dus daarvoor hoeft u geen milieusticker aan te schaffen.

Milieuzones in Frankrijk

Frankrijk kent permanente en tijdelijke milieuzones. Om geen risico te lopen dat er een tijdelijke milieuzone wordt ingesteld, is ons advies voor uw vertrek een Franse milieusticker aan te schaffen. Het is niet duur (€ 4,61). Het duurt een kleine twee weken voordat u de milieusticker in huis heeft, dus bestel de sticker tijdig.

Milieuzones in België

Voor Antwerpen geldt dat de hele binnenstad en de linkeroever een lage-emissiezone (LEZ) is. Voertuigen met een Nederlands kenteken hoeven zich vooraf niet te registreren. Controle vindt plaats op basis van kenteken.

Milieuzones in Italië

Op onze website vindt u de link naar de Italiaanse website waar u per stad kunt nagaan of er milieuzones zijn en zo ja, welke. Voor Arona kunt u dit op het kaartje waar de verkeersluwe zones zijn op deze site.