Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

212 expert vragen

 1. Auto in Malta voor een half jaar

  Gevraagd op 11 augustus 2019

  Ik ga over een maand voor een half jaar naar Malta met de auto. Nu lees ik op sommige sites dat een auto met een Europees kenteken maximaal 9 maanden in een ander land mag zijn, en op andere sites dat een vergunning na 30 dagen moet aanvragen. Hoe zit dit precies?

 2. Milieusticker in Barcelona met huurauto

  Gevraagd op 07 augustus 2019

  Eind september verhuis ik iemand naar de binnenstad van Barcelona. Ik begrijp van internet dat alleen bij postkantoren in Spanje een milieuvignet gekocht kan worden. Hoe kan ik zonder boete toch de spullen afleveren daar?

 3. Markeerbord verplicht fietsendrager

  Gevraagd op 07 augustus 2019

  Is een markeerbord verplicht als er geen belading of fietsen op een fietsendrager zit achterop een caravan? Het gaat om Spanje.

 4. Documentnummer parkeerboete

  Gevraagd op 31 juli 2019

  Ik wil een parkeerboete betalen maar het spaanse systeem zegt steeds dat ik een verkeerd documentnummer invoer. Kunt u mij helpen met het bepalen van het juiste documentnummer?

 5. Kan ik mijn auto permanent in Spanje stallen?

  Gevraagd op 31 juli 2019

  Mijn oude auto is weinig meer waard maar nog in goede staat. Ik overweeg om de auto pemanent in Spanje te stallen en alleen daar te gebruiken. Wij verblijven ongeveer 5á6 maanden per jaar in Spanje. Idee heen en weer vliegen daar een auto ter beschikking te hebben (de auto kan in een garage gestald worden. Kan dit juridisch; moet ik eens per jaar terug voor keuring?

 6. Buitenlandse auto in het buitenland besturen

  Gevraagd op 31 juli 2019

  Mag ik als nederlander en nederlands rijbewijs in een spaanse auto met spaans kenteken en verzekering besturen? Zijn alle ingezetende verzekerd?

 7. Fietsendrager

  Gevraagd op 30 juli 2019

  Heb ik in Tjechië en/of Hongarije ook een bord op mijn fietsendrager nodig zoals dat het geval is in Italië en Spanje?

 8. Auto verkopen in Spanje

  Gevraagd op 29 juli 2019

  Ben met de auto (en fiets) op reis gegaan naar (via Frankrijk en vasteland Spanje) de Canarische eilanden. Heb nu zodanige autopech (koelsysteem, remmen, airco) dat 't niet meer loont dit te laten repareren. Wil de auto van de hand doen; is Skoda uit 2001, ruim 340.000 km op de teller. Hoe krijg ik hier een vrijwaringsbewijs?

 9. Auto rijden in Spanje

  Gevraagd op 27 juli 2019

  Op uw site staat dat het niet is toegestaan om een spaanse auto van in spanje wonende familie te rijden zonder nie nummer, maar onder aan de site staat van een anwb adviseur dat het wel mag zonder nie nummer, wat is nu juist wel of niet toegestaan? 

 10. Met de auto in de winter naar Spanje

  Gevraagd op 27 juli 2019

  Volgend jaar januari ga ik met de auto voor een paar maanden naar Spanje. Wat zijn de aandachtspunten voor de route die ik moeten rijden?