Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

202 expert vragen

 1. Vergoeding bij langdurende reparatie in het buitenland

  Gevraagd op 17 december 2019

  Ik zit al 8 weken in het buitenland omdat mijn auto niet gerepareerd is nadat ik pech kreeg op weg naar mijn vakantiebestemming. De garage wacht al vanaf 22 oktober op onderdelen. De auto valt nog onder de garantie dus moet gemaakt worden. Maar ik vraag me af wat er met ander kosten gaat gebeuren zoals verblijfskosten van het appartement waar ik in zit.

 2. Vakantie doorgeven?

  Gevraagd op 29 oktober 2019

  Bij onze vorige reis moest ik vanaf de boekingsdatum de reis aanmelden zodat deze vanaf dat moment voor de annuleringsverzekering gedekt was. Hoe gaat dat nu?

 3. Camperplaats langs de weg?

  Gevraagd op 28 oktober 2019

  Mag je wildkamperen met een camper?

 4. Visum (toeristenkaart) vanaf Cancun (Mexico) naar Havana (Cuba)?

  Gevraagd op 21 oktober 2019

  Ik ga in december en januari backpacken. In januari vlieg ik van Cancun, Mexico naar Havana, Cuba. Nu weet ik dat ik voor Cuba een toeristenkaart nodig heb, maar ik zit tot december in de USA. Hoe kom ik aan zo'n toeristenkaart?

 5. Reisorganisatie wil reis alleen uitvoeren na bijbetaling

  Gevraagd op 10 oktober 2019

  Op 7 oktober j.l. heb ik rechtstreeks op de website van TUI een lang weekend New York geboekt voor EUR 1231,50. De bevestiging van deze reis heb ik per omgaande in mijn mailbox ontvangen. TUI mailt mij een dag later dat zij de reis alleen willen uitvoeren tegen een bedrag van EUR 1821,50 ivm een 'niet correcte weergave van de reissom tijdens de boeking'.

 6. Boeken voor mijn dochters

  Gevraagd op 10 oktober 2019

  Kan ik een vakantie boeken voor mijn dochters? Aangezien het dan op mijn naam staat.

 7. Verkeerde categorie Franse tolweg

  Gevraagd op 9 oktober 2019

  Op 9 oktober ben ik op de Franse tol in de verkeerde klasse geplaatst bij het afrekenen. Ik bezit een VW California. Het is de eerste keer dat het fout is gegaan. Welke handelingen moet ik ondernemen om het teveel betaalde bedrag terug te ontvangen? Ik heb een ticket en een foto gemaakt van de auto bij het toppoortje.

 8. Gebruik rijbewijs in Amerika met aantekeningen in vakje 12

  Gevraagd op 3 oktober 2019

  Mijn vraag is als volgt: Ik beschik over een Nederlands rijbewijs met aantekeningen in vakje 12. In dit vakje staan de codes: 10, 35, 40. Dit komt erop neer dat ik in Nederland alleen rijbevoegd ben in een auto met stuurbekrachtiging, een automatische schakeling en de mogelijkheid alle elementen rondom het stuur te kunnen bedienen. In de praktijk is dit laatste onnodig bij bijvoorbeeld een automatische ruitenwisser.

 9. Huurauto niet aanwezig

  Gevraagd op 27 september 2019

  Bij aankomst op de luchthaven van Makassar Sulawesi, bleek er geen vertegenwoordiger van Avis met een huurauto bij “meet and greet” te staan. Verschillende malen gebeld met een telefoonnr dat in de huurovereenkomst vermeld stond, geen gehoor, mail gestuurd, niet afleverbaar. Avis was niet bereikbaar. Uiteindelijk met een prive-auto en chauffeur op stap gegaan.

 10. Faillissement Thomas Cook

  Gevraagd op 24 september 2019

  Ik heb een vakantie geboekt bij Neckermann. Kan ik nog met vakantie, nu Neckermann en Thomas Cook in betalingsproblemen verkeren?