Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

320 expert vragen

 1. Tolbadge Italië

  Gevraagd op 20 mei 2019

  U verwijst naar Area servicepunt, maar waar in Italië?

 2. Tolbadgeprobleem

  Gevraagd op 18 mei 2019

  Onlangs tolbadge aangeschaft .... werkt niet. Waardeloos, geld uitgegeven en geen resultaat, oude tolbadge ingeleverd dus ook niet meer te gebruiken in Frankrijk en Spanje etc. 

 3. Niet betaalde tolpoort Frankrijk Sanef

  Gevraagd op 06 mei 2019

  vorige week werden alle bankkaarten bij een sanef tolpoort in frankrijk geweigerd. Toen ontvingen wij een constatation de non-paiement du peage en deze brobeer ik nu te betalen. De site van Sanef meldt mij dat ik een check met de bon in een enveloppe naar Frankrijk moet sturen. Volgens mijn bank is een check sturen in nederland niet meer mogelijk, hoe dit verder op te lossen wisten zij ook niet. Ik heb vandaag al met een collega van u aan de lijn gehangen die me naar deze site verwees. Hoe moet ik deze bon betalen?

 4. Tolbadge

  Gevraagd op 01 mei 2019

  Ik lees elders hier dat van de 4 landen tolbadge de brede zijde aan de onderkant moet zitten. Als je deze echter links naast de spiegel plaatst zoals het moet zit de brede kant aan de bovenzijde. Doet de tolbadge het dan niet? Je moet deze er toch uit af kunnen halen en dat gaat van rechts naar links. Ik wil in juni niet voor schut staan dat deze het hierom niet zou doen. Ik neem aan dat het apparaat een electronisch signaal uitzendt en niet dat de streepjescode gelezen wordt?

 5. Tolvignetten van Nederland t/m Kroatië

  Gevraagd op 01 mei 2019

  Welke en hoelang moet ik een tolvignet hebben/betalen voor vakantie naar Kroatie? 12 mei overnachting in Werfen (Oostenrijk) 13-05 doorreis via Slovenie naar Kroatie 22-05 retour Nederland via Kroatie/Slovenie en Oostenrijk in 1 rit

 6. Tolheffing Baltische Staten

  Gevraagd op 28 april 2019

  Omdat er steeds meer de campers  gewogen worden in Europa en steeds meer campers dus rond de 4000kg komen is mijn vraag: geldt voor deze campers die op een autokenteken staan tol in de Baltische staten?

 7. Tol Frankrijk

  Gevraagd op 27 april 2019

  Overzicht toltarieven Franse snelwegen

 8. Tolbadge Kenteken auto wijzigen

  Gevraagd op 24 april 2019

  Ik heb een tolbadge op een kenteken van mijn vorige auto. Hoe kan ik de tolbadge aan mijn nieuwe kenteken koppelen?

 9. Tolheffing Tsjechië

  Gevraagd op 11 april 2019

  Camper + 1 assige aanhangwagen wegen meer dan 3500 kg. Welk tol systeem moet ik volgen in Tsjechië, vignet of tolkastje. Camper alleen heeft max toelaatbaar totaalgewicht van 3350 kg.

 10. Vervolgvraag tolbadge Frankrijk

  Gevraagd op 05 april 2019

  Ik heb mijn tolbadge voor Frankrijk bij de APRR in Frankrijk gekocht; kan ik deze tolbadge toch inruilen bij de ANWB voor een ander type met bijbetaling?