Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

197 expert vragen

 1. Remblokken, distributieriem of ketting

  Gevraagd op 20 mei 2019

  Welke soort remblokken moeten op de seat 81zfx7? En wat zit er op distributieriem of ketting?

 2. Piepende remmen na vervanging

  Gevraagd op 13 mei 2019

  Onlangs heb ik mijn remmen en schijven van een Saab 9-3 sport sedan bij een universele garage laten vervangen. Nu bijna 2000km beginnen de riemen enorm te piepen en het is geen gehoor. Er zijn brembo schijven en blokken gebruikt geen origineel materiaal. Wat zou het kunnen zijn? Ik ga er zo ie zo mee terug maar voordat ik met wat vet wordt weggestuurd graag even een andere mening. Bedankt.

 3. Remstof

  Gevraagd op 11 mei 2019

  Ik heb een "nieuwe" auto, deze heeft echter gedurende meer dan n jaar stil gestaan in de showroom alvorens ik deze kocht. Nu na zo'n 9000 km. ervaar ik , soms binnen een of twee dagen al, heel snel vuile velgen van het remstof. Extreem zou ik zeggen, in mijn vorige auto was dit na twee maanden nog niet zo erg. (MB 180 - benzine)

 4. Vervanging remklauw achter Hyundai ix 20

  Gevraagd op 10 mei 2019

  Is het normaal dat een remklauw vervangen moet worden na 4 jaar en 60.000 kilometer ? Bij het jaarlijks onderhoud en de eerste APK wordt dit geconstateerd. De Hyundai ix 20 Go benzine 1.4 van mei 2015 is aangeschaft eind juni 2017 met op dat moment een kilometerstand van 15.000 bij een Hyundai dealer. In de afgelopen bijna 2 jaar hebben wij geen remprobleem opgemerkt. Zoekend op imternet begrijp ik dat een remklauw een levenlang meegaat.Is het verstandig de oude remklauw mee te nemen ? Vanaf de aanschaf is alle reparatie en onderhoud bij dezelfde dealer uitgevoerd.

 5. Zomerbanden

  Gevraagd op 01 mei 2019

  Banden van winter naar zomerbanden verwiselen bij garage Reuvers in Losser. Bouten eraf gehaald nu blijkt,dat een bout de draad heeft meegenomen van de remschijf. Kon niet gerepareerd worden.Dus zegt de garage we doen niet een schijf op de auto maar twee schijven.

 6. Remklauwen vervangen?

  Gevraagd op 29 april 2019

  Een aantal jaar geleden (2017) heb ik van mijn toenmalige Chrysler 300C de remblokken en remschijven laten vervangen. De zuigers in de remcilinders (heet dat zo?) of één van de zuigers bleek niet helemaal goed terug te gaan waardoor het wiel blokkeerde, uiteindelijk is er voor gekozen om nieuwe remklauwen te plaatsen. De vervanging van de remschijven en blokken werd daardoor bijna dubbel zo duur. Ruim 1000 euro.

 7. Remleiding vernieuwen Opel Zafira uit 2005

  Gevraagd op 20 april 2019

  Kunt u aangeven wat de kosten ongeveer zijn voor het vernieuwen van de remleiding en slangen. Hoeveel arbeidsuren zijn hier ongeveer voor nodig?

 8. Remblokken en remschijven en tevens de accu

  Gevraagd op 16 april 2019

  Wanner moeten de remblokken, remschijven en de accu worden vervangen bij een nieuwe auto? Het betreft een Nissan Qashqai. 

 9. Tikkend geluid na vervanging remblokken en schijven

  Gevraagd op 12 april 2019

  Na vervanging remblokken en schijven van polo hoor ik bij stevig remmen een tikkend geluid. Remblokken en schijven weer afgehaald en goed schoongemaakt` opnieuw gemonteerd maar helaas nog steeds een tikkend geluid. Auto heeft op de brug bij een vriend gestaan, gekeken naar aandrijfassen en homokineten of deze goed waren. Alles was OK. Zat allemaal goed. Na proefrit blijft geluid nog steeds. Volgende optie zou kunnen zijn om de oude blokken en schijven weer te plaatsen om te kijken of het geluid dan weg is. Graag uw advies wat er eventueel aan de hand kan zijn.

 10. Remblokken en fijnstof

  Gevraagd op 09 april 2019

  Mijn vragen: 1. Is fijnstof van remblokken slecht voor gezondheid? 2. Zijn keramisch remblokken voor de standaard remschijven? 3. Waarom wordt dit type blok niet meer toegepast (ietsje duurder, dat wel)?