Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

18 expert vragen

 1. Camping open

  Gevraagd op 23 oktober 2019

  We reizen in april 2020 met de caravan via Frankrijk naar Spanje en Portugal. Zijn campings dan al open?

 2. Verhuizen en auto exporteren

  Gevraagd op 22 oktober 2019

  Ik verhuis naar Portugal in december. Hoe lang, als expat mag ik rijden met NL kenteken nadat ik ben uitgeschreven van het gemeente?

 3. Portugal

  Gevraagd op 19 september 2019

 4. Tolbadge in Portugal

  Gevraagd op 18 augustus 2019

  Ik heb een topeurop tolbadge via anwb aangeschaft. Ik neem deze mee naar portugal voor het gebruik in een huurauto. Vraag: als het kenteken invoer online bij area enligne,  is deze dan meteen actief voor gebruik op de tolweg in portugal?

 5. Tol bonnetje Portugal

  Gevraagd op 4 augustus 2019

  Ik heb een tol bonnetje gekregen in Portugal die ik moet betalen omdat ik op dat moment niet cash of met pin kon betalen. Nu word ik niet wijs uit het bonnetje en lukt het me niet om te betalen. Weten jullie een rekening nummer waar ik het rest bedrag naar kan overboeken?

 6. Caravan route

  Gevraagd op 1 augustus 2019

  Wat is de beste route met zo min mogelijk tolwegen om met een auto met caravan naar Portugal te gaan?

 7. Langer dan 6 maanden Portugal

  Gevraagd op 22 juli 2019

  Ik lees in het archief het volgende: “Per kalenderjaar mag een in het buitenland geregistreerde auto maximaal zes maanden in Portugal verblijven. Het heeft derhalve geen zin om na zes maanden een paar dagen na Spanje te gaan. Na verblijf van zes maanden in Portugal, mag uw auto zich de zes maanden erna zich niet langer in Portugal begeven.

 8. Hoe kan ik mijn tol in Portugal achteraf betalen?

  Gevraagd op 14 juli 2019

  Gister op tolweg in Portugal gereden met alleen elektronische registratie. Hoe kan ik mijn boete ontlopen en als nog betalen?

 9. Delen van persoonlijke gegevens

  Gevraagd op 5 juli 2019

  Wij hebben een vakantiehuis geboekt via Home Away in Portugal. De eigenaar vraagt ons om de volgende gegevens toe te sturen van alle reizigers boven de 18 jaar: Volledig naam, geboortedatum en paspoortnummers. Dit zou in Portugal verplicht zijn voor "rentals" (verhuurders denk ik) om te registreren voor aankomst in Portugal. Vraag: Is dit inderdaad verplicht en kan het kwaad om deze informatie te delen in verband met mogelijk misbruik van deze gegevens?

 10. Tol Portugal

  Gevraagd op 4 juli 2019

  Hoe voldoe ik aan de tol wegen in Portugal?